ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

استاندارد H.266 معرفی شد؛ کاهش حجم ویدیو تا ۵۰ درصد با حفظ کیفیت

شرکت Fraunhofer HHI پس از سال‌ها تحقیق و همکاری با شرکت‌هایی همچون اپل، اریکسون، اینتل، هواوی، مایکروسافت، کوالکام و سونی، استاندارد H.266 موسوم به Versatile Video Coding را معرفی کرد. شرکت سازنده با استاندارد فشرده ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱۷ تیر ۱۳۹۹ | ۱۱:۳۰

شرکت Fraunhofer HHI پس از سال‌ها تحقیق و همکاری با شرکت‌هایی همچون اپل، اریکسون، اینتل، هواوی، مایکروسافت، کوالکام و سونی، استاندارد H.266 موسوم به Versatile Video Coding را معرفی کرد.

شرکت سازنده با استاندارد فشرده سازی H.266 همانند استاندارد نسل قبلی H.265 (یا HVEC) وعده کاهش بیت ریت و سایز فایل ویدیویی تا حدود ۵۰ درصد بدون از دست رفتن کیفیت تصویر را داده است. به گفته Fraunhofer یک فایل ویدیویی ۹۰ دقیقه‌ای 4K که حدود ۱۰ گیگابایت حجم دارد، پس از استفاده از کدک H.266 تنها ۵ گیگابایت فضا اشغال خواهد کرد.

کدک جدید برای ویدیوهای مختلف از جمله SD تا 8K و همچنین ویدیوهای ۳۶۰ قابل استفاده بوده و از HDR پشتیبانی می‌کند. از این کدک علاوه بر فایل‌های ویدیویی رایج می‌توان برای اشتراک تصویر و استریم گیم نیز استفاده کرد. این کدک با در نظر گرفتن رزولوشن بالا توسعه داده شده بنابراین حداکثر کارایی آن در فرمت‌های حجیم مثل 4K به بالا مشاهده خواهد شد.

شرکت Fraunhofer می‌گوید اولین نرم افزارهای رمزگشا و رمزگذار کدک H.266 پاییز سال جاری میلادی منتشر خواهند شد. سازگاری این کدک با سخت افزارها مدت بیشتری طول خواهد کشید چرا که فشرده سازی سنگین به توان پردازشی قدرتمندی نیاز دارد. با این حال شرکت‌ها می‌گویند پشتیبانی پلتفرم‌های بزرگ از این کدک به سرعت رخ خواهد داد.

باید دید واکنش گوگل به کدک H.266 چگونه خواهد بود. این شرکت از کدک AV1 استفاده می‌کند که بازدهی آن همانند کدک H.266 بالا نیست، اما مشکلات پروانه و مجوز که گریبانگیر کدک H.265 و قبل از آن را گرفته بود ندارد. گوگل ممکن است از این کدک به طور محدود استفاده کند، ولی انتظار نمی‌رود شاهد استفاده از آن در یوتیوب یا دیگر سرویس‌های ویدیو محور این شرکت باشیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • molavy
    molavy | ۱۷ تیر ۱۳۹۹

    فایده نداره، چون تجاری هستش، شر هستش بیشتر

    • Ali ghasemian
      Ali ghasemian | ۱۸ تیر ۱۳۹۹

      دقیقا شما درست میگی، تجربه سالها قبل هم نشون داده غیر تجاری ها موفق تر بودند... حتی با حجم کمی بیشتر و کیفیت پایینتر باز هم فراگیری بیشتری داشته

  • Hossein MI
    Hossein MI | ۱۷ تیر ۱۳۹۹

    آفرین⁦??⁩

مطالب پیشنهادی