ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیارک
علمی

سیارکی با ابعاد برج خلیفه فردا از مجاورت زمین عبور می کند

طبق اعلام مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا موسوم به CNEOS، سیارکی که ابعاد آن تقریبا با برج خلیفه دبی برابری می کند این هفته از مجاورت زمین عبور خواهد کرد. این صخره بزرگ ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲ آبان ۱۳۹۸ | ۱۶:۰۰

طبق اعلام مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین ناسا موسوم به CNEOS، سیارکی که ابعاد آن تقریبا با برج خلیفه دبی برابری می کند این هفته از مجاورت زمین عبور خواهد کرد.

این صخره بزرگ فضایی که ۱۶۲۰۸۲ یا 1998HL1 نام دارد، فردا راس ساعت ۱:۲۱ بعد از ظهر به وقت ایالت های شرقی آمریکا با سرعت بالغ بر ۴ هزار کیلومتر بر ساعت (برابر با سرعت شلیک گلوله از تفنگ) از فاصله تقریبا ۶ میلیون کیلومتری زمین عبور می کند که این رقم تقریبا ۱۶ برابر فاصله زمین از ماه است..

سیارک 1998 HL1 جرم آسمانی کوچکی نیست و طبق برآوردهای صورت گرفته قطر آن بین ۴۳۹ تا ۹۸۹ متر خواهد بود. اگر قطر آن برابر با حداکثر میزان تخمین زده شده باشد آنگاه این صخره فضایی بلندتر از برج خلیفه در امارات متحده عربی است که با ارتفاع ۸۲۲ متری خود بلندترین آسمان خراش دنیا لقب گرفته است.

سیارک

گرچه محققان ناسا 1998 HL1 را در زمره اجرام آسمانی «بالقوه خطرناک» دسته بندی کرده اند، اما مسیر آن هیچ تداخلی با محور حرکتی زمین نخواهد داشت. این صخره فضایی همچنین در گروه اجرام آسمانی نزدیک زمین جای می گیرد؛ منظور کلیه سیارک ها و دنباله دارهایی است که به واسطه جاذبه گرانشی سیاره های نزدیک به خود وارد مدار آنها می شوند و در نتیجه در فاصله اندکی از زمین قرار می گیرند.
گرچه همانطور که گفته شد احتمال برخورد این جرم آسمانی به زمین وجود ندارد اما در صورت وقوع چنین اتفاقی انتظار می رود که شاهد بروز تغییرات اقلیمی شدید و خسارات جبران ناپذیری در زمین باشیم. با در نظر داشتن همین مساله CNEOS به همراه دفتر هماهنگ سازی دفاع سیاره ای ناسا (به اختصار PDCO) به صورت پیوسته رفتار اجرام آسمانی را زیر نظر دارند. PDCO نیز با دیگر سازمان های دولتی آمریکا همکاری می کند تا برنامه عملیاتی و استراتژی آمادگی ملی در برابر اجرام آسمانی نزدیک زمین را تدوین و آماده کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی