ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماهواره ICESat-2
علمی

ماهواره یک میلیارد دلاری ناسا برای نظارت بر یخ های زمین به فضا رفت

ناسا ساعاتی پیش ماهواره یک میلیارد دلاری ICESat-2 را به فضا ارسال کرد که قرار است بر یخ های زمین نظارت کند. ICESat-2 که نام آن از سر واژه های «ماهواره ارتفاع یخ، ابر و ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۱:۳۰

ناسا ساعاتی پیش ماهواره یک میلیارد دلاری ICESat-2 را به فضا ارسال کرد که قرار است بر یخ های زمین نظارت کند.

ICESat-2 که نام آن از سر واژه های «ماهواره ارتفاع یخ، ابر و زمین» گرفته شده در ساعت 9:02 دیروز به وقت منطقه زمانی شرقی (17:32 روز 24 شهریور ماه به وقت ایران) از کالیفرنیا و از طریق راکت دلتا 2 به فضا پرتاب شد. این ماهواره توسط راکتی حمل شد که توسط United Launch Alliance ساخته شده بود.

ماهواره ICESat-2

ماهواره ICESat-2 به تعداد 10 هزار پرتو لیزری سبز رنگ در ثانیه را با استفاده از سیستم اطلس (سیستم پیشرفته ارتفاع سنجی توپوگرافی) به سمت زمین ارسال می کند و با بازگشت آنها به سمت ماهواره ارتفاع هر نقطه خاص از زمین مشخص می شود. ICESat-2 می تواند در هر 91 روز یک بار به دور زمین چرخش کرده و مکان قبلی را اسکن کند. به این ترتیب می تواند نقاط مورد نظر را 4 بار در هر سال بررسی کند تا از میزان تغییرات ارتفاع سطح اطلاع یابد.

ماهواره ICESat-2 می تواند یخ های قطبی را ردیابی کند تا اثرات ناشی از گرمایش زمین بر آنها را بررسی کند. این ماهواره بیشتر بر دو مورد متمرکز است: تغییرات ضخامت یخ های زمین را بررسی می کند و در عین حال به بررسی یخ های دریایی می پردازد. در نتیجه این اطلاعات امکان ایجاد تصویرهایی 3 بعدی از سطح زمین فراهم می شود.

به طور ساده این ماهواره می خواهد به این سوال پاسخ دهد که قطر ورقه های یخ با چه سرعتی کاهش یا افزایش می یابند.

انتظار می رود در نهایت اطلاعات به دست آمده از ماهواره ICESat-2 به محققان کمک کند تا میزان تغییرات سطح در قطب جنوب و گرینلند را در دهه های گذشته بیابند. اطلاعات به دست آمده قرار است به صورت آنلاین در دسترس همه قرار گیرد تا دانشمندان سراسر جهان بسته به نیاز خود از آنها بهره ببرند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Ali Reza
    Ali Reza | ۲۵ شهریور ۱۳۹۷

    اونها که میتونن ما چرا نتونیم. یک ماهواره تحقیقاتی درباره اب بفرستیم.

مطالب پیشنهادی