ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سهم خط و زبان فارسی در وب
تکنولوژی

تفاهم داخلی برای رساندن سهم زبان فارسی به ۴ درصد در وب

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و کتابخانه ملی تفاهم‌نامه‌ای در روز پایانی نمایشگاه الکامپ منعقد کردند تا آثار و اسناد این نهاد با استانداردهای ویژه دیجیتالی شود و چنان که وزیر ارتباطات گفته است، سهم ...

پگاه طوسی
نوشته شده توسط پگاه طوسی | ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۰:۴۵

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و کتابخانه ملی تفاهم‌نامه‌ای در روز پایانی نمایشگاه الکامپ منعقد کردند تا آثار و اسناد این نهاد با استانداردهای ویژه دیجیتالی شود و چنان که وزیر ارتباطات گفته است، سهم خط و زبان فارسی در وب به ۴ درصد برسد.

«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آئین امضا تفاهم‌نامه با رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت:

«امضای این تفاهم‌نامه گامی مهم در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال و توسعه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات است که امروز برای افزایش سهم محتوای خط و زبان فارسی در فضای وب به امضا رسید تا حافظه ملی ایرانیان به صورت دیجیتال در دسترس و بهره‌مندی عمومی قرار گیرد. ما برای رسیدن به سهم ۴ درصدی خط و زبان فارسی در وب از آخرین فناوری‌ها و خلاقیت جوانان استفاده می‌کنیم.»

جهرمی معتقد است افتخارات زیادی در کشور وجود دارد که هرکدام برای نسل امروز ‌بسیار ارزشمند است، مطالب گذشته و امروز می تواند با سهولت در دسترس عموم قرار گیرد و سهم خط و زبان فارسی در فضای وب افزایش دهد که این امر یکی از اهداف شبکه ملی اطلاعات است:

«با کتابخانه ملی تفاهم کردیم تا تمامی اسناد و آثار قابل نشر در بازه زمانی مشخص، با استاندارد مناسب دیجیتال شده و در قالب داده‌های باز در اختیار کسب و کارها قرار گیرد.»

آذری جهرمی این داده‌های باز را فرصتی برای استارتاپ‌ها دانست که می‌توانند با بهره‌گیری از آن خدمات متنوعی تولید و ارائه کنند. به گفته او:

«با استفاده از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توان متون را مورد بررسی قرار داد تا ضمن جلوگیری از انتشار اطلاعات مازاد، متون کپی برداری شده مورد شناسایی قرار گیرند و حقوق معنوی پدید آورندگان حفظ شود. به علاوه از ظرفیت تکنولوژی‌های نوین همچون بلاکچین برای انتشار آثار ایرانیان با رعایت اصول مالکیت معنوی با استفاده از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات اقدام خواهد شد.»

همچنین قرار است همکاری دوجانبه‌ای میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و کتابخانه ملی صورت گیرد تا سامانه‌های کتابخانه ملی مکانیزه شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی