قوانینی که برای حضور موفق در شبکه های اجتماعی باید بدانیم

وقتی استراتژیست های تولید محتوا نیاز داریم

قوانینی که برای حضور موفق در شبکه های اجتماعی باید بدانیم

شبکه های اجتماعی امروزه به بخش جدایی ناپذیر از سبک زندگی دیجیتالی میلیاردها تن از ساکنان کره زمین تبدیل شده و بدون آنها، سپری کردن روزگار کمی سخت است. علت را باید در تغییر فضا و فرم زندگی انسان ها در عصر قرن بیست و یکم دانست. وقتی قرار باشد بسیاری از تبادل اطلاعات و ارتباطات در اکو سیستم شبکه های اجتماعی متن محور، ویدیو محور و عکس محور باشد و هزینه ارتباطات به شدت کاهش پیدا کند، طبیعی است که شبکه های اجتماعی تبدیل به عنصر قدرتمند برای توسعه روابط و تبادل ارتباطات در عصر ارتباطات خواهد شد. هویت دیجیتالی داشتن، به اندازه هویت غیر دیجیتالی اهمیت دارد. اگر شما در اینترنت به نوعی حضوری به ثبت برسانید، راحت تر پیدا شده و راحت تر با شما تماس میگیرند و کسب و کار و مهارت و ظرفیت های شما معرفی می شود و اینها، مصداق های فرصت آفرین و ارزش آفرینی محسوب می شود.

برای حضور فعال در شبکه های اجتماعی باید قوانینی را رعایت کرد. حریم خصوصی را فهمید و به آن احترام گذاشت. اگر به دنبال کسب و کار در این شبکه هستید، باید بازاریابی دیجیتالی را یاد بگیرید و تولید محتوای خلاقانه را درک کنید. اما تاکنیک ها و تکنیک هایی که باید در نظر داشت در ادامه تا حدی اشاره می شود.

داستان چیست؟

داستان سر بازاریابی است. سر پیدا کردن مشتری و مخاطب است. سر شکار مخاطبان بالقوه است. سر کسب بازدید است. سر view بیشتر است. ببینده بیشتر یعنی شهرت بیشتر و شهرت بیشتر یعنی سرازیر شدن پول و درامد. امروزه یکی از تاکتیک های بازاریابی داخلی که به غایت دچار سو تفاهم و بدفهمی شده است، مقوله شبکه های مجازی است. اما به خاطر مخاطبان زیاد و متنوع و همچنین هزینه های پایین، یکی از سودمند ترین ابزارها به شمار می رود.

شبکه اجتماعی از هر نوعی که باشد، فیس بوک، توییتر، لیندکین و یا حتی اینستاگرام، امکانی بی دلیل برای دسترسی و ارتباط با خریداران محصولات و خدمات تان را در سطحی شخصی فراهم میکند. شبکه های اجتماعی به شما این شانس را میدهد که مستقیما با افراد ارتباط برقرار کرده و بعد انسانی بیشتری را از برند تان به نمایش بگذارد. در این بخش، ما قوانینی که در پیاده سازی و حفظ استراتژی شبکه مجازی، به کمک شما می آید را چارچوب بندی کردیم و به تیم فروش تان کمک میکنیم تا راندمان کاری بهتری داشته باشد:

  • برندینگ پیوسته ای داشته باشید.
  • مرتبا مطلب و محتوا منتشر کنید
  • در مباحثات و گفتگوها شرکت کنید.

قانون شماره ۱: برندینگ پیوسته ای داشته باشید

پرنسس دایانا فقید، یک برند اجتماعی بود و هست. پیوستگی او در برند شدن، درس های خوبی برای کسب و کارها دارد

پروفایل شما، هویت دیجیتالی شما است. هویت دیجیتالی کمک میکند تا شما بهتر شناسایی شوید. نمایه ای از کسب و کار شما است. باید مطمئن باشید که وقتی کسی به پروفایل شما سر میزند با انرژی منفی مواجه نشود. با پیام های تبعیض آمیز و جنسیتی مواجه نشود. توضیحات چند زبانه باشد. حداقل فارسی و انگلیسی. لینک دسترسی سریع به شما در دسترس باشد. عکس شما شفاف و معلوم باشد. داستان سرایی در bio نکرده باشید. حس منفی نداده باشید. به نوعی خود را به حمایت از محیط زیست پیوند دهید. برای خیلی ها این موضوع اهمیت دارد. حتی مهم تر از اینکه شما چه کسی  هستید و چه میکنید.

باید مطمئن باشید که وقتی کسی به پروفایل شما سر میزند، همه چیز مطابق با مواردی باشد که مخاطب شما در مورد برندتان می دانند. نباید چیزی را به نمایش بگذارید که نماینده شرکت های دیگر باشد. برای اینکه در پروفایل شبکه های اجتماعی همواره برندینگ پیوسته ای داشته باشید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:‌

  • از سبک و سیاق بصری برندتان تبعیت کنید. در شبکه های مجازی نیز از همان فونت ها و رنگ ها و نمادهایی که در وب سایت خودتان  ویا سایر ابزارهای بازاریابی استفاده میکنید بهره ببرید.
  • صدای تان را شناخته و آن را تغییر ندهید. قبل از آنکه چیزی را پست کنید و یا به اشتراک بگذارید، از خودتان بپرسید که چرا  باید برند شما چنین چیزی را بگوید؟ آیا بهتر نیست این حرف را سخنگوی تبلیغاتی شرکت بگوید؟ بهتر نیست این حرف توسط یک سلبریتی به صورت غیر مستقیم گفته شود؟ آیا این موضوع با مخاطبان شما همخوانی دارد؟
  • دور شدن از برند شما، موجب ورود به  ریسک ارسال  پیام های درهم  می شود. که این به نوبه  خود باعث سردرگمی شده و در این شرایط، مخاطبان شما نمیدانند که دقیقا چه انتظاری از شما باید داشته باشند و در نهایت با شما و برند شما غریبه می شوند.

قانون شماره ۲: مرتبا مطلب و محتوا منتشر کنید

شبکه های اجتماعی
تولید محتوا در شبکه های اجتماعی را جدی بگیرید

انتشار غیر منظم مطالب در شبکه های اجتماعی شاید بتواند به پر کردن تایم لاین شما کمک کند،‌ اما به جذب مخاطبان جدید و ایجاد ارتباطی موثر با مخاطبان جدید کمکی نمی کند. با تیم خود همفکری کرده و یک برنامه منسجم برای انتشار مطلب در هر یک از کانال های موجود در شبکه های اجتماعی بچینید. پیوستگی در انتشار مطالب، همچون استمرار و پیوستگی در امر برندینگ، موجب ایجاد حس اعتماد در مخاطبان می شود. اگر مخاطب شما یک شرکت دیگر باشد، اهمیت این مساله دوچندان می شود.

اگر در یکی از شبکه های اجتماعی  تازه وارد هستید، میتوانید با استفاده از این تمرین ها فعالیت خود را شروع کرده و به برنامه ریزی خوب و مناسبی دست پیدا کنید. مثلا:

  • توییتر ۳ تا ۵ نوبت در روز (صبح و عصر و غروب و شب)
  • فیسبوک: ۱ پست در روز (محتوای اصلی یا محتوای اشتراکی تولید کنید)
  • لینکدین: ۱ یا ۲  پست در هفته (محتوای اصلی و یا اشتراکی)
  • اینستاگرام: فشن بلاگرها بعضا ۱ پست در هر ساعت منتشر میکنند. مثل کیارا فراگنی. هدی کتان بیشتر!

بعد از گذشت ۳ ماه، خواهید دید که مخاطبان شما چه موقع فعالیت بیشتری داشته و با چه مسائل و محتواهایی درگیر هستند و بنا بر این ایده، با گذشت زمان و استمرار بر برنامه ای منسجم، میتوانید به درستی بفهمید که چه وقت، چه چیزی و چگونه مطالب و محتواهای مد نظر شما را در پلتفرم های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

قانون شماره ۳: در مباحثات و گفتگو ها شرکت کنید

در پایان باید گفت که هدف نهایی از ورود به شبکه های اجتماعی و پلتفرم های مجازی نباید بالا بردن آمار فروش  باشد. هر چند که اگر این امر اتفاق بیفتد، بسیار خوب است.  در واقع هدف از ورود به به شبکه های اجتماعی، باید اجتماعی شدن باشد. عظیم ترین فرصت هایی که شبکه های اجتماعی در اختیار کسب و کارها قرار می دهند، بیشتر در جذب و سرگرم کردن کاربران نهفته است. یا به بیان دیگر، معرفی کردن افرادی جدید به برندتان و حفظ رابطه ای سالم با دنبال کنندگان، طرفداران و مشتریان فعلی اهمیت دارد.

اما این قضیه تنها با منتشر کردن مطلب و محتوا اتفاق نخواهد افتاد. شما باید به شکلی فعال با افرادی که در پروفایل شما حضور دارند وارد گفتگو شوید و به چیزهایی که آنها میگویند توجه کنید. طرفداران و دنبال کنندگان شما در مورد چه مسایلی صحبت میکنند؟ شکایت های آنان در رابطه با چه مواردی است؟ کدام جنبه از کالاها و خدمات شما را دوست دارند؟ دقیقا چه انتظاراتی دارند؟

به این نظرات و کامنت ها جواب بدهید.  مثل سلبریتی هایی که میلیون ها فالور دارند، بی تفاوت به کامنت های مخاطبان نباشید و just seen نکنید! شبکه های اجتماعی بر خلاف روندهای پر هزینه تحقیقات بازار و سنجش کاربر، یکی از شانس های محدود هر کسب و کار برای دریافت مستقیم نظرات مشتریان و مخاطبان است.

چگونه میتوان در شبکه های اجتماعی گفتگو راه انداخت؟

  • یک سوال مطرح کنید.
  • اخبار مرتبطی از منابع داخلی و خارجی به اشتراک بگذارید و به همراه آن، نقطه نظر خود را هم بیان کنید.
  • به نظرات دیگران پاسخ دهید.
  • موضوعات داغ و به روز را بررسی کنید و محتواهای خود را با آن منطبق کنید.

شما هم تجارب خود را در شبکه های اجتماعی با ما در میان بگذارید.

منبع: IMPACTBND ، Entrepreneur
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود