ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

کشت موفقیت آمیز بافت مِری در آزمایشگاه

دانشمندان برای نخستین بار موفق به کشت کامل بافت مِری از طریق سلول های بنیادی این اندام در آزمایشگاه شدند که این سلول ها در واقع قابلیت تبدیل شدن به هرگونه سلول دیگری در بدن ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱ مهر ۱۳۹۷ | ۱۶:۰۰

دانشمندان برای نخستین بار موفق به کشت کامل بافت مِری از طریق سلول های بنیادی این اندام در آزمایشگاه شدند که این سلول ها در واقع قابلیت تبدیل شدن به هرگونه سلول دیگری در بدن را دارند. این پروژه به سرپرستی تیمی از محققان مرکز سلول های بنیادی و طب اورگانوئید مرکز اطفال سینسیناتی انجام گرفت.

و اما روش پیشنهادی این گروه از محققان مزایای فراوانی را با خود به همراه دارد؛ از جمله آنکه امکان مطالعه ایمن و مملو از جزئیات شرایط مرتبط با کانال های غذایی انسان را در محیط آزمایشگاه ممکن می کند و مدل هایی را برای تست روش های درمانی و داروهای ابداعی در اختیار دانشمندان می گذارد. علاوه بر این موارد حتی ممکن است از طریق این روش بافت های شخصی سازی شده ای را برای کاشت در بدن بیماران و مطابق با نیازشان تولید نمود. نتایج این پژوهش در نشریه علمی Cell Stem Cell منتشر شده است.

سرطان مری

تیم محققان آمریکایی توانست نمونه بافت مری را با طول متغیر ۳۰۰ تا ۸۰۰ میکرون در محیط آزمایشگاه کشت دهد. نمونه های به دست آمده در ادامه با نمونه های گرفته شده از بیماران طی فرایند بایوپسی (نمونه برداری) مقایسه شدند و مشخص گردید که ترکیب هر دویشان کاملا مشابه یکدیگر است.

بیماری های مرتبط با مری و نای به قدری در میان افراد شایع هستند که ساخت مدل آزمایشگاهی از آنها میتواند به شدت سودمند باشد. دکتر جیم ولز پژوهشگر ارشد این تحقیق در مرکز سلول های بنیادی سینسیناتی در بیانیه ای اینطور گفته:

این نمونه ها ضمن آنکه میتوانند به الگویی جدید برای مطالعه نقص های مادرزادی بدل شوند می توان از آنها برای مطالعه در مورد بیماری های مختلف مختص به این اندام ها یا حتی پیوند به افراد نیازمند بهره گرفت.

در مورد مری باید بگوییم که اندامی لوله ای شکل است و دهان را به معده متصل می کند. بیماری هایی هم که معمولا مری را درگیر می کنند می توانند مادرزادی باشند و در طول دوران رشد جنینی شکل گرفته باشند. علاوه بر این بیماری های دیگر هم وجود دارند که با افزایش سن گریبان این اندام را می گیرند و از آن جمله می توان به سرطان مری اشاره کرد.

تیم محققان آمریکایی اشاره کرده که تمامی این بیماری ها نیازمند شیوه های درمانی بهتری هستند و برای رسیدن به این نقطه لازم است که مکانیزم های ژنتیکی و بیوشیمی اثرگذار بر این عضو به خوبی شناخته شوند. در واقع به همین دلیل است که چنین دستاوردی می تواند بسیار اثرگذار باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی