ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

تولید موتور XU پلاس؛ به روز رسانی فنی ایران خودرو برای پژو ۴۰۵ دوگانه‌سوز، پارس و سمند

تولید و عرضه 9 خودرو جدید ایران خودرو به بازار مصرف ظرف سه سال آینده توسط معاون تحقیقات، طراحی و تکوین این شرکت تایید شد. كيانوش پورمجیب در نشست خبری با اصحاب رسانه، عرضه 5 محصول ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۵:۱۵

تولید و عرضه 9 خودرو جدید ایران خودرو به بازار مصرف ظرف سه سال آینده توسط معاون تحقیقات، طراحی و تکوین این شرکت تایید شد.

کیانوش پورمجیب در نشست خبری با اصحاب رسانه، عرضه 5 محصول رانا پلاس، سورن پلاس، سمند بهینه، دناپلاس اتوماتیک و 207 پانوراما را برنامه توسعه محصول برای سال آینده دانست و گفت: چهار محصول صندوقدار K132، کراس اوور K125 و هاچ بک K121 و همچنین دنای برقی نیز از بهمن سال 99 تا بهمن 1401عرضه خواهد شد.

پورمجیب با اشاره به طراحی پلتفرم اختصاصی ایران خودرو و بیان این که توسعه این پلتفرم با پوشش حداکثری استانداردها و الزامات به روز و قوانین داخلی و حتی بازارهای صادراتی خواهد بود گفت: «پلتفرم ایران خودرو ضمن دارا بودن قابلیت انطباق با قوای محرکه، عمق ساخت داخل بالایی داشته و کیفیت تولید آن در سطح کلاس جهانی است. همچنین قابلیت پوشش سگمنت های مختلف خودرویی شامل سدان، وانت، هاچ بک و کراس اوور را خواهد داشت.»

خودرو جدید ایران خودرو

معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران‌خودرو از تدوین نقشه راه این خودروساز به عنوان پیش‌نیاز توسعه محصولات آینده در حوزه‌های موتور، گیربکس، خودروهای برقی و هیبریدی، تکنولوژی و محصولات جدید خبر داد و گفت: «در این مسیر، پروژه‌های توسعه‌ای جدیدی را تعریف کرده‌ایم. طراحی، توسعه و بومی‌سازی پلتفرم مطابق با اهداف استراتژیک و نقشه راه توسعه محصول و پلتفرم ایران‌خودرو و همچنین پیشرانه‌های جدید مطابق با نقشه راه قوای محرکه و مطالعات امکان‌سنجی توسعه محصولات هیبریدی و برقی از آن جمله است.»

پورمجیب درباره توسعه قوای محرکه هیبرید و برقی برای خودرو جدید ایران خودرو نیز گفت: «محصولات رانا و دناپلاس را برای تولید در این بخش توسعه داده‌ایم، همچنین برنامه‌ریزی توسعه محصولات جدید با قوای محرکه هیبریدی و برقی نیز به منظور پوشش حداکثری نیازمندی‌های زیست محیطی را در دستور کار قرار داده‌ایم.»

معاون تحقیقات، طراحی و تکوین ایران‌خودرو توسعه و بهبود قوای محرکه جاری به منظور کاهش مصرف سوخت و آلایندگی را از برنامه‌های مهم و موثر این خودروساز عنوان کرد و گفت: «بازنگری و بهبودهای قابل ملاحظه ای در طراحی سیستم‌های موتور به منظور کاهش مصرف سوخت انجام شده است. فرآیند کالیبراسیون مدیریت موتور و ارتقای استاندارد آلایندگی و توسعه سیستم‌های کاتالیزور جدید نیز بخشی از برنامه‌های اجرا شده است.»

پورمجیب توسعه موتور ای.اف.7 پلاس که سهم بالایی در محصولات ایران‌خودرو دارد را بخشی از برنامه‌های توسعه‌ای در بخش موتور برشمرد و گفت: «براساس الزامات قانونی ارتقای سطح آلایندگی خودروهای تجاری با موتور ملی به سطح یورو 5 و کاهش میزان مصرف سوخت خودروهای جاری با موتور ملی تا یک لیتر در سیکل ترکیبی نسبت به حالت فعلی سبب توسعه موتور خانواده ای.اف شده است. این اقدام با حفظ مشخصه‌های موتوری مثل توان و گشتاور و دارا بودن پتانسیل توسعه بازار صادرات صورت گرفته است.»

پورمجیب طراحی و توسعه موتور ای.سی.5 با سطح بالای داخلی‌سازی را از جمله دستاوردهای ایران خودرو در شرایط تحریمی و قطع همکاری‌های بین‌المللی دانست و گفت: «این موتور قابلیت انطباق بر روی محصولات ایران‌خودرو را داشته و به میزان 5 درصد مصرف سوخت کم‌تری نسبت به موتور تی.یو.5 دارد. همچنین با تولید این موتور علاوه بر حفظ سرمایه‌گذاری خط تولید موتور تی.یو.5، امکان دستیابی به استاندارد آلایندگی یورو 5 برای محصولات جاری فراهم شده است.»

وی از اجرای پروژه نصب موتور ایکس.یو.7 در محصولات پارس، سمند بنزینی و دوگانه سوز و 405 دوگانه‌سوز خبر داد و گفت: «این اقدام علاوه بر ارتقای کیفی، کاهش مصرف سوخت و ارتقای سطح آلایندگی محصولات به یورو 5 را به دنبال خواهد داشت.»

نصب موتور XU پلاس برای اولین بار بر روی سه خودروی پژو ۴۰۵ دوگانه‌سوز، پارس و سمند [به روز رسانی] - مرداد 99

پس از آنکه مشخص شد پایان تولید پژو 405 عملا ملغی شده است، حالا خبر می رسد که تولید انبوه موتور XU پلاس با ظرفیت سالانه ۱۰۰ هزار دستگاه امسال آغاز می‌شود، در مرحله اول این موتور بر روی سه خودروی پژو ۴۰۵ دوگانه‌سوز، پارس و سمند نصب خواهد شد.

محمد کاظمی، مدیر  طرح موتور XU پلاس، گفت: «طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، موتور XU پلاس در آینده نزدیک بر روی خودروهای کار ایران خودرو نیز به کار خواهد رفت.»

وی با اشاره به توسعه و داخلی سازی صورت گرفته بر روی موتور XU7  افزود: «این موتور جزو موتورهای دارای بازده خوب و مشتری پسند بوده و به همین دلیل ارتقای آن در دستور کار ایران خودرو قرار گرفته است.»

کاظمی با اشاره به قوانین سخت‌گیرانه در حوزه استانداردهای آلایندگی و مصرف سوخت در سال های 96 و 97 خاطرنشان کرد: «ارتقای کیفی این موتور به XU پلاس با هدف عمل به مسوولیت اجتماعی، ارتقای سطح آلایندگی به اروپا 5، کاهش حداکثری مصرف سوخت، افزایش سطح کیفی در راستای مشتری مداری و نیز افزایش 10 درصدی توان و گشتاور آن، به عنوان یکی از طرح های شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو تعریف شد.»

مدیر طرح موتور XU پلاس با بیان اینکه حدود 35 قطعه از این موتور تغییر یافته، تصریح کرد: «این طرح به صورت رسمی از اواخر سال 98 آغاز شده و تا پایان امسال به تولید انبوه خواهد رسید.»

وی تاکید کرد: «نکته بسیار مهم در توسعه موتور XU که از این پس با نام XU پلاس شناخته می‌شود، این است که تمام فرآیند توسعه محصول، ساخت قطعات و قالب‌ها، مجموعه‌ها و سامانه‌ها به صورت صد در صد داخلی و با کمک متخصصان مرکز تحقیقات ایران خودرو، ایپکو، ساپکو و تمامی سازندگان رتبه یک کشور انجام شد. در این طرح توسعه محصول، هیچ‌گونه قرارداد و وابستگی به خارج از کشور وجود نداشت تا صرفه جویی ارزی بالایی برای صنعت خودروی کشور رقم بزند.»

مدیر طرح موتورXU  پلاس افزود: «این موتور با توجه به ارتقای مشخصات فنی وکیفی، ارتقای سیستم خنک‌کاری، بهبود انتقال قدرت موتور و تغییرات در نمای ظاهری اجزای موتور که نسبت به موتور جاری XU7 کاملا متفاوت است، به‌ عنوان موتور نسل جدید خانواده XU به مشتریان عرضه می شود.»

کاظمی عنوان کرد: «تا پیش از این، تمام فرآیند توسعه احتراقی موتور، نگاشت و طراحی سامانه با فناوری بالا یا در خارج از کشور انجام می‌شد و یا با کمک مشاوران خارجی صورت می گرفت که ارزبری زیادی را به دنبال داشت، اما در حال حاضر، این فرآیند به صورت کامل در ایپکو انجام می‌شود. نگاشت موتور نیز کاملا در داخل کشور و توسط سازندگان داخلی انجام شده که یکی از دستاوردهای این پروژه است. میزان کاهش ارزبری در کل این طرح، دست کم سه میلیون یورو فقط در حوزه توسعه محصول است.»

مدیر طرح موتور XU پلاس، با بیان این که شمارگان تولید این موتور مانند موتور پایه XU سالانه 100 هزار دستگاه خواهد بود، به مشخصات فنی موتور XU پلاس اشاره کرد و گفت: «این موتور با ثابت ماندن حجم، افزایش توان و گشتاور داشته و مصرف سوخت آن در چرخه سیکل رانندگی شهری 7.7 لیتر در هر صد کیلومتر پیمایش خواهد بود. همچنین یادآور می‌شود، این محصول به صورت دوگانه سوز طراحی شده است.»

گفتنی است که چندسال قبل نیز ایران خودرو پروژه ارتقا موتور ایکس یو 7 را به نام موتور XUM و برای پارس های سری ELX استارت زده بود اما تولید این موتور به فاصله کمتر از 2 سال پس از معرفی اولیه متوقف شد، حالا به نظر می رسد که سری پیشرانه XU پلاس از این حیث شباهت زیادی به موتورهای سری XUM دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • afshingm
    afshingm | ۱۳ اسفند ۱۳۹۸

    تو رو جان هر کی دوست داری این مطلبو دیگه بروزرسانی نکن! بزار تو همه این بدبختی ها یک دل خوشی داشته باشیم که وقتی میخوایم دو کلمه مطلب بخونیم نیایم کل سایت رو اسکرول کنیم آخرش هم نفهمیم چی شد اصلاً !!!

  • ازکجا به کجا
    ازکجا به کجا | ۱۲ اسفند ۱۳۹۸

    یه مشت مذخرفات مذخرف بلغور کردن تحویل رسانه ها دادن ???

  • sackboy
    sackboy | ۱۰ اسفند ۱۳۹۸

    آقا جان هر کی دوست دارین کله‌ی کچل و خونی این بابا رو از بخش تبلیغات حذف کنین! دلمون خون شد انقدر هر سایتی رفتیم اینو دیدیم! ?

مطالب پیشنهادی