ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

سرنوشت نامعلوم خودروسازان چینی در کشور؛ سردرگم بین شرایط سیاسی و مشکلات گمرکی

اخيرا مرکز پژوهش‌ های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی تحت‌ عنوان "بررسی سهم خودروهای چینی در ایران"، پرده از عمق ساخت داخل این محصولات برداشت؛ طبق این گزارش مشخص شده است که چینی‌ ها ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | ۱۶:۴۵

اخیرا مرکز پژوهش‌ های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی تحت‌ عنوان "بررسی سهم خودروهای چینی در ایران"، پرده از عمق ساخت داخل این محصولات برداشت؛ طبق این گزارش مشخص شده است که چینی‌ ها با داخلی‌ سازی نسبتا ضعیفی در خودروسازی کشور فعالیت می‌ کنند.
رویدادهای چند ماه گذشته سرانجام اثر خود را بر آخرین سد بازار خودرو ایران نیز گذاشت و باعث کاهش تیراژ تولید خودروهای چینی شد.

تنها خودروهای خانواده رنو نیست که تولیدشان این روزها چندان تعریفی ندارد و تولید خودروهای چینی هم این روزها با مشکل مواجه شده است.
طبق گفته ها قراردادهای تأمین قطعه با چینی‌ ها هیچ مشکلی ندارد اما به دلیل تحریم‌ های بانکی و مشکل در نقل ‌و انتقال ارز واردات از این کشور به کندی در حال انجام است.
همچنین عرضه برخی برندهای چینی به بازار آمریکا باعث شده است شاهد توقف یا کاهش تولید خودروهای چینی باشیم. گفته می‌ شود تیراژ تولید برلیانس در پارس‌ خودرو کاهش چشمگیری را تجربه کرده است. در آن‌ سوی جاده‌ مخصوص نیز شاهد کاهش شدید تولید هاوال در گروه بهمن هستیم. تولید ام ‌جی نیز در آبان ماه تقریبا متوقف شده بود و اخیر با آزاد شدن سری تازه قطعات منفصله از گمرک از سر گرفته شده است و خبرهای نه ‌چندان خوبی در مورد هایما ایران‌ خودرو نیز به گوش می‌ رسد. بقیه برندهای چینی بازار هم شاهد کاهش تولید شده ‌اند. این وضعیت باعث تغییرات در بازار خودروهای چینی خواهد شد.

خودروهای چینی

از سوی دیگر زمزمه های از خروج برند چانگان از کشور به گوش می رسد چرا که این شرکت نیز مانند گروه SAIC (مالک برند MG) با خودروسازان آمریکایی شراکت دارد و ظاهرا عرضه محصولات BYD نیز در پی اخلال در نقل و انتقالات مالی بین ایران و چین به کندی پیش می رود.

مسلما باز شدن برخی گره های اقتصادی به شرایط سیاسی بین ایران و چین و آمریکا ارتباط دارد و مشخص نیست که با توجه به جنگ تجاری چین و آمریکا (و احتمال رسیدن به توافق بین این دو کشور) سرنوشت شرکای چینی در صنعت خودروسازی ایران چه خواهد شد؟

اما از طرف دیگر ظاهرا اخیرا برخی از مسائل بانکی و مالی بین ایران و چین در حال حل و فصل شدن است و فارغ از مسئله آمریکا می توان حدس زد که احتمالا چینی ها به راحتی بازار پرسود خودروسازی در ایران را رها نخواهند کرد. هرچند افزایش شدید قیمت ها طی یکسال اخیر می تواند تیراژ این خودروسازان سخت کوش را نیز تحت تاثیر قرارداده و از عمق فعالیت آنها در بازار ایران بکاهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • afshingm
    afshingm | ۲۱ آذر ۱۳۹۷

    چینی ها همون کاری رو دارن با خودروساز ها می کنند که خودروساز ها توی این 40 سال با مردم کردند، انحصارگری !
    چرا شرکت های چینی حاضر نمیشن کاملا امتیاز تولید خودروها رو به خودروساز های ایرانی بدن !؟ چون میخوان خودروساز ها محتاجشون باشن همونطوری که خودروساز ها میخوان مردم محتاجشون باشن ! و نتیجه این تفکر میشه شرایط فعلی بازار خودروی ما. کاملا به نفع سیستم قدرت و به ضرر مصرف کننده نهایی.
    در صورتی که اگر خودروساز ها عقل تو کلشون بود، مثل شرکت های موفق دنیا عمل می کردن. شرکت جنرال موتورز توی شرایط اقتصادی وخیم مقداری از سهام کارخونشو داد به چینی ها و با راه اندازی یک کارخونه دوم توی چین تونست از ورشکستگی نجات پیدا کنه. شرکت اپل همین الان خط تولید کشور های آسیایی خودش رو توی چین راه انداخته (تمام اپل هایی که تو ایران میاد چینیه). شرکت htc و ماکروسافت هم همین کار رو کردند و تونستند سرمایه رو دوباره برگردونند. هم یه نونی به چینی ها رسوندند هم برند خودشون رو حفظ کردند سر مردم هم کلاه نذاشتند.
    ولی توی ایران، خودروساز نون رو از دهن هم نوع خودش میکشه بیرون که شکم خودشو سیر کنه !!!!!! خوب شما نمیتونید ماشین بسازید خط تولید و حتی کارگر هاتون رو در اختیار چین بزارید، بزارید بیان سرمایه گذاری کنند و توی چین کارخونه احداث کنند که هم ماشین های بهتر تولید بشه هم از تجربیات خودروسازی های دنیا که تعداد قابل توجهی از اونها توی چین کارخونه دارند استفاده کنید. اینطوری نه دیگه نیاز به تعرفه گمرکی هست نه نگرانی برای بیکار شدن کارگرها !
    مگه تو اسلام حرف از اتحاد و همدلی زده نشده !؟ اونوقت خودروساز ها در خونه رو سه قفله به روی دنیا بستن بعد به هر کی توی خونه است میگن حق بیرون رفتن ندارید، هیچی هم حق ندارید از بیرون بیارین چون همه اون بیرون بدن فقط ما خوبیم !!!!!

مطالب پیشنهادی