ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

نگاهی به وضعیت هولدینگ قطعه سازی رایزکو در شرایط تحریم صنعت خودروسازی

در آخرین روز هفته گذشته، شرکت اورند پیشرو به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های زیر مجموعه کمپانی قطعه سازی رایزکو، میزبان خبرنگاران بود. در این نشست، علاوه بر بازدید از خطوط تولید و امکانات ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۰

در آخرین روز هفته گذشته، شرکت اورند پیشرو به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های زیر مجموعه کمپانی قطعه سازی رایزکو، میزبان خبرنگاران بود. در این نشست، علاوه بر بازدید از خطوط تولید و امکانات این هولدینگ در منطقه صفادشت استان البرز، توضیحاتی نیز توسط رییس هیات مدیره هلدینگ رایزکو مطرح شد.

به گفته صمدی، تاثیر منفی حاصل از تحریم جهانی سنگین تر از آن است که با وجود گذشت یکسال بتوان کمتر آن را احساس کرد، اما در این بین تعدادی از خودروسازان و قطعه سازان توانستند با بهره گیری از دانش فنی و داخلی خود به خودکفایی رسیده تا موج این تحریم ها را کمرنگ تر کنند. جالب اینکه، ظاهرا برخی از قطعه سازان ایرانی توانسته اند در بازار های صادراتی نیز محصولاتی قابل رقابت با محصولات دیگر کشور ها (حتی قطعات چینی) را ارائه دهند و سهم بازاری را در تجارت بین المللی قطعات بدست آورند.

به گفته این فعال بزرگ صنعت قطعه، این نقد به خودروسازان وارد است که با توجه به تجربه تحریم های قبلی، برنامه مناسبی را برای عدم تکرار مشکلات تحریمی ارائه نکردند، در واقع «در زمان برداشتن تحریم قبل می توانستیم برای بازنگری شرایط برنامه داشته باشیم که به دلیل صورت نگرفتن این بازنگری وضعیت صنعت خودرو بازنگری نشده و همین موضوع موجب ادامه ضربه تحریم ها به این صنعت، وجود خودرو در کف کارخانه ها و عدم تعادل قیمت و میزان عرضه در بازار شده است.»

گفتنی است که هولدینگ رایزکو در صنعت خودروسازی، نفت و آب معدنی فعالیت دارد اما عمده تمرکز بخش قطعه سازی این هولدینگ به تولید قطعات پلیمری سیستم سوخت گیری و تولید قطعات کاتالیزور، چراغ های عقب و جلو و ....مربوط می شود.

رایزکو حمید رضا صمدی

صمدی افزود: «چرا صنعت خودرو و قطعه همواره متهم ردیف اول هستند در حالیکه امروز حدود یک و نیم میلیون نفر سر سفر این دو صنعت نان به خانه می برند. نباید با عدم بازنگری و بازسازی مجدد، حیات این صنعت به خطر بیافتد. مدیران صنعتی باید از هم اکنون به فکر تغییر شرایط و ارتقاء باشند که این موضوع اصلی ترین قدم رایزکو در زمان تحریم و بعد از تحریم است.»

۱۴ تا ۱۸ درصد افزایش هزینه انتقال پول قطعه سازان در شرایط تحریم

او پیرامون تولید در شرایط دشوار تحریم گفت: «در این شرایط تولید بسیار دشوار و فرسایشی شده است. نبود نگاه صحیح به قیمت تمام شده و پرداخت مطالبات قطعه سازان، باعث تضعیف آن ها در این صنعت شده است. بودجه های ما برای تجاری کردن خودروهای کف کارخانه ها استفاده می شوند.

صمدی ادامه داد: همچنین برای انتقال پول باید 14% تا 18% هزینه سربار پرداخت شود که فقط بانک ها و شرکت های واسط از آن سود می برند و در حالیکه خودروسازان قطعه سازان باید از همکاری دولت و بانک ها در چنین شرایطی برخوردار شوند، همواره متهم بوده و بهره ای نیز نبرده اند.»

رایزکو حمید رضا صمدی

تولید قطعات ایرانی در کشورهای منطقه

صمدی با اشاره به دست آوردهای رایزکو در زمان تحریم، گفت: ما توانستیم با قیمت های رقبای چینی رقابت و صادرات انجام دهیم. همچنین با وجود قطع روابط در شرایط تحریم برنامه ی دیگری برای اقتصاد این کشور داریم که یکی از آن ها شروع تولید در سایر کشورها است.

او در خصوص برنامه های این گروه صنعتی در حوزه ی صنعت و قطعه سازی اظهار کرد: در این حوزه سعی بر ایجاد سایت مستقل تولید قطعات در سایر کشورها داریم تا فرزندان این کشور با فعالیت و آموزش در آن سایت ها بتوانند به سرمایه ملی بیافزایند.

صمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اهمیت کیفیت در این گروه قطعه سازی، بیان کرد: کیفیت در این هلدینگ به عنوان بازرس کنار تولید است و به همین دلیل همه افراد شاغل در گروه رایزکو به کیفیت متعهد هستند؛ در اصل کیفیت جزء الزامات، کار روزانه و مدیریت ما است.

صمدی با تاکید بر اینکه تعهد ما حفظ و رشد اقتصاد ملی است، گفت: ما سعی در احیا کردن صنعت قطعه سازی داریم و به همین دلیل تکنولوژی در گروه رایزکو به سرعت در حال به روز شدن است؛ حتی در بسیاری از قسمت های این مجموعه، از تکنولوژی روز دنیا استفاده می شود که وجود آن ها برای کشور سرمایه ملی محسوب می شود.

رایزکو حمید رضا صمدی

مسئولیت های اجتماعی رایزکو

حمید صمدی با اشاره به ارتباط رسانه ها و مسئولیت اجتماعی تصریح کرد: «یکی از وظایف و تعهدات مجموعه رایزکو مسئولیت اجتماعی است که اقدامات مختلفی در این زمینه انجام شده است. به عنوان مثال آب معدنی دی دی به عنوان زیر مجموعه این هولدینگ همه سود خود را به مسئولیت های اجتماعی اختصاص داده است. درآمد رنگ سبز آب معدنی دی دی، به محیط زیست، رنگ آبی به کودکان کار یا بدسرپرست و رنگ صورتی به پیشگیری از سرطان سینه اختصاص داده شده است.»

همچنین اروند پیشرو، یک مجموعه درمانگاهی را نیز در منطقه صفا دشت تاسیس کرده است که در نوع خود بزرگترین و مجهزترین مجموعه درمانی منطقه ملارد محسوب می شود و هم اکنون مشغول خدمات دهی به مردم است.

با این حساب به نظر می رسد که هولدینگ های بزرگ قطعه سازی کشور، دست به کار شده اند تا به شکل مستقل فعالیت های مثبت خود را در زمینه اشتغالزایی و مسئولیت های اجتماعی مطرح نمایند، اما در شرایط سخت تحریم ها این پرسش مطرح می شود که آیا خودروسازان به راستی حامی صنعت قطعه سازی هستند و آیا مشتریان ایرانی می توانند به همت این قطعه سازان بزرگ، بلاخره به ساخت خودروهای با کیفیت در خطوط تولید جاده مخصوص امیدوار باشند یا خیر؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی