ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

اختراع رابط مغز و کامپیوتر جدید که به معلولین توانایی کنترل وسایل را می‌دهد

محققان موفق به اختراع یک رابط بین مغز انسان و کامپیوتر شده اند که به کمک الکترودها، الگوریتم های یادگیری عمیق جدید و فناوری های پیچیده دیگر به افراد ناتوان جسمی کمک می کند تا ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | ۱۸:۰۰

محققان موفق به اختراع یک رابط بین مغز انسان و کامپیوتر شده اند که به کمک الکترودها، الگوریتم های یادگیری عمیق جدید و فناوری های پیچیده دیگر به افراد ناتوان جسمی کمک می کند تا وسایلی همچون ویلچر و کامپیوتر را بدون استفاده از کلاه های سنگین پزشکی کنترل کنند.

اختراع مذکور توسط پژوهشگران موسسه فناوری جورجیا (Georgia Tech) ساخته شده و نسبت به فناوری سنتی ثبت فعالیت الکتریکی مغز (EEG) برتری هایی دارد. از این رابط برای ثبت فعالیت الکتریکی مغز شش انسان استفاده شده ولی تاکنون روی افراد ناتوان جسمی آزمایش نشده است.

اختراع واسط مغز و کامپیوتر جدید توسط محققان موسسه فناوری جورجیا

محققان می گویند رابط مغز و کامپیوتر (BMI) یکی از مهم ترین بخش های تکنولوژی توانبخشی بوده و به بیماران اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، سکته مغزی مزمن و دیگر بیماران حرکتی کمک می کند تا کنترل اندام های خود را به دست آورند.

تا پیش از اختراع رابط جدید بیماران حرکتی باید کلاه های مخصوص با تعداد زیادی الکترود، چسب و سیم را روی سر خود می گذاشتند اما در اختراع جدید بردهای الکترونیکی و سنسورهای بیسیم و انعطاف پذیر به آسانی روی پوست فرد قرار گرفته می گیرند.

سنسورها داده های مغزی را از طریق بلوتوث به قسمت پردازش ارسال می کنند. سپس داده های فعالیت الکتریکی مغز توسط یک برد انعطاف پذیر پردازش شده و به کامپیوتر برای ترجمه سیگنال ها ارسال می شوند.

در رابط مغز و کامپیوتر جدید که 15 متر برد دارد، سه الکترود از جنس پلیمر به کمک یک هدبند روی جمجمه قرار می گیرند. همچنین چندین سنسور در پشت گردن و یک الکترود زیر گوش ها نصب می شود. برای نصب کردن الکترودها نیازی به استفاده از چسب یا ژل نیست.

محققان در قدم بعدی می خواهند اختراع خود را روی افرادی که از ناتوانی جسمی رنج می برند آزمایش کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی