ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

افت شارژدهی باتری تسلا مدل S پس از 235 هزار کیلومتر کارکرد [تماشا کنید]

حتما متوجه شده اید که باتری تلفن همراه شما پس از چند ماه یا ورود به سال دوم دیگر مثل روزهای اول شارژدهی نداشته و عملکرد آن افت پیدا می کند. این مساله در رابطه ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۷ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۷:۰۰

حتما متوجه شده اید که باتری تلفن همراه شما پس از چند ماه یا ورود به سال دوم دیگر مثل روزهای اول شارژدهی نداشته و عملکرد آن افت پیدا می کند. این مساله در رابطه با خودروهای الکتریکی نیز صادق است، چرا که با گذشت زمان کارایی باتری آنها نیز کاهش یافته و به تبعیت از آن مسافت قابل پیمایش نیز کمتر از قبل می شود.

حال سوال مهمی که به ذهن مشتریان بالقوه خطور می کند اینست که میزان افت کارایی باتری خودروهای الکتریکی در بلند مدت تا چه حد است؛ به ویژه اینکه باتری گران ترین جزء از یک اتومبیل برقی محسوب می شود و تعویض آن ممکن است هزینه ای بیش از ده هزار دلار به مالک تحمیل کند.

پک باتری تسلا

اخیرا فردی به نام برندن فلش (Branden Flasch) که مالک یک دستگاه تسلا مدل S است، با تهیه ویدیویی جالب سعی کرده به سوال فوق پاسخ دهد. خودروی آقای فلش به نسخه 70D تعلق داشته و مدل سال 2015 است. کد 70D به معنای آن است که باتری خودرو ظرفیتی برابر با 70 کیلووات ساعت دارد و پیشرانه نیز از دو موتور الکتریکی تشکیل یافته است.

در طول 5 سال گذشته، تسلا مدل S متعلق به برندن فلش حدود 146 هزار مایل (حدود 235 هزار کیلومتر) کار کرده و بیش از 1000 بار شارژ شده است. این فرد جوان به منظور تست کارایی باتری خودرو، با شارژ کامل به دل جاده ها و خیابان ها زده و تا خالی شدن شارژ به رانندگی با سرعت میانگین 70 مایل (112.6 کیلومتر) در ساعت پرداخته است.

همانگونه که در ویدیوی ضمیمه شده می توانید مشاهده فرمایید، پس از حدود 208 مایل مسافت (334 کیلومتر) شارژ باتری تسلا مدل S آقای فلش صفر می شود. با چنین رکوردی باید گفت پس از 5 سال، باتری این خودرو 83 درصد از ظرفیت اصلی خود را حفظ کرده و به طور میانگین هر ساله 3.4 درصد از میزان شارژدهی آن کاسته شده است.

ذکر این نکته ضروری است که آقای فلش در طول مدت مالکیت خود فراتر از میانگین ایالات متحده به رانندگی با خودروی خود پرداخته است. طبق آمار هر شهروند آمریکایی هر ساله حدود 15 هزار مایل (24.1 هزار کیلومتر) با اتومبیل شخصی اش رانندگی می کند، حال آنکه کارکرد تسلا مدل S طی مسافتی در حدود 30 هزار مایل (48.2 هزار کیلومتر) در هر سال را نشان می دهد.

بنابراین اینگونه نیز می توان نتیجه گرفت که اگر آقای فلش همانند دیگر شهروندان سالانه حدود 15 هزار مایل با تسلا مدل S رانندگی می کرد، افت کارایی باتری آن نصف شده و به 1.7 درصد کاهش می یافت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Amir_Safari
    Amir_Safari | ۸ فروردین ۱۳۹۹

    شایعات هست نسل بعدی باتری های تسلا یک میلیون مایل یعنی ۱.۶میلیون کیلومتر عمر خواهد کرد

  • Mohamad Hashemi
    Mohamad Hashemi | ۷ فروردین ۱۳۹۹

    شما اصلا تکون ندادی ماشینت رو! من مسافرکشی نمیکنم ولی همون رفت و آمد به محل کار وخونه و چندبار مسافرت توی ۳سال گذشته تا الان ۱۲۰ تا شده، البته اون آقا هم واقعا زیاد رفته با ماشینش، اگه ماشینش بنزین سوز بود و توی ایران زندگی میکرد و اگه با قیمت بنزین میانگین درطول زمان مثلا ۲ هزار تومن و با مصرف سوخت میانگین ماشین های ایران مثلا ۹ لیتر در هر صدکیلومتر بود تا الان تقریبا ۴۳ میلیون تومن از پولش صرفه جویی کرده! میدونم برقش هم هزینه داره ولی احتمالا در مقایسه با بنزین مبلغش ناچیز میشه، و قیمت بنزین در ایران و آمریکا نسبت به درآمد اختلاف زیادی داره، کاش یه مقاله بود این موضوع رو بررسی میکرد.

  • saeed۱۹۸۵۹
    saeed۱۹۸۵۹ | ۷ فروردین ۱۳۹۹

    چه خبره مسافر کشی میکرده
    تو پنج سال ۲۴۰ تا رفته ماشین من تو ده سال ۲۴۰ تا رو رفت

مطالب پیشنهادی