ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

۷ راه برای افزایش اعتماد به نفس در مصاحبه استخدامی

پیدا کردن شغل آنقدر سخت شده که مصاحبه استخدامی برای هر کس می‌تواند دلهره‌آور باشد. این استرس اگر در حد معقول باشد به نفع افراد تمام می‌شود اما اغلب اوقات به حدی می‌رسد که ورق ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | ۱۷:۳۰

پیدا کردن شغل آنقدر سخت شده که مصاحبه استخدامی برای هر کس می‌تواند دلهره‌آور باشد. این استرس اگر در حد معقول باشد به نفع افراد تمام می‌شود اما اغلب اوقات به حدی می‌رسد که ورق برگشته و مصاحبه به یک شکست تمام عیار بدل می‌شود. اگر تصور حضور در مصاحبه استخدامی ضربان قلب شما را هم بالا می‌برد باید بدانید که تنها نیستید اما با دنبال کردن ۷ راهکار ارائه شده، می‌توانید به آن غلبه کرده و یک سر و گردن بالاتر از دیگر داوطلبان استخدام قرار بگیرید.

۱. با مصاحبه‌گر ارتباط دوستانه برقرار کنید

ایجاد ارتباطی دوستانه با مصاحبه‌گر از تحت تاثیر قرار دادن او مهمتر است؛ در واقع همانقدر که نشان دادن مهارت فنی اهمیت دارد، باید خود را در برقراری ارتباط هم قوی نشان دهید. برخی متخصصان روانشناسی مثل دکتر «گری وود» عقیده دارند که به جای قرار دادن خود در مرکز توجه و به رخ کشیدن کارایی، بهتر است روی ایجاد ارتباط تمرکز کنیم.

۲. اعتماد به نفس داشته باشید

قبل از مصاحبه مثل یک دوست صمیمی از خودتان حمایت کنید؛ افکار منفی را دور ریخته و به خودتان سخت نگیرید. دکتر «سارا کانل»، متخصص روانشناسی کار در این باره به نکته جالبی اشاره می‌کند: «از عرضه خودتان نهراسید. مردم از اینکه خودپرست به نظر برسند هراس دارند اما مصاحبه‌گر علم غیب ندارد تا از توانایی شما اطلاع پیدا کند و این وظیفه به عهده شماست.»

۳. از تکنیک تنفس استفاده کنید

هرچه راحت و ریلکس‌تر باشید، اعتماد به نفس بیشتری هم خواهید داشت. برای اینکار از تمرین‌های تنفس و ذهن‌آگاهی بهره ببرید. همانطور که مربی ذهن پروری «جورج ثابتن» می‌گوید تنها با کمی تمرکز روی فرایند تنفس از اضطرابتان کاسته خواهد شد.

۴. ژست قدرت بگیرید

پیش از ورود به اتاق مصاحبه برای کاهش اضطراب ژست قدرت گرفته و خموده و کسل نباشید. همچنین به خاطر کوتاه بودن زمان مصاحبه کاری برخی سعی دارند از آن برای انتقال حجم انبوهی اطلاعات استفاده کنند که ایده چندان خوبی نیست. اگر در حین مصاحبه سکوت برقرار شد، سعی نکنید با هر حرفی آنرا بشکنید. از نظر ثابتن گاهی اوقات با توقف کوتاه بین جملات، می‌توانید کنترل اوضاع را بهتر در دست بگیرید.

۵. جواب‌ها را آماده و تکرار کنید

تکرار پاسخ‌های احتمالی با یک دوست یا اعضای خانواده می‌تواند به شما کمک کند. این تکنیک در کاهش فشار به شما کمک خواهد کرد و همچنین باعث می‌شود در مصاحبه اعتماد به نفس بالاتری داشته باشید. برای پر رنگ‌ کردن مهارت‌ها، دانش و تجربه خود به مثال‌ها و موقعیت‌ها استناد کرده و توضیح دهید چگونه به آنها دست یافته‌اید.

۶. ارتباط چشمی خود را حفظ کنید

ارتباط چشمی می‌تواند به شما در ارتباط با مصاحبه کننده کمک کند. چنین کاری شما را یک فرد با اعتماد به نفس نشان می‌دهد. یکی از مواردی که می‌تواند در مصاحبه‌ها برای شما دردسرساز شود، عدم تماس چشمی و نگاه به اطراف در زمان مصاحبه است. با حفظ ارتباط خود با مصاحبه کننده، اعتماد به نفس بالای خود را نشان دهید.

۷. موفقیت را تجسم کنید

یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش اعتماد به نفس، تصور موفقیت خود است. شما می‌توانید قبل از مصاحبه و برای حفظ آرامش، موفقیت در آن را تجسم کنید. تصور کردن نحوه ورود به اتاق، دست دادن با مصاحبه کننده و پاسخگویی به سوالات پیش از مصاحبه، اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد.

با تمرین و تسلط بر این ۷ استراتژی شانس خود برای دستیابی به موقعیت شغلی مورد علاقه‌تان را افزایش می‌دهید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • جانی سینز علیه حسن دزده
    جانی سینز علیه حسن دزده | ۱۸ تیر ۱۳۹۹

    این راه حلا به درد سطل زباله میخوره.بهترین راه حل اینه که بگی بابام آشناست...

مطالب پیشنهادی