ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

استفاده از مدل سه بعدی کلیسای نوتردام برای بازسازی آن

شب گذشته سقف کلیسای نوتردام پاریس آتش گرفت و بسیاری از فرانسویان را آزرده خاطر کرد. این کلیسای ۸۵۰ ساله شاید مهمترین بنای تاریخی فرانسه بعد از برج ایفل به شمار رود و این اتفاق ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۸:۰۰

شب گذشته سقف کلیسای نوتردام پاریس آتش گرفت و بسیاری از فرانسویان را آزرده خاطر کرد. این کلیسای ۸۵۰ ساله شاید مهمترین بنای تاریخی فرانسه بعد از برج ایفل به شمار رود و این اتفاق هم شاید غم انگیزترین خاطره را برای مردم فرانسه رقم زده باشد. حال خبر‌های خوبی در این زمینه منتشر شده که نشان می‌دهد متخصصین می‌توانند از مدل سه بعدی دیجیتال کلیسای روتردام برای بازسازی این بنای تاریخی برای استفاده کنند.

کلیسای نوتردام

رئیس جمهور فرانسه «امانوئل مکرون» این حادثه را یک «تراژدی اسفناک» خوانده اما این عبارت برای روایت فاجعه مذکور کافی نخواهد بود چرا که این کلیسا غیر از المان‌های معماری منحصر بفردش، محل نگهداری گنجینه‌های گرانبهایی بوده که ممکن است تمامی آنها نابود شده باشند.

خوشبختانه امروز خبرهای خوبی درباره‌ی آتش سوزی کلیسای نوتردام منتشر شده است؛ اولین خبر این است که آتش سوزی عمدی نبوده و اینکه آتش نشانان موفق شده‌‌اند بخش عمده‌ی آن را کنترل کنند و بنابراین آسیب وارد شده به این کلیسا، قابل ترمیم است.

کلیسای نوتردام

سومین و مهمترین خبر این است که فردی به نام اندرو تالون موفق شده سه سال پیش یک اسکن سه بعدی کامل از کلیسای نوتردام تهیه کند و متخصصان می‌توانند از آن برای بازسازی این بنای تاریخی استفاده کنند.

این محقق سال ۲۰۱۵ میلادی موفق شده بود که با استفاده از تکنولوژی اسکن لیزری، مدل سه بعدی دقیقی از این بنا تهیه کند. البته کلیسای نوتردام تنها بنای تاریخی اسکن شده نبوده و تالون از سراسر دنیا، نمونه‌های جمع آوری کرده است.

تالون برای اسکن سه بعدی کلیسای نوتردام از فناوری لیدار استفاده کرده که در واقع یکی از کارآمدترین فناوری‌های سنجش از راه دور به شمار می‌رود. روش عملکرد این تکنولوژی بدین صورت است که پالس‌های لیزری متعددی فرستاده می‌شود و فاصله تا جسم با اندازه‌گیری اختلاف زمانی بین ارسال و دریافت پالس بازتابی تعیین می‌شود. گفتنی است برای حفظ و ثبت اسکن سه بعدی این کلیسا و بناهای مشابه به حجم حافظه‌ای در حدود ۱۰۰ گیگابایت نیاز است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • مجید
    مجید | ۲۸ فروردین ۱۳۹۸

    راستی سلبریتی هایی که سر پلاسکو این همه سر و صدا کردن الان کجان؟! چلو فرانسه ی پیشرفته نتونست یک کلیسا رو خاموش کنه؟!

    • آریا
      آریا | ۲۸ فروردین ۱۳۹۸

      دیدی که خاموش کرد. برعکس شما نه ایستاد تا فروبریزه

مطالب پیشنهادی