ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ویروس کرونا
تکنولوژی

پایان حریم خصوصی؛ استرالیا برنامه جنجالی برای ردیابی مبتلایان به کرونا را منتشر کرد

ردیابی شیوع ویروس کرونا یکی از معضلات جامعه جهانی برای دوران پس از قرنطینه است. استفاده از برنامه‌های قابل نصب روی گوشی‌های هوشمند دردسرهای خود را دارد که یکی از آن‌ها در خطر افتادن حریم ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۰

ردیابی شیوع ویروس کرونا یکی از معضلات جامعه جهانی برای دوران پس از قرنطینه است. استفاده از برنامه‌های قابل نصب روی گوشی‌های هوشمند دردسرهای خود را دارد که یکی از آن‌ها در خطر افتادن حریم خصوصی کاربران است. دولت استرالیا اما بدون اعتنا به این قضایا برنامه خود به نام «COVIDSafe» ارائه داده تا بتواند شیوع این ویروس خطرناک را پایش کند.

روشی که دولت این کشور برای ردیابی ویروس کرونا در نظر گرفته، بیشتر مانند «دست دادن دیجیتال» است. این روش به کمک تکنولوژی بلوتوث و ذخیره‌سازی اطلاعات مخاطبین می‌تواند تشخیص دهد که آیا فرد در ۱.۵ متری شخص مبتلا قرار داشته است یا نه. در صورتی که شخص بیشتر از ۱۵ دقیقه در کنار شخص بیمار حضور داشته باشد، آن را به اطلاع وی می‌رساند.

ویروس کرونا

سیستمی که این کشور برای ردیابی شیوع ویروس کرونا در پیش گرفته، از تکنولوژی سنگاپوری «TraceTogether» استفاده می‌کند. البته دولت استرالیا اعلام کرده که هیچ داده‌ای از موقعیت مکانی کاربران جمع‌آوری نمی‌کند و اطلاعات شخصی آن‌ها را تنها با اجازه خودشان در اختیار مراجع پزشکی قرار می‌دهد. در نتیجه هیچ اداره دولتی و امنیتی دیگری نمی‌تواند به هیچ وجه از این اطلاعات استفاده کند.

در کل به روش‌های این چنینی «جمع‌آوری متمرکز داده» می‌گویند که حریم خصوصی کاربر را در خطر می‌اندازد، زیرا داده‌ها را هم در گوشی شخص و هم در سرورهای دولتی ذخیره می‌کند. روشی که گوگل با همکاری اپل پیاده‌سازی می‌کند، خلاف این رویه است و از «جمع‌آوری غیرمتمرکز داده» بهره می‌برد که اطلاعات کاربران را تنها در گوشی ذخیره می‌کند و هیچ داده‌ای را در روی سرورهای دولتی نگه نمی‌دارد.

چندی پیش دولت آلمان نیز استفاده از روش‌های متمرکز را کنار گذاشت تا به سراغ روش‌های غیرمتمرکز برود. استفاده از روش‌های غیرمتمرکز در اروپا به یک قانون تبدیل شده که همه دولت‌ها باید از آن پیروی کنند. با این حال با توجه به دانلود میلیونی این برنامه در همان ساعت‌های اولیه انتشار آن، به نظر نمی‌رسد که شهروندان این کشور اهمیت چندانی به حریم خصوصی خود بدهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی