ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

تولید برق از ارتعاش تایر خودرو؛ تکنولوژی جدید ژاپنی ها

با گسترش تدریجی استفاده از پیشرانه های الکتریکی، خودروسازان و تامین کنندگان به دنبال بازنگری در اجزای مختلف بوده و قصد دارند به نوعی قطعات موجود را از نو اختراع کنند. تایر خودرو یکی از ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۰

با گسترش تدریجی استفاده از پیشرانه های الکتریکی، خودروسازان و تامین کنندگان به دنبال بازنگری در اجزای مختلف بوده و قصد دارند به نوعی قطعات موجود را از نو اختراع کنند. تایر خودرو یکی از اجرای مهم در این رابطه است که در کانون توجه شرکت های پیشگامی چون سومیتومو (Sumitomo) قرار گرفته اند. این برند ژاپنی به تازگی با همکاری دانشمندان دانشگاه کانسای (Kansai) تحقیقاتی را در زمینه توسعه تایرهایی که می توانند هنگام حرکت الکتریسیته تولید کنند، آغاز کرده است.

هسته اصلی تایرهای ابداعی سومیتومو را یک دستگاه مربعی شکل کوچک تشکیل می دهد. این دستگاه "مهار کننده انرژی" (Energy Harvester) نامگذاری شده و در جداره داخلی تایر نصب می شود.

مهار کننده انرژی همانگونه که نامش نیز مشخص است، وظیفه دارد از انواع حرکات، سایش ها و اصطکاک ها الکتریسیته تولید کند. از آنجایی که هنگام رانندگی، تایرها به دلیل عواملی مثل افزایش یا کاهش سرعت، چرخیدن و عبور از روی سرعت گیرها مدام تغییر شکل می دهند، مهار کننده انرژی همیشه منبعی برای جذب و تبدیل انرژی خواهد داشت.

تایر خودرو تولید برق

سومیتومو در فاز بعدی تکنولوژی خود را با کمک آژانس علم و تکنولوژی ژاپن توسعه خواهد داد

میزان الکتریسیته تولید شده توسط مهار کننده انرژی کم بوده و این وسیله نمی تواند برای تامین نیروی اجزایی چون نمایشگر لمسی و یا شارژ باتری اصلی خودرو به کار برده شود. با وجود این شرکت سومیتومو معتقد است الکتریسیته بدست آمده از طریق مهار کننده انرژی برای تغذیه برخی سیستم های کوچک تر چون سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها کافی است.

علاوه بر این سومیتومو می گوید که در صورت استفاده از مهار کننده انرژی، تایرها قادر خواهند بود اطلاعات بیشتری نظیر بالانس نبودن یا مشکلات مربوط به سیستم تعلیق را به کامپیوترهای خودرو ارسال کنند.

آنطور که اعلام شده، مهار کننده انرژی سومیتومو هنوز برای تولید انبوه آماده نیست، ولی سازنده ابراز اطمینان کرده که دیر یا زود این تکنولوژی به مدل های خیابانی راه پیدا خواهد کرد.

میشلن دیگر شرکتی است که به طور جدی در زمینه تایرهای پیشرفته مشغول تحقیق و توسعه است. تایرهای ارگانیک که با چاپ سه بعدی ساخته می شوند و تایرهای بدون هوا دو مورد از جالب ترین ایده های این شرکت فرانسوی برای خودروهای آینده هستند.

تایر خودرو جدید بدون باد

همانگونه که پیشتر به اطلاعتان رسانده ایم میشلن با همکاری جنرال موتورز تست تایرهای بدون هوا را تا پایان امسال آغاز می کند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود این تایرها در سال 2024 در مدل های تولیدی جنرال موتورز به کار گرفته شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Alireza Soleiman
    Alireza Soleiman | ۱۰ مرداد ۱۳۹۸

    اگر شهرام شب پبره ژاپن بود از حرکات سرش برث تولید میکردن?

    • min
      min | ۱۰ مرداد ۱۳۹۸

      ??????

  • Amir_Safari
    Amir_Safari | ۱۰ مرداد ۱۳۹۸

    خب این یه مقدار ناچیز تولید برق برای یک خودروی الکتریکی ک چند هزار وات برق مصرف میکنه به چ درد میخوره؟این ژاپنی هام اسکلن بخدا

مطالب پیشنهادی