ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اقیانوس هند
علمی

کشف یک موجود عجیب بادکنکی در اعماق اقیانوس هند

تیمی از کاوشگران اعماق اقیانوس هند، موجود بادکنک مانندی کشف کردند که به نظر گونه ای ناشناخته از آب دزدک های دریایی باشد. کاوشگران در گودال جاوا، یعنی عمیق ترین نقطه اقیانوس هند موفق به ...

زینب عابدی راد
نوشته شده توسط زینب عابدی راد | ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۸:۳۰

تیمی از کاوشگران اعماق اقیانوس هند، موجود بادکنک مانندی کشف کردند که به نظر گونه ای ناشناخته از آب دزدک های دریایی باشد.

کاوشگران در گودال جاوا، یعنی عمیق ترین نقطه اقیانوس هند موفق به ضبط ویدیویی از این موجود ژله ای شدند. آلن جیمیسون، محقق ارشد کاوش و استاد دانشگاه نیوکسل انگلستان می گوید:

ما درحال مرور ویدیو متوجه شدیم که موجودی از تاریکی بیرون آمده و به سمت دوربین حرکت کرد و بعد دوباره دور شد. این موجود شبیه یک بادکنک بود که به نخی وصل شده باشد.

اقیانوس هند

بعد از کمی جستجو، جیمیسون گزارشی از یک گروه ژاپنی پیدا کرد که حدود 20 سال قبل منتشر شده و موجود مشابهی را توصیف کرده بود. اما تفاوت های کلیدی زیادی بین این مورد و کشف قدیمی ژاپنی ها وجود داشت. به گفته جیمیسون، از ناحیه سر موجود قبلی رشته هایی بیرون می آمد اما آب دزدک جدید بادکنکی چنین مشخصه ای ندارد.

این محقق همچنین اعلام کرد از آنجایی که هیچ گونه مشابه ای تا به حال در عمق 6500 متری دیده نشده، این موجود به احتمال زیاد یک گونه جدید است.

اینطور که محققان می گویند این موجود احتمالا برای حفظ تعادل در اعماق لرزان دریا، با شاخکش خود را به کف دریا محکم می کند. (گودال های اقیانوسی از نظر زمین لرزه ای نقاط فعالی هستند) در جواب به این سوال که چرا طول شاخک این موجود زیاد است، جیمیسون گفته که این گونه احتمالا برای بالا کشیدن خود از کف دریا به شاخکی با این طول نیاز دارد.

از آنجایی که دسترسی به بسیاری از نقاط عمیق اقیانوسی هنوز برای انسان ممکن نیست، دانشمندان انتظار دارند که در اکتشافاتشان با گونه های ناشناخته روبه رو شوند. البته آنها با  گونه های آشنایی همچون ستاره دریایی، خیار دریایی و حلزون ماهی هم برخورد داشته اند.

اقیانوس هند از لحاظ تنوع گونه های دریایی بسیار غنی بوده اما با این حال اکتشافات کمتری در آن انجام شده است. اعضای گروه تحقیقاتی جیمیسون امیدوارند با بررسی بیشتر عکس ها و ویدیوهای ضبط شده در اعماق اقیانوس هند، بتوانند یافته هایشان از گونه های متنوع و جدید را به معرض اطلاع عموم برسانند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • riverblog
    riverblog | ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸

    ای کاش به جای ابن که انقدر به اسمان اهمیت بدن به همین زمین هم اهمیت میدادن خیلی خوب بود
    نقطه نقطه این زمین هنوز بعضی از جاهاش ناشناخته است

  • yosof
    yosof | ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸

    ای کسی که عجایبش در دریاها است و عظمتش در آسمان است

مطالب پیشنهادی