ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مرکز ماهر درباره معرفی دیتابیس‌های حفاظت نشده به مراجع قضایی هشدار داد

مرکز ماهر خطاب به کلیه دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی و همچنین صاحبان کسب‌وکارها بیانیه‌ای را در خصوص افشای گسترده اطلاعات کاربران منتشر کرده است. این مرکز با «تاسف بار» خواندن ادامه‌ی درز گسترده اطلاعات، اعلام ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | ۰۹:۱۴

مرکز ماهر خطاب به کلیه دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی و همچنین صاحبان کسب‌وکارها بیانیه‌ای را در خصوص افشای گسترده اطلاعات کاربران منتشر کرده است. این مرکز با «تاسف بار» خواندن ادامه‌ی درز گسترده اطلاعات، اعلام می‌کند که این موضوع، نقض حریم خصوصی کاربران و شهروندان است و می‌تواند تهدید‌های مختلفی را برای آن‌ها به وجود بیاورد. مرکز ماهر در همین راستا اعلام می‌کند که از تاریخ ۱۲ فروردین، فراتر از وظایف خود، پایش بانک‌های اطلاعاتی را آغاز کرده و در صورت یافتن ضعف، به صورت خصوصی یا عمومی در رابطه با آن‌ها هشدار خواهد داد. پس از ۴۸ ساعت در صورت بی‌توجهی به هشدارهای اعلام شده، این موارد به دلیل به خطر انداختن امنیت شهروندان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

اشاره‌ی مستقیم این بیانیه، بیش از هر چیز به اطلاعات لو رفته از کاربران ایرانی «تلگرام» و همچنین کاربران «سیب اپ» است:

«با توجه به گسترش استفاده از فناوری اطلاعات در دوران کرونا و همچنین در ادامه درز گسترده و تاسف‌بار اطلاعات کاربران و شهروندان ایرانی و نقض حریم خصوصی آنها که متاسفانه تاکنون بارها اتفاق افتاده است؛ در این ایام نیز بانک اطلاعاتی حاوی اطلاعات میلیون‌ها کاربر ایرانی تلگرام و سپس حجم بزرگی از کاربران یکی از بازارهای ایرانی نرم‌افزارهای آیفون افشا شده و در فضای مجازی در حال فروش است. این موضوع و امثال آن علاوه بر نقض حریم خصوصی شهروندان، منجر به بروز تهدیدات مختلفی علیه افراد، سازمان‌ها، کسب و کارها و ... می‌شود.»

مرکز ماهر اعلام می‌کند که منشا مشترک اتفاقات اخیر، وجود بانک‌های اطلاعات کاملا حفاظت نشده‌ یا دارای حفاظت خیلی ضعیف در سطح اینترنت است که باعث می‌شود افراد سوءاستفاه‌گر بتوانند به راحتی به این بانک‌ها دسترسی پیدا کرده و باعث بروز مشکلات جدی برای مردم و کسب و کارها شوند:

«این نوع از سهل‌انگاری‌ها به دلیل پیامدهای گسترده‌اش قابل چشم‌پوشی نیست و لازم است تا جدی‌تر از گذشته مورد توجه قرار گیرند. متاسفانه علیرغم هشدارهای متعدد «مرکز ماهر» در زمینه وجود این بانک‌ها در اینترنت که در گذشته به صاحبان آنها و همچنین سایر مبادی قانونی مرتبط اطلاع داده می‌شد، برخی از این بانک‌ها با سهل‌انگاری نسبت به این هشدارها باعث مشکلات این ایام شده‌اند.»

این مرکز در ادامه اعلام می‌کند که با توجه به شرایط حساس کنونی و افزایش استفاده از فضای مجازی و فناوری اطلاعات در دوران شیوع کرونا، «مرکز ماهر» بر اساس مسئولیت اجتماعی خود و فراتر از مسوولیت‌هایی که در قانون بر عهده آن گذاشته شده است، دور جدید رصدهای خود را جهت کشف بانک‌های اطلاعاتی باز (حفاظت نشده) از روز 12 فروردین آغاز نموده است؛ که تمام پلتفرم‌های اصلی بانک اطلاعاتی اعم از انواع مبتنی بر SQL یا NoSQL را در بر خواهد گرفت:

«بر این اساس تمام بانک‌های اطلاعاتی که فاقد امنیت لازم باشند و در این رصدها شناسایی شوند؛ به صورت آنی به صورت عمومی یا به صورت اختصاصی به صاحبان آنها (در صورت قابل شناسایی بودن) هشدار داده خواهد شد. از آن‌جایی که حفاظت از داده‌های شهروندان یک وظیفه ملی است؛ لذا لازم است تا در صورتی که ظرف مدت 48 ساعت در رصد مجدد همچنان مشکل به قوت خود باقی باشد، به منظور حفظ داده‌های شهروندان و حفاظت از حریم خصوص شهروندان اقدام به معرفی به مراجع قضایی نماییم. (به منظور دریافت هشدارها می‌توانید در سامانه IranNoafarin.ir اطلاعات خود را ثبت نمایید.)»

مرکز ماهر از سوی دیگر یادآوری می‌کند که بر اساس «نظام ملی پیش‌گیری و مقابله با حوادث فضای مجازی» مصوب «شورای عالی فضای مجازی»، پیش‌گیری و مقابله با حوادث سایبری، تقسیم کار ملی شده است و حملات و نقض‌های امنیتی زیرساخت‌های حیاتی کشور مانند حوزه‌های مالی و بانکی، انرژی، حمل و نقل، ثبت احوال و ... به «مرکز راهبردی افتا ریاست جمهوری» سپرده شده است. این مرکز در بیانیه‌اش می‌گوید بر اساس همین مصوبه، مقابله با حوادث و حملات در حوزه «شهروندان و کسب و کارهای خصوصی» (شامل داده‌های مربوط به اپلیکیشن‌ها و بانک‌های داده غیردولتی) به «پلیس فتا» سپرده شده و مسئولیت حوادث و حملات سایبری بخش‌های غیرحساس دولتی نیز بر عهده وزارت ارتباطات و «مرکز ماهر» قرار دارد:

«اما در این موقعیت حساس و بنا به ضرورت این ایام، همکاری و هم‌دلی با سایر نهادهای مسئول را که همواره جزو وظایف خود دانسته‌ایم؛ ما را بر آن داشت تا فراتر از تقسیم کار ملی، توان خود را در «مرکز ماهر» در جهت منافع عمومی کشور به کار گیریم. ان شاءالله بتوانیم در سایه همکاری و همدلی همه نهادهای مسئول در امنیت سایبری کشور، اقدامات ضروری و مناسب را در راستای رسیدن به سطح مطلوب امنیت سایبری در گستره ملی، شناسایی، برنامه‌ریزی و اجرا کنیم.»

مرکز ماهر در پایان بیانیه‌اش ابراز امیدواری کرده است که صاحبان بانک‌های اطلاعاتی که داده‌ها و اطلاعات شخصی مردم به صورت امانت در اختیار آنها است نسبت به حفظ این امانت و حریم خصوصی شهروندان هم بر اساس قانون و هم بر اساس مسئولیت اجتماعی، حساسیت لازم را داشته باشند و در این راه هشدارهای اعلام‌شده را جدی تلقی نمایند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • h.b
    h.b | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    الان اگه اپل بود یه چند میلیون دلاری جریمه میشد
    اما تو ایران ارزشی برای کاربران قائل نمی‌شوند
    بعد توقع دارند مردم اپلیکیشن بومی استفاده کنند

  • naser
    naser | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    باید یقه اون حرامزاده رو گرفت که تلگرام رو فیلتر کرده

  • محمد
    محمد | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    کلا در ایران همیشه باید یه مشکلی پیش بیاد تا به فکر حل مشکل بیفتیم
    - در زمینه پیشگیری ضعیف عمل میکنیم

    • peyman57
      peyman57 | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

      حالا مثلا انگار بعدش اون مشکل رو هم حل کردن
      !!!!

  • iman
    iman | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    ایا هاتگرام و تلگرام طلایی از شاهکار های این مرزو بوم نبودن؟؟؟ از کجا معلوم از طریق این دو نرم افزار لو نرفتن

  • Ahmad
    Ahmad | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    احتمالا خیلی دیر شده واسه این حرفا . تمام اطلاعات شناسنامه ای و کد ملی و شماره موبایل هامون لو رفته ظرف ۳ روز . فقط مونده پسوردهامون رو بزارن برای فروش . آقای فیلترچی کلاهتو بزار بالاتر

مطالب پیشنهادی