ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اندروید Q
تکنولوژی

قابلیت‌های جدید اندروید Q؛ از زیرنویس زنده تا حالت تاریک

نسخه بعدی سیستم عامل گوگل که فعلا اندروید Q نام دارد، پاییز از راه می رسد اما امشب گوشه ای از مهمترین قابلیت ها و تغییرات بتای سوم آن در گوگل I/O به تصویر کشیده شد. ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۰:۰۱

نسخه بعدی سیستم عامل گوگل که فعلا اندروید Q نام دارد، پاییز از راه می رسد اما امشب گوشه ای از مهمترین قابلیت ها و تغییرات بتای سوم آن در گوگل I/O به تصویر کشیده شد. این ویژگی ها شامل حالت تاریک، بهینه سازی ژست های حرکتی، کپشن زنده و غیره است که در ادامه به آنها پرداخته ایم.

حالت تاریک

حالت تاریک یکی از پرتقاضاترین ویژگی های اندروید است که در نسخه بعدی ارائه خواهد شد. برای فعال کردن این ویژگی که «دارک تم» نام دارد، کافی است منوی کشویی را پایین کشیده و  گزینه مربوطه را انتخاب کنید. نکته مهم این است که حالت تاریک واقعی مشکی است و مثل برخی برنامه رنگ آن خاکستری تیره نیست. این قابلیت به بهبود عمر باتری و خوانایی بهتر در فضاهای تاریک کمک خواهد کرد. 

گوگل نه تنها در آینده دارک تم را به مهمترین اپلیکیشن هایش اضافه می کند بلکه کدهای لازم برای فعال کردن حالت تاریک را در اختیار توسعه دهندگان دیگر هم قرار می دهد تا تجربه کاربری یکسانی برای کاربران فراهم شود.

ژست های حرکتی

در اندروید Q یک نوار باریک زیر نمایشگر قرار دارد که بالا کشیدن آن شما را به صفحه خانگی می برد. برای فعال کردن حالتی مالتی تسک نیز این نوار را بالا کشیده و به طرفین حرکت دهید. برای جابجایی بین برنامه هم کافی است آنرا به طرفین بکشید.

برای رفتن به منوی برنامه ها باید در صفحه هوم آنرا به سمت بالا بکشید. در اندروید Q درگ کردن از لبه های نمایشگر به سمت وسط کار کلید برگشت را انجام می دهد.

به‌روزرسانی‌های امنیتی

گوگل برنامه جدیدی با عنوان Project Mainline را کلید زده که با بهره گیری از زیرساخت پلی استور وصله های امنیتی کوچک را سریعتر و پیوسته تر از گذشته به دست کاربران می رساند. نکته مهم در این بین حذف واسطه هایی است که سرعت انتشار به‌روزرسانی ها را کاهش می دادند. متاسفانه پروژه مذکور تنها برای آن دسته از دستگاه ها فعال است که به صورت پیش فرض با اندروید Q از راه می رسند و در نتیجه موبایل های ارتقا یافته به این نسخه از آن بی بهره خواهند بود.

مجوزها و حریم خصوصی

نسخه جدید سیستم عامل گوگل امکان محدود کردن دسترسی اپ ها به داده های مکانی را می دهد، به گونه ای که اپلیکیشن ها تنها حین اجرا و نمایش از موقعیت مکانی مطلع می شوند. همچنین بخش جدید حریم خصوصی همه اپ هایی که به داده های شما دسترسی دارند را به تصویر کشیده و گزینه های برای محدود کردن آنها را به ارمغان می آورد. 

در مجموع کمپانی آمریکایی بیش از ۴۰ به‌روزرسانی مختلف را برای مدیریت امنیت، مجوزها و حریم خصوصی در اندروید ۱۰ اعمال کرده است.

کپشن زنده

این قابلیت یکی از مهیج ترین ویژگی های اندروید Q است و هرآنچه که در ویدیو یا فایل صوتی روی گوشی پخش شود را زیرنویس می کند. کپشن زنده به لطف یادگیری ماشینی محلی در دستگاه ها میسر شده و بنابرین برای اجرای آن نه نیازی به اینترنت است و نه دیتایی به سرویس های ابری ارسال می شوند. 

کسانی که تجربه کار با این قابلیت را داشته اند از اجرای روان آن در قالب یک لایه برجسته روی اپلیکیشن ها می گویند. با توجه به آنالیز صداها از منبع حتی در صورت قطع صدا هم زیرنویس به نمایش در می آید. کپشن زنده فعلا تنها با زبان انگلیسی سازگاری دارد اما گوگل قصد اضافه کردن زبان های دیگری را هم در آینده دارد.

حالت فوکوس

حالت فوکوس شباهت زیادی به «مزاحم نشوید» یا همان Do Not Disturb دارد، با این تفاوت که در حالت فوکوس امکان انتخاب لیستی از برنامه های مزاحم وجود دارد. با فعال کردن این قابلیت لیست اپ های انتخاب شده به شکل خاکستری درآمده و اعلان آنها غیرفعال می شود. 

تغییرات نوتیفیکشن

مهمترین تغییر نوتیفیکشن ها در اندروید Q روش جدیدی برای پاسخ خودکار به چت های ورودی است. این نسخه از اندروید در سطح سیستم عامل پیام ورودی را تحلیل کرده و با توجه به محتوای آن یک پاسخ را به شما پیشنهاد می کند.

برای مثال اگر پیام دریافتی یک آدرس باشد کلیدی با عنوان «الان می رسم» یا کلید دیگری برای باز کردن گوگل مپس به شما پیشنهاد می شود. گوگل مدعی است که تجزیه و تحلیل پیام به واسطه یادگیری ماشین در دستگاه انجام می شود و در نتیجه هیچ دیتایی به سرورهای ابری ارسال نخواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Mj Kianiapp
    Mj Kianiapp | ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸

    WwOwW

  • Mostafa Javidi
    Mostafa Javidi | ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸

    کفگیر به ته دیگ خورده
    از اندروید ۶ به اینور انچنان تغییر انقلابی مثل زمان ۴.۴ به ۵ ندیدیم
    واقعا من الان از ۸به ۹ اپ کردم تقریبا هیچ فرقی نکرده

مطالب پیشنهادی