ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

عصر یخبندان
علمی

کشف سر یک گرگ عظیم از دوران عصر یخبندان در یخ‌های سیبری

در بخش شمال شرقی سیبری سر عظیم یک گونه از گرگ‌های پلیستوسن که 30 تا 40 هزار سال قبل می‌زیسته از زمین بیرون آورده شد. لایه‌های یخ دائمی در این قسمت سیبری باعث شده‌اند که سر ...

زینب عابدی راد
نوشته شده توسط زینب عابدی راد | ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۷:۰۰

در بخش شمال شرقی سیبری سر عظیم یک گونه از گرگ‌های پلیستوسن که 30 تا 40 هزار سال قبل می‌زیسته از زمین بیرون آورده شد. لایه‌های یخ دائمی در این قسمت سیبری باعث شده‌اند که سر این گونه کهن گرگ با گذشت زمان طولانی تقریبا سالم و بدون تغییر باقی بماند.

البته اکتشاف این موجود عظیم‌الجثه در تابستان سال 2018 انجام شده اما اخیرا در موزه طبیعی علوم و ابتکارات پیشگام در توکیوی ژاپن به نمایش عمومی درآمده است.

عصر یخبندان

 

«جولی میکن» دیرینه شناس و استاد دانشگاه درباره این اکتشاف گفت:

این کشف حیرت‌انگیز است و باعث شد که به فکر رفتن به سیبری و کاوش در یخ‌ها بیفتم تا بتوانم اثر بیشتری از گونه‌های عصر یخبندان پیدا کنم. به نظر می‌رسد این موجود تازه دیروز مرده است. ما تا به حال هیچ گرگی را از دوران عصر یخبندان با گوشت و پوستش ندیده بودیم.

این گرگ پلیستوسنی در زمان مرگ 2 تا 4 سال داشته است. عکس‌هایی که از آن گرفته شده لایه ضخیمی از خز روی سر آن، پوزه بزرگ و دندان‌های وحشت‌انگیزی این موجود را نشان می‌دهد. سر بسیار بزرگ است و حدود 40 سانتی‌متر طول دارد، در حالی که طول سر گرگ‌های امروزی 23 تا 28 سانتی‌متر است.

عصر یخبندان

نکته هیجان‌انگیزتر این اکتشاف برای دیرینه‌شناسان و محققان، امکان مطالعه و بررسی مغز این گرگ است. از آن‌جایی که در فسیل‌ها بافت مغزی حفظ نمی‌شود، حالا محققان این امکان را دارند تا بافت نرم مغزی این موجود را مورد مطالعه قرار داده تا به اطلاعات بیشتری درباره گونه‌های عصر یخبندان برسند.

محققان ژاپنی قدمت این موجود را حداقل 30 هزار سال پیش می‌دانند. گرگ‌های کهن مثل دایرولف‌ها ابعاد بسیار بزرگی داشته و جانداران بزرگی مثل اسب‌ها و شترها را برای تغذیه انتخاب می‌کردند.

در پایان آخرین دوره عصر یخبندان یعنی چیزی بین 10 تا 20 هزار سال پیش این گونه گرگ‌ها منقرض شدند. این موجودات پر هیبت احتمالا به خاطر تغییرات آب و هوایی و همچنین رقابت با انسان‌ها بر سر غذا به طور کامل از بین رفته‌اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • saeidhanifi
    saeidhanifi | ۲۲ خرداد ۱۳۹۸

    احتمال اینکه بتونن از طریق dna این حیوون یکبار دیگه همچین موجودیو زنده کنن وجود داره. شایدم بشه موجودات زیادتریو پیدا و دوباره بوجود آورد و زندشون کرد. کشف واقعا مؤثری هستش.

مطالب پیشنهادی