ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضاپیمای X-37B
تکنولوژی

فضاپیمای محرمانه X-37B رکورد حضور در مدار زمین را شکست

فضاپیمای X-37B نیروی هوایی آمریکا که پروژه ای محرمانه به شمار می رود، با ۷۱۹ روز گردش در مدار زمین رکورد قبلی را خود جابجا کرد. این فضاپیمای بدون سرنشین دو سال قبل پس از  ۷۱۷ ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۵ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۴:۳۰

فضاپیمای X-37B نیروی هوایی آمریکا که پروژه ای محرمانه به شمار می رود، با ۷۱۹ روز گردش در مدار زمین رکورد قبلی را خود جابجا کرد.

این فضاپیمای بدون سرنشین دو سال قبل پس از  ۷۱۷ روز و ۲۰ ساعت حضور در مدار با شکستن دیوار صوتی و سر و صدای فراوان به زمین برگشته بود. هرچند اطلاعات چندانی از X-37B در دست نیست اما مسلما حضور طولانی مدت در خارج از زمین مدیون پنل های خورشیدی و عدم حضور خدمه در آن است.

پروژه X-37B ابتدا توسط متخصصان ناسا کلید خورد اما از ۲۰۰۴ به پنتاگون واگذار شد و به باور برخی هدف اصلی این پروژه آزمایش توانائی های فضایی وزارت دفاع آمریکا است. نیروی هوایی آمریکا هدف از پرتاب این فضاپیما را آزمایش و توسعه عملیاتی فناوری‌های حمل و نقل فضایی با قابلیت استفاده مجدد عنوان کرده اما به باور برخی اهداف نظامی بسیاری پشت آن پنهان شده است.

فضاپیمای X-37B

فضاپیمای X-37B که ۹ متر طول دارد تا کنون حدود ۲۸۰۰ را در مدار زمین به سر برده و به گفته برخی منابع مسیر حرکت آن تا حد زیادی با ایستگاه فضایی تیانگونگ چین یکسان بوده در نتیجه احتمال شنود اطلاعاتی آن وجود دارد. با این حال از خاتمه ماموریت تیانگونگ ۲ بیش از یک ماه سپری شده اما پنتاگون هنوز فضاپیمای X-37B را به زمین برنگردانده است.

همچنین شایعاتی هم مبنی بر آزمایش پیشرانه «اثر هال» به گوش می رسد که در آن سوخت موشک توسط یک میدان الکتریکی شتاب داده شده و از جریان یون ها برای هدایت فضاپیما استفاده می شود.

بر اساس گزارشی از «دیلی بیست» این سفینه رباتیک برای حمل ابزارهای آزمایشی از جمله انواع مختلف دوربین های پیشرفته، سنسورهای الکترونیکی و رادارهای نقشه برداری از سطح زمین طراحی شده است:

قابلیت فرود نرم X-37B به فضاپیما اجازه می دهد ماهواره های جاسوسی را برای تست به مدار برده و برای هر نوع تغییر و بهینه سازی سالم به زمین برگرداند.

فضاپیمای X-37B که پنتاگون را از حضور نیروی انسانی در فضا بی نیاز می کند، با کمک راکت فالکون ۹ به فضا پرتاب شده اما مثل هواپیمای معمولی فرود می آید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی