ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

نتیجه جالب یک تحقیق؛ خودروهای بنزینی و دیزلی پاک تر از خودروهای برقی هستند

به اعتقاد بسیاری انواع خودرو برقی بسیار پاک تر از مدل های بنزینی و دیزلی هستند. با این حال برخی تحقیقات صورت گرفته خلاف این موضوع را ثابت کرده و درست بودن چنین عقیده ای ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۲۷ مهر ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۰

به اعتقاد بسیاری انواع خودرو برقی بسیار پاک تر از مدل های بنزینی و دیزلی هستند. با این حال برخی تحقیقات صورت گرفته خلاف این موضوع را ثابت کرده و درست بودن چنین عقیده ای را رد می کنند.

گزارشی که بلومبرگ از نتایج تحقیقی اخیر منتشر کرده یکی از این موارد است. بر اساس این تحقیق به خاطر گرایش روز افزون خودروسازان به سمت مدل های برقی و هیبریدی، تقاضا برای باتری افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کرده و کارخانه های تولید کننده با ظرفیت تمام در حال ساخت باتری هستند.

خودرو برقی شورولت ولت باتری

طبق داده های موجود تا سال 2021 حدود 10 میلیون باتری 60 کیلووات ساعتی عمدتا در چین، تایلند و آلمان تولید خواهد شد. به گفته بلومبرگ بخش اعظمی از انرژی کارخانه های موجود در این کشورها از طریق زغال سنگ تامین می شود.

نکته جالب توجه اینکه در کشوری مثل آلمان تولید یک باتری 500 کیلوگرمی 74 درصد دی اکسید کربن بیشتری در مقایسه با حرکت یک خودرو با استفاده از سوخت های فسیلی بر جای می گذارد.

همچنین این داده ها نشان می دهند میزان گازهای آلاینده آزاد شده از یک خودروی درون سوز آلمانی پس از سه سال کارکرد یا پیمایش 50 هزار کیلومتر، تازه با میزان گازهای آلاینده ای که در فرایندهای ساخت نیسان لیف وارد جو شده، برابری می کند.

در سال های اخیر نیاز به الکتریسیته به طور چشمگیری در جهان افزایش یافته است. ظهور اتومبیل های برقی از یک سو و متولد شدن صنعت ساخت باتری از سوی دیگر بعضی از عوامل اصلی بیشتر شدن این نیاز به شمار می روند.

آنطور که نتایج این تحقیق حکایت دارد، در حال حاضر تولید انبوه خودروهای برقی می تواند شرایط را بدتر کند؛ به جای این کار بهینه سازی موتورهای درون سوز کنونی به عنوان یک راهکار بهتر پیشنهاد شده است.

گفتنی است تحقیق مورد بحث بر اساس فاکتورها و روش های تولید فعلی به چنین نتیجه ای دست یافته است. مسلما در سال های آتی با تغییر رویه خودروسازان، بهره وری بیشتر و بهره برداری از انرژی های سبز، با نتایج کاملا متفاوتی روبرو خواهیم شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • ErfanMTI
    ErfanMTI | ۲۷ مهر ۱۳۹۷

    مساله مهم اینه که ما تمرکز آلایندگی داریم در نقاطی از دنیا و این خیلی بد هست...مثلا در نیویورک یا همین تهران خودمون فرضا ۱۰ برابر میزان مجاز آلاینده داریم...نمیشه جمعیت یک شهر رو تخلیه کرد و بگیم خودرو ممنوع اما میشه کارخانه های آلاینده رو در سطح کره زمین توزیع کرد تا مشکل جوی و آلایندگی بالاتر از میزان مجاز ایجاد نشه و به قولی تعادل برقرار بشه در اکوسیستم منطقه ای

  • arman_kargar
    arman_kargar | ۲۷ مهر ۱۳۹۷

    کاملن مشخص بود که اشتباه نتیجه گیری شده. بعدش هزینه هایی که مثلا یک خودرو تسلا بعد از ۱۰۰۰۰۰ کیلومتر خواهد داشت خیلی کمتر از خودرو فسیلی هست.

  • Moslem Safavi
    Moslem Safavi | ۲۷ مهر ۱۳۹۷

    نتیجه گیری نویسنده از پایه اشتباه است. اینکه ما برق مصرفی تولید باتری را الاینده حساب کنیم. اینجوری همه فعالیت های مصرف کننده برق الاینده هستن. خود تولید ماشین فسیلی هم نیازمند برق است پس انها هم الاینده حساب میشوند.
    برام جالب بود ک نویسنده تولید این همه قطعه بکار رفته در ماشین سوخت فسیلی نادیده گرفته است.

مطالب پیشنهادی