ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار خودرو

صفحه نمایش دردسرساز؛ آغاز تحقیقات NHTSA بر روی صفحه نمایش محصولات تسلا

اداره ایمنی ترافیک بزرگراه آمریکا موسوم به NHTSA پرونده جدیدی برای صفحه نمایش‌های عظیم الجثه تسلا مدل S که بین سال های 2012 تا 2015 بر روی خط تولید قرار گرفته بودند باز کرده است. ...

پویا بهرامی
نوشته شده توسط پویا بهرامی | ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | ۰۸:۳۰

اداره ایمنی ترافیک بزرگراه آمریکا موسوم به NHTSA پرونده جدیدی برای صفحه نمایش‌های عظیم الجثه تسلا مدل S که بین سال های 2012 تا 2015 بر روی خط تولید قرار گرفته بودند باز کرده است.

این مدل‌ها به احتمال زیاد دارای نقص در بخش حافظه فلش بوده که خرابی دوربین دید عقب و نمایشگر را به دنبال داشته است. پیش از این مالکان از خرابی صفحه نمایش و دوربین دید عقب شکایت کرده بودند.

در حال حاضر تخمین زده می‌شود که در حدود 159 هزار دستگاه تسلا مدل S شامل این خرابی باشند.

صفحه نمایش‌های بزرگ تسلا که به طور معمول در بخش مرکزی کنسول قرار می‌گیرند یکی از موارد خاص محصولات این شرکت به شمار می‌روند که تقریبا تمامی اطلاعات و تنظیمات خودرو تنها از طریق آن ها قابل دسترسی است. همین صفحه های نمایش دلیل استفاده نشدن از دکمه های فیزیکی در محصولات تسلا هستند. خرابی این صفحه های نمایش می‌تواند امکان استفاده از خودروهای تسلا را منتفی کند. به همین دلیل مالکان با شکایت به اداره NHTSA پرونده جدیدی برای این تسلا باز کرده اند.

طبق اطلاعات منتشر شده توسط اداره NHTSA خرابی بخش MCU یا کنترل گر مرکزی دلیل اصلی مشکل ایجاد شده برای صفحه های نمایش تسلا مدل S تولید شده بین سال های 2012 تا 2015 بوده است.

مشکل دیگر نیز مربوط به دوربین دید عقب می‌شود که مالکان با قرار دادن خودرو در حالت دنده عقب به طور کل تصویری بر روی صفحه نمایش خود مشاهده نمی‌کنند که این مسئله می‌تواند مشکلات ایمنی بسیاری را همراه با خود داشته باشد.

یکی از مشکلاتی که مالکان سال‌ها درگیر آن بودند حافظه فلش پردازنده‌های Nvidia استفاده شده در این نمایشگر است.

محصولات تسلا

این حافظه به علت ظرفیت کم دارای محدودیت است که با سیستم عامل شرکت تسلا که هر روز به طور دائم خود را ارتقا می‌دهد سازگاری ندارد. در همین راستا نیز مالکان محصولات تسلا مشکلاتی نظیر تاخیر در اجرای تنظیمات و ریست شدن مکرر MCU را تجربه می‌کردند که خود یکی از علل خرابی صفحه نمایش های مدل S نیز عنوان شده است. مسئله مهم تر وجود ایرادر در ارتباط گیری سیستم کنترل تهویه مطبوع و ناوبری به MCU است.

به همین دلیل شرکت تسلا از سیستم MCU جدیدی استفاده می‌کند و همچنین به مالکان امکان ارتقا به سیستم MCU جدید با قیمت 2500 دلار را پیشنهاد داده است. اما شکایت مالکان محصولات تسلا به سازمان NHTSA می‌تواند برای تسلا دردسرساز شود و منجر به پرداخت غرامت به آنها شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • nexaen
    nexaen | ۱۲ تیر ۱۳۹۹

    مشکل مربوط به حافظه (memory) در خودروهای تسلا بخشیش برمیگرده به مشکلی به نام memory wear out؛

    memory wear out چی است؟ حافظه هایی که با قطع جریان برق محتوای حافظه رو از دست نمیدن حافظه های non volatile هستند و در غیر اینصورت حافظه های volatile (فرار) ؛ این مشکل که در حافظه های non volatile (غیرفرار) دیده میشه مربوط به فرایند نوشتن و پاک کردن یک سلول از حافظه میشه که بصورت مداوم در اون سلول اطلاعاتی نوشته و پاک میشه. ماژول های حافظه میلیون ها عدد از این سلول ها دارند و اطلاعاتی که در این حافظه ها ذخیره میشه، بسته به سایز داده، در تعدادی از این سلول ها ذخیره میشه (میتونه ده ها سلول باشه یا چند هزار سلول حافظه). این سلول های حافظه یک میزان عمری دارند که توسط کمپانی تولید کننده مشخص میشه. این میزان عمر با چرخه ی نوشتن و پاک کردن مشخص میشه. در برخی حافظه ها این میزان در حدود 100 هزار نوشتن است، در برخی در حدود 1 میلیون و در برخی بیشتر. این تفاوت ها بخشیش ناشی از محدودیت های شیمیایی و مواد و فناوری های به کار رفته در ساخت این حافظه هاست که من در اینجا توضیحش نمیدم. اگر این فرایند نوشتن و پاک کردن اطلاعات بر روی بخشی از سلول های حافظه انجام بشه و از مرز عمر حافظه رد بشه، اون سلول کاراییشو از دست میده و دیگه اطلاعاتی رو نگه نمیداره. با این حساب میشه گفت که اگر بخشی از سلول های حافظه به میزان استفاده ی مشخصی برسند کل حافظه غیرقابل استفاده است چون بخشی از سلول های حافظه معیوب هستند و این خطر از بین رفتن اطلاعات را دارد. در ماشین های تسلا به این دلیل که هر لحظه اطلاعات زیادی در حافظه نوشته میشوند این مشکل وجود دارد. ولی راهکاری وجود دارد تا این میزان نوشتن روی سلول های حافظه را کم کرد. شرایطی را ببینید که به شما 10 عدد توپ فوتبال داده میشود ولی با یک قانون و آن اینست که اگر هر کدام از توپ ها سوراخ یا خراب شد کل توپ ها را دور بریزید. شما برای استفاده ی هر چه بیشتر از توپ ها به جای اینکه همیشه از یک توپ مشخص استفاده کنید، هر بار که بازی میکنید از یک توپ متفاوت استفاده میکنید تا استهلاک بر روی همه ی توپ ها تقسیم بشه و شانس خراب شدن یکی از توپ ها زودتر از بقیه کمتر بشه. چنین روشی برای سلول های حافظه هم استفاده میشه به نام wear leveling که در اون به جای اینکه اطلاعات فقط در سلول های مشخصی از حافظه نوشته بشه (برای مثال دویست هزار سلول اول ممکنه زیاد استفاده بشه و سلول های انتهایی حافظه شاید یکبار هم استفاده نشه) شما میای و هر بار که داده ای رو مینویسی در سلول های متفاوتی از حافظه مینویسی ( از سلول اول گرفته تا آخرین سلول و این رو برنامه نویس باید رعایت کنه و سلول های حافظه رو مشخص کنه که کار راحتی هم نیست) اینجوری میزان مصرف همه ی سلول ها مشابه خواهد بود و میزان عمر ماژول حافظه هم به نسبت قبل بیشتر خواهد بود. امیدوارم توضیحاتم ساده بوده باشه. برای مطالعه ی بیشتر در مورد memory wear out و memory wear leveling جستجو کنید.

    • nexaen
      nexaen | ۱۲ تیر ۱۳۹۹

      لینک زیر هم میتونه مفید باشه https://www.electronics-notes.com/articles/electronic_components/semiconductor-ic-memory/flash-wear-levelling-reliability-lifetime.php

مطالب پیشنهادی