ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نفت ایران
تکنولوژی

حذف تکنولوژی؛ راهکار ایران برای دور زدن تحریم های نفتی

دور جدید تحریم های یکجانبه آمریکا علیه کشورمان به زودی آغاز می شود، و ترامپ وعده داده که اینبار حجم صادرات نفتی کشورمان را به صفر خواهد رساند. البته اتحادیه اروپا پیشتر اقداماتی را برای ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۹ مهر ۱۳۹۷ | ۱۹:۳۰

دور جدید تحریم های یکجانبه آمریکا علیه کشورمان به زودی آغاز می شود، و ترامپ وعده داده که اینبار حجم صادرات نفتی کشورمان را به صفر خواهد رساند. البته اتحادیه اروپا پیشتر اقداماتی را برای جلوگیری از ضربه خوردن به برجام کلید زده و آنطور که سخنگوی اتحادیه اروپا گفته سیستم مالی مستقل این قاره برای انتقال پول به ایران به زودی آغاز به کار میکند. اما مقامات کشورمان هم دست روی دست نگذاشته اند و آنطور که گزارش نشریه CBC آمریکا نشان می دهد نفتکش های ایرانی به تازگی روشی هوشمندانه اما خطرناک را برای صادرات نفت کشورمان در پیش گرفته اند و آن خاموش کردن فرستنده های کشتی های حامل نفت ایران است.

نفت ایران هم اکنون یکی از اصلی ترین منابع انرژی دنیا به شمار می رود و براساس اطلاعات رسمی از ماه گذشته تا امروز ایران ۱.۸ میلیون بشکه نفت به اقصی نقاط دنیا صادر کرده است که کاهشی اندک را نسبت به ماه آگست و افتی ۴۰ درصدی را نسبت به پیک صادراتش در ماه آوریل (برابر با ۳ میلیون بشکه) نشان می دهد.

طبق گزارشی که سازمان ناظر بر ترافیک تانکرها منتشر کرده در هفته های اخیر ده ها تانکر حامل نفت ایران به طرز مشکوکی فرستنده های خود را که برای رهگیری مسیرهای حرکت کشتی ها از طریق GPS طراحی شده، خاموش کرده اند.

براساس یک قانون بین المللی تحت عنوان کنوانسیون بین المللی ایمنی زندگی در دریا کاپیتان های کشتی ها باید فرستنده های خود را (که غالبا به آنها  سیستم تشخیص خودکار یا AIS گفته می شود) همواره روشن نگه دارند. اما گاهی اوقات کشتی هایی که تمایل دارند تحت نظارت نباشند این فرستنده ها را خاموش می کنند و حالا به نظر می آید که نفتکش های ایرانی هم برای دور زدن تحریم های ظالمانه آمریکا دست به چنین اقدامی می زنند.

نفت ایران

داده های سازمان مذکور نشان می دهد که در تاریخ چهارم سپتامبر (۱۳ شهریورماه امسال) دو میلیون بشکه از نفت ایران توسط یک ابرنفتکش به نام دینو در جزیره خارک بار زده شده و پس از عبور از تنگه هرمز به سمت شمال دریای هند رفته و از تاریخ ۱۵ سپتامبر به بعد فرستنده هایش خاموش شده اند. این نفتکش ده روز بعد مجددا به شبکه رادار بازگشته و در نزدیکی کوالا لامپور رویت شده.

سمیر مدنی هم-بنیانگذار شرکت TankerTrackers.com که در زمینه پایش کشتی ها فعالیت دارد دراینباره می گوید:

براساس جدیدترین اطلاعات ما صادرات نفت ایران تنها ۱۰ درصد از زمان پیش از تحریم ها کاهش یافته است. ما مدارک مستدلی داریم که نشان می دهند ایران از کشتی های ارواح برای این منظور استفاده کرده است (منظور کشتی هایی که فرستنده های خود را حین حرکت خاموش می کنند).

نکته جالبتر از گزارش TankerTrackers آنکه اپراتورهای تانکرهای عربی که مبداشان کشورهای عرب فاقد رابطه با رژیم صهیونیستی است برای حفظ وجهه خود و مخفی نگه داشتن مراوداتشان با این رژیم در زمان انتقال نفت خود به سرزمین های اشغالی فلسطین فرستنده هایشان را خاموش میکنند.

سانچی
سانچی

البته همانطور که در ابتدا گفته شد این استراتژی چندان هم بی خطر نیست چراکه چندی پیش یک نفتکش ایرانی به نام سانچی نیز که حامل یک میلیون بشکه نفت بود در نزدیکی شانگهای دچار سانحه شد و لکه نفتی بزرگی از محموله آن در دریا ایجاد شد. طبق برخی ادعاها چون این کشتی از ارسال سیگنال برای AIS (دست کم ۹ ساعت قبل از سانحه) خودداری کرده عملیات برای نجات سرنشینانش دیرتر از موعد لازم شروع شده است. البته در آن زمان تحریم نفتی ایران شروع نشده بود و مشخص نیست که این ادعا تا چه اندازه صحت دارد.

GPS
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (14 مورد)
  • bahram
    bahram | ۳۰ مهر ۱۳۹۷

    سانچی بس نبود ؟؟؟؟... چند تا از جوونای این مملکت باید فدای این فسیلای متحجر بشه???

  • yazdan yoda
    yazdan yoda | ۳۰ مهر ۱۳۹۷

    باااااالشه :)))))) مثل این میمونه آب رپ بخوای از ماهی بگیری :))) ایران همه وجودش به نفت بنده

  • آریا
    آریا | ۳۰ مهر ۱۳۹۷

    منتظر وقایع بدتر از سانچی باشید

  • temp
    temp | ۲۹ مهر ۱۳۹۷

    دیجیاتو داره میشه صدا سیما

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی