ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهنمای خرید

راهنمای خرید میتسوبیشی لنسر کارکرده؛ بررسی مشخصات فنی، آپشن‌ها، قیمت، مزایا و معایب

لنسر در سال 1973 میلادی متولد شد؛ سدانی کامپکت که توسط میتسوبیشی تولید و عرضه گشت. از ابتدا تاکنون 5 نسل از لنسر ساخته شده است. هر کدام از این نسل ها در زمان حیات ...

آرمین نعم الحبیب
نوشته شده توسط آرمین نعم الحبیب | ۱۹ آبان ۱۳۹۷ | ۲۱:۰۰

لنسر در سال 1973 میلادی متولد شد؛ سدانی کامپکت که توسط میتسوبیشی تولید و عرضه گشت. از ابتدا تاکنون 5 نسل از لنسر ساخته شده است. هر کدام از این نسل ها در زمان حیات چندین و چند بار تغییراتی گسترده به خود دیده اند که این امر مسبب تنوع مدل های گوناگون لنسر در بازارها به شمار می رود. به گفته میتسوبیشی از زمان معرفی لنسر تا سال 2008، قریب به 6 میلیون دستگاه از این خودروی سدان در سرتاسر جهان به فروش رفته است. این خودروی ژاپنی از نسل اول در کشورمان حضور داشته و همچنین مدل های ساخت 1993 که نسل سوم از خانواده میتسوبیشی لنسر محسوب می شوند، هنوز هواداران خاص خود را در بازار دارند.

نسل اول لنسر

در زمانی نه چندان دور، میتسوبیشی لنسر سدانی خوب و جامع به شمار می رفت. قطعا آن زمان خودروی کاملی نبود، چراکه هیچ خودرویی اینگونه نیست، اما موارد مثبت زیادی وجود داشتند که این سدان کامپکت فروتن به لطفشان، توانست به عنوان یکی از بهترین اتومبیل های جمع و جور در این بخش بازار مورد توجه قرار گیرد. با این حال، گذر زمان به مذاق آخرین نسل لنسر خوش نیامده است.

با توجه به اینکه آخرین نسل میتسوبیشی لنسر به عنوان مدلی تازه در سال 2007 معرفی شده بود، پس از گذشت 11 سال از عمرش، در برابر رقبای تازه نفس و مدرنی که در این بازه زمانی دو سه باری پوست اندازی کرده اند، احساسی ناشی از سالخوردگی را منتقل می کند که بسیار جای تاسف دارد. اما این بدان معنا نیست که میتسوبیشی لنسر کاملا دست و پا بسته است.

لنسر نسل سوم که در بازار کشورمان نیز یافت می شود

ممکن است لنسر برای یک کودک یا نوجوان امروزی خودرویی رویایی نباشد، یا حتی نام پر افتخار لنسر اوولوشن به گوششان هم نخورده باشد، اما برای متولدین دو الی سه دهه پیش، این نام مساوی با یک نماد است. خودرویی که زمانی پای ثابت بازی های ریسنگ خاطره انگیزی مثل Need For Speed Most Wanted و Underground 2 بود و طلوع افسانه ای به نام Evo بر پایه آن رقم خورد، به دلیل استقبال بسیار کم و فروش پایین در نسل فعلی، شاید حتی مزه عرضه جهانی ششمین نسلش را هیچگاه نچشد.

در این مقاله به بررسی نمونه های کارکرده نسل پنجم لنسر، که از سال 2007 در خط تولید است، خواهیم پرداخت. با دیجیاتو همراه باشید.

طراحی بدنه

این روزها طراحی یک اتومبیل جمع و جور چندان آسان نیست. طراحان باید تا جای ممکن فضای داخلی را وسعت ببخشند، در عین حال فضای کافی را برای قرارگیری ایربگ ها، که این روزها تعدادشان در خودروها رو به افزایش است، در نظر بگیرند. سپس نوبت به دخالت علم آیرودینامیک می رسد که تاثیر مستقیم در شتاب و مصرف سوخت خودرو دارد. پس طراحی یک خودروی زیبا و در عین حال کاربردی واقعا سخت و دشوار است.

در هر صورت در رابطه با این نسل لنسر می توان گفت طراحان میتسوبیشی، در زمان معرفی این خودرو بسیار خوب عمل کرده اند و جزئیات بکارگرفته شده، با فرمی مناسب و به جای خود در بدنه قرار گرفته اند. بدنه لنسر سرشار از خطوط تیز است. در روبرو، جلو پنجره ساده به رنگ مشکی و طرح سوراخ های لانه زنبوری میزبان نشان کمپانیست. در مدل های فیس لیفت این جلو پنجره توسط قابی کرومی احاطه شده است.

چراغ های جلوی لنسر در تناسب با چراغ های عقب، از پیکره ای باریک و شیبی مناسب بهره برده اند که این امر ظاهری کاملا تهاجمی و اسپرت به خودرو بخشیده است. همچنین در مدل فیس لیفت، چراغ های مه شکن گرد قرار گرفته در قسمت پایین سپرها در کنار نوار های LED دیلایت C شکل جای دارند.

ورودی هوای پایین سپر جلو، وظیفه تامین هوا مورد نیاز پیشرانه اتومبیل را بر عهده دارد و ضمن داشتن طراحی ذوزنقه ای، هم ترکیبی زیبا در جلوی لنسر را سبب می شود و هم به خشونت منتقل شده از چهره این ژاپنی کوچک بیش از پیش می افزاید.

در نمای جانبی، خط شانه به دلیل قرارگیری در ارتفاعی بالا، حجم خوبی به بدنه داده و یک نوع حس اطمینان خاطر به سرنشینان منتقل می کند. در پایین دستگیره درهای کناری خطی دیگر قرار دارد که از گوشه خارجی چراغ های عقب نشات گرفته است و با ادامه به سمت گلگیر جلو به برجستگی آن افزوده می شود. در نزدیکی رکاب نیز خطی دیگر، هماهنگ با برجستگی روی سپرهای جلو و عقب دیده می شود.

رینگ های 18 اینچی با طراحی خوب و تایرهای با پهنای 215 این خودرو از دیگر عناصر قابل ذکر این قسمت هستند. از تغییرات مدل های بعد از فیس لیفت در این قسمت می توان رینگ های جدید و انتقال چراغ راهنمای جانبی به روی آینه های کناری را ذکر کرد.

در عقب فرم چراغ ها تا حدودی یادآور چراغ های آلفا 156 مدل سال 2002 هستند اما با این حال تاثیرپذیری طراحی این بخش از اتومبیل های ژاپنی دو دهه پیش انکارناپذیر است. درب صندوق عقب طراحی ساده ای دارد و لوگوی میتسوبیشی، نوار LED که هنگام ترمزگیری روشن می شود و دو بخشی از چراغ های عقب زینت بخش آن هستند.

سپر عقب جدا از طراحی ساده و قدیمی، بسیار بزرگ در نظر گرفته شده و بخش زیادی از مساحت عقب لنسر را شکل می دهد. این نحوه طراحی، در تصادفات می تواند خسارت زیادی برای دارنده خودرو به بار بیاورد. در مدل های جدید، آرین موتور باله عقب را حذف کرده، که این مورد نیز بر سادگی پشت خودرو افزوده است. باله های عقب تنها در مدل های 1.8 لیتری قبل از 2017 وجود دارند.

با نگاهی گذرا به ترکیب اصلی این خودرو در نمونه‌ واردشده به ایران، متوجه یک طراحی میانه‌ رو و شاید کم‌ هیجان هستیم که در جذب مشتری چندان موفق عمل نمی‌ کند. اگر لنسر جدید را با نمونه‌ های مدرن هیوندای الانترا و تویوتا کرولا مقایسه کنیم، هر چند زیبایی خاصی در طراحی آن نهفته است اما نوعی عقب‌ افتادگی و قدیمی‌ بودن نیز در شمایل لنسر احساس می‌ شود.

طراحی محافظه کارانه و ساده این خودرو در نقطه مقابل بسیاری از رقبایش بوده و به همین علت در جذب مشتری به قدر کافی خوب عمل نمی کند. بنابراین پس از گذشت 11 سال، این طراحی شانس چندانی برای تقابل با رقبایی کاملا مدرن نداشته و نیازمند یک تحول اساسی است.

طراحی داخلی

کابین لنسر از مواد نسبتا مناسبی تشکیل شده که تا حدی انتظارات را از یک خودروی ژآپنی برآورده می کند. اما طراحی داشبورد و بخش های دیگر فضای داخلی حتی بیشتر از طراحی بدنه رنگ و بوی قدیمی بودن گرفته اند. کنسول میانی داشبورد کاملا ساده است. در بالای داشبورد نمایشگری 6.4 اینچی در مدل های فول و 5 اینچی در مدل های پایه وجود دارد؛ برخی مدل ها نیز فاقد این نمایشگرند و به سیستم پخش صوت و رادیو مجهز هستند.

نمایشگر 6.4 اینچی کلیدهای متعددی در اطرافش دارد که نه تنها مدرن نیستند بلکه کارکرد مطلوبی نیز ندارند. رابط کاربری این نمایشگر نیازمند بروزرسانی جدی است و برخی مواقع کند می شود. در دو طرف سیستم پخش لنسر دو ورودی تهویه هوا با فرمی ساده و عمودی قرار دارند. این ورودی ها در مدل های فول و جدیدتر در دارای انحنایی در بالا هستند که متصل به نواری کرومی است.

در میانه داشبورد قطعه ای منحنی قرار دارد که به دلیل امتداد داشتن تا روی رودری ها کاملا فضای داخلی را احاطه کرده و ظاهر خوبی به کابین بخشیده. این قطعه در مدل های فول روکشی براق و مشکی دارد اما در مدل های پایه به رنگ نوک مدادی مات است. سه دکمه بزرگ در وسط این المان قرار دارند که امکان خاموش و روشن کردن ایربگ ها، فلاشر و اطلاع از بسته نبودن کمربند ایمنی را به راننده می دهند.

در برابر دسته دنده سه کلید گردان دیده می شوند که از نظر کیفیت و طراحی کاملا معمولی بوده و امکان کنترل سیستم تهویه را مهیا می سازند. ادوات و دکمه های نام برده شده هیچ تغییری از زمان عرضه نکرده اند و تنها تفاوت مثبت و جدید، ارتقا صفحه نمایشگر خودروست.

فرمان با روکش چرم، بسیار خوشدست است و در ترکیب با نشانگرهای فرمان با طراحی سیلندری، حسی کامل از یک خوردوی اسپرت ژاپنی را به راننده منتقل می کند. روکش چرم فرمان کیفیت بالایی دارد و چسبندگی خوبی نیز فراهم می کند. فارغ از این نکات مثبت طراحی غربیلک فرمان است که طراحی سالخورده ای دارد

در مدل های فول، کلیدهای بسیاری روی فرمان لنسر دیده به چشم می خورند که وظیفه‌ کنترل سیستم چندرسانه‌ ای و امکانات مرتبط به ارتباط تلفنی را به عهده دارند. دو قطعه کرومی مات روی دو شاخه فرمان وجود دارند که در مدل های پایه وجود نداشته و نبودشان تا حدی بر جذابیت کابین تاثیرگذار است.

صندلی های میتسوبیشی لنسر0 در عقب راحت هستند. فضای سر بسیاری برای سرنشینان عقب فراهم شده که در خودرو های سدان کامپکت دیگر کمتر به چشم می خورد. اما فضای پا در این ردیف چندان زیاد نیست و در صورتی که سرنشینان جلو نسبتا قد بلند باشند، فاصله ناچیزی بین صندلی های جلو و زانوی سرنشینان عقب باقی می ماند.

 

در ردیف جلو، صندلی ها فرم کلی و ارگونومی مطلوبی داشته و به خوبی بدن را در بر می گیرند. فضای کافی نیز در این بخش وجود دارد و رانندگی با خودرو را لذت بخش و راحت می کند. خیالتان از بابت پوشش چرم خودرو راحت باشد، چراکه کیفیت بالایی دارد و در صورت نگهداری مناسب زیاد عمر می کند. اما هنگام خرید مدل های کارکرده حتما مواظب باشید تا ترکی روی چرم ها نباشد چون ترمیم و بازگردانی به حالت ابتدایی تقریبا غیر ممکن است.

صندوق بار میتسوبیشی لنسر در حالت عادی 348 لیتر جا دارد که برای خودرویی در این کلاس کم است. در مقام مقایسه خودروی هاچبکی مثل ساندرو دارای فضایی 320 لیتری دارد، و سدان کامپکتی مثل النترا که رقیب لنسر است، 460 لیتر فضا در اختیار کاربر می دهد. از دلایل وجود چنین صندوق بار کم حجمی می توان به بهبود فرمانپذیری و کاهش هرچه بیشتر وزن لنسر اشاره داشت. امکان خواباندن صندلی ها وجود دارد که فضای بار را به طور چشمگیری افزایش می دهد.

مشخصات فنی میتسوبیشی لنسر

ارزان‌ترین نسخه‌ی میتسوبیشی لنسر که مدت زیادی از پایان عرضه آن در ایران می گذرد، دارای پیشرانه‌ ای 1.6 لیتری با تنفس طبیعی است. نهایت قدرت این پیشرانه 117 اسب بخار و بالاترین گشتاور آن  154 نیوتن‌ متر عنوان شده که چندان ارقام چشم گیری نیستند. این مدل در مدت زمانی تقریبی 14 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست می یابد و با توجه به استفاده از گیربکس دستی میانگین مصرف سوخت کمتر از 6.5 لیتر در 100 کیلومتر را پدید می آورد. نهایت سرعت لنسر 1.6 لیتری  190 کیلومتر بر ساعت برآورد شده است.

پیشرانه‌ی 1.8 لیتری با توجه به بازده و راندمان گزینه‌ متعادل و جذابتری برای میتسوبیشی لنسر محسوب می‌شود که در ایران هم در دسترس است. این مدل، 140 اسب بخار قدرت و 176 نیوتن‌متر گشتاور فراهم می‌ کند. از تفاوت های مهم لنسرهای 1.8 لیتری بازار ایران با نمونه کم حجم تر، گیربکس اتوماتیک CVT آنهاست که شتابگیری خارق‌ العاده‌ ای ارائه نمی‌ دهند و در زمان تقریبی 13 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می‌ رسند. میانگین مصرف سوخت این مدل 6.6 تا 7 لیتر در هر 100 کیلومتر تخمین شده و نهایت سرعت آن نیز 195 کیلومتر بر ساعت است.

قطعا می دانید که خودروهای ژاپنی به استهلاک کم و عمر بالای قطعات مشهورند. میتسوبیشی لنسر نه تنها از این قاعده پیروی می کند بلکه پا را فراتر می گذارد. تقریبا تمام اجزای لنسر ساخت خود ژاپن هستند. برای مثال اکثر سیم کشی های لنسر از غلاف فلزی رد شده اند؛ بنابراین در طول زمان از خوردگی و افت ولتاژ محفوظ خواهند بود. با این حساب از نظر کیفیت و عمر قطعات حتی در مدل های کارکرده جای نگرانی نداشته باشید. البته همیشه مشورت با یک مکانیک آشنا پیش از خرید خودرو توصیه می شود.

امکانات ایمنی و رفاهی

در حال حاضر تنها میتسوبیشی لنسر 1.8 لیتری در ایران به صورت صفر وجود دارد که از نظر آپشن‌ های فنی و رفاهی نسبتا کامل هستند. در مدل های جدید آرین موتور اقدام به حذف چند آپشن جذاب کرد که عبارتند از باله عقب، سیستم صوتی راکفورد، آینه تاشو برقی و سیستم استارت کی لس. اما فولترین مدل در بازار، شامل آپشن های حذف شده در نسخه های 2018 و 2017 به اضافه آپشن هایی از قبیل ترمز جلو دیسکی خنک‌ شونده و ترمز عقب دیسکی ساده، چراغ مه‌ شکن، بال عقب و رینگ‌ های 18 اینچ دارد که در مدل های ساده تر وجود ندارند.

همچنین چراغ‌ های اصلی میتسوبیشی لنسر علاوه بر قابلیت روشن و خاموش شدن خودکار، دارای سیستم گردش به طرفین هستند که هماهنگ با فرمان عمل می‌ کند. لامپ های زنون و سیستم شستشوی چراغ های جلو از دیگر آپشن های موجود در این بخش هستند.

7 کیسه‌ هوا که شامل 2 ایربگ دو مرحله‌ ای برای راننده و سرنشین جلو، 2 ایربگ جانبی، 2 ایربگ پرده‌ای و یک ایربگ زانویی راننده می شوند، تنها در تیپ فول وجود دارند. کمربندهای ایمنی برای سرنشین‌ های جلو پیش کشنده هستند. این خودرو با سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) ،سیستم کنترل کشش (TCL) ، سیستم کنترل فعال پایداری (ASC) ، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) و ترمز کمکی (BA) ارائه می‌ شود. میتسوبیشی لنسر دارای 5 ستاره‌ی ایمنی از ENCAP است و استقامت بدنه این خودرو در برخوردهای متفاوت با امتیاز بالا ارزیابی شده و خودرویی کاملا ایمن است.

از امکانات رفاهی این خودرو می توان صندلی های چرم که در جلو دارای گرمکن هستند و صندلی راننده با تنظیمات برقی را نام برد. در کنار نمایشگر 6.4 اینچی، که بزرگترین سایز ممکن است، سیستم صوتی باکیفیت راکفورد در نظر گرفته شده است که با 4 بلندگو و 2 توئیتر به پخش صدایی با کیفیت در کابین می پردازد. در این بین نیز امکان ارتباط تلفنی از طریق بلوتوث، پخش فایل‌ های چندرسانه‌ ای با درگاه USB و ناوبری ماهواره ای در میتسوبیشی لنسر وارداتی میسر خواهند بود.

از دیگر امکانات این خودرو می‌ توان به سانروف، شیفتر تعویض دنده پشت فرمان، دوربین پارک، سنسور جلو و عقب، گرمکن آینه بغل، شوینده‌ چراغ جلو، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ‌ ها، تهویه‌ مطبوع اتوماتیک، کروز کنترل، شیشه شوی جلو مجهز به حسگر باران، سنسور دنده عقب و دوربین عقب اشاره کرد. پس می توان اظهار داشت که نسخه های فول میتسوبیشی لنسر خصوصا در مدل های قبل 2017 از آپشن های بسیاری خوبی برخوردارند.

تجربه رانندگی

از نکات منفی در تجربه‌ی رانندگی با لنسر می‌ توان به عایق کاری کابین اشاره کرد که هر چند بهتر از محصولات چینی است، اما قابل مقایسه با نسخه‌ جدید کورولا و النترا نیست. این موضوع آنچنان دلسرد کننده است که در سرعتگیری‌ های بالاتر از 90 کیلومتر بر ساعت، صدای باد در کابین خودرو شنیده می‌ شود.

تجربه رانندگی با میتسوبیشی لنسر فراتر از چیزیست که در الانترا، سراتو یا کرولا تجربه خواهید کرد. در کنار حفظ روح اسپرت محصولات میتسوبیشی، لنسر سواری متعادلی را ارائه می دهد که مانند مزدا 3 آزاردهنده نیست. تنها نشستن پشت فرمان این خودرو نیز اعتماد به نفس خاصی به راننده اعطا می کند که قابل ستایش است.

صندلی ها راحت و خوش فرم هستند و تعلیق جلو از نوع مک فرسون استرات و سیستم تعلیق عقب از نوع اتصال چندگانه بر این راحتی و تعادل لنسر افزوده اند. در پشت فرمان و در میان عقربه های سرعت شمار و دور موتور سنج، نمایشگری TFT جای دارد که اطلاعات فنی شامل میزان بنزین باقی مانده و مصرف سوخت، حرارت آب رادیاتور و مقدار کارکرد خودرو بر حسب کیلومتر را نمایش می دهد.

در هنگام تاخت و تاز با میتسوبیشی لنسر در جاده های پر پیچ و خم، تعادل خوب و فرمان پذیری مناسب آن توجهتان را جلب می کنند. شدت این مورد به حدیست که حتی نبود سیستم کنترل پایداری نیز مشکل خاصی را برای این اتومبیل ایجاد نمی کند. اما در شتابگیری درون مسیرهای مستقیم به خاطر به کارگیری گیربکس CVT و ضعف در قوای پیشرانه که در مدل های 1.6 لیتری به شدت محسوس است، میتسوبیشی لنسر توقعات را از خودرویی با این قیمت برآورده نمی کند.

در واقع وقتی به میتسوبیشی لنسر نگاه می کنید حس می کنید با خودرویی قدرتمند و سریع مواجهید، اما حقیقت خلاف این است. گیربکس CVT لنسر با این که تنها 3 سال است معرفی شده عملکردی بسیار ناامیدکننده دارد. پس از رسیدن به دور موتور حدود 4000 دور بر دقیقه گیربکس گیج می شود، لذا اینطور به نظر می رسد که بین عمل به درخواست راننده که شتاب گیریست و تاکیدی که مهندسان میتسوبیشی بر مصرف سوخت کمتر داشته اند گمراه شده. استفاده از پدال شیفترهای پشت فرمان هم دردی را دوا نمی کند.

با وجود تمام نکات و مثبت و منفی اینطور باید جمع بندی کرد که اگر به لذت رانندگی اهمیت می دهید اما شیفته شتاب و سرعت نیستید میتسوبیشی لنسر برای شما مناسب است. اگر هم به دنبال یک خودروی کامل خانوادگی می گردید بهتر است به گزینه های دیگری مثل کرولا فکر کنید.

رقبا و قیمت در بازار

از  رقبای مستقیم میتسوبیشی لنسر در این سگمنت می توان به مزدا 3 جدید، تویوتا کرولا جدید، تویوتا کرولا 2010، هیوندای الانترا 2014، کیا سراتو 2017 و سراتو مونتاژ سایپا اشاره داشت.

در بازار مدل های 2014 با موتور 1.6 و گیربکس اتوماتیک با کارکرد 80000 کیلومتر، حدود 210 میلیون تومان قیمت دارند و با توجه به افزایش یا کاهش کارکرد این رقم نیز به صورت نسبی تغییر می کند. برای مثال مدلی با مشخصات یکسان ولی با کارکرد تقریبی 110000 پیرامون 190 میلیون تومان قیمت گذاری می شود. مدل های گیربکس اتوماتیک به طبع قیمت کمتری دارند و با 142000 کیلومتر کارکرد 165 تا 170 میلیون قیمت دارند. در این بین نمونه هایی با کارکرد پایین، حدود 30000 کیلومتر، اما بدنه آسیب دیده و خط و خش دار وجود دارند که قیمتی کمتر از 200 میلیون تومان دارند.

مدل های 1.8 لیتری اگر نیوفیس نباشند با توجه به میزان دوندگی از قیمت 220 تا 240 میلیون تومان به موجود هستند؛ اما اگر تمایل به خرید لنسر نیوفیس دارید باید انتظار هزینه ای مابین 260 تا 290 میلیون تومان را با توجه به کارکرد پایین این مدل ها داشته باشید.

توجه داشته باشید که قیمت ها مربوط به پاییز 1397 هستند.

مزایا و معایب

میتسوبیشی لنسر

 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی