ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

افشای اطلاعات صدها میلیون کاربر اینستاگرام، تیک تاک و یوتیوب

محققان امنیتی اخیرا موفق به کشف یک دیتابیس شده‌اند که شامل اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق «وب اسکریپنگ» ۲۳۵ میلیون کاربر اینستاگرام، تیک تاک و یوتیوب می‌شود. وب اسکرپینگ یک روش خودکار است که برای ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۴:۴۵

محققان امنیتی اخیرا موفق به کشف یک دیتابیس شده‌اند که شامل اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق «وب اسکریپنگ» ۲۳۵ میلیون کاربر اینستاگرام، تیک تاک و یوتیوب می‌شود.

وب اسکرپینگ یک روش خودکار است که برای جمع آوری اطلاعات از سایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حالی که چنین اقدامی قانونی محسوب می‌شود، شبکه‌های اجتماعی دست به چنین کاری نمی‌زنند چرا که حریم شخصی و اطلاعات کاربران در معرض خطر قرار می‌گیرد.

یک محقق امنیتی به نام «باب دیاچنکو» اوایل ماه جاری میلادی سه کپی یکسان از دیتابیس افشا شده را کشف کرده است. پس از بررسی این دیتابیس، دیاچنکو و تیم آن به این موضوع پی می‌برند که این دیابیس به یک کمپانی به نام «Deep Social» تعلق دارد که عملیات‌های خود را متوقف کرده است.

زمانی که این تیم خواستار ارتباط با این شرکت شد، درخواست آن‌ها به یک کمپانی هنگ کنگی به نام «Social Data» منتقل شد. در حالی که این شرکت هرگونه ارتباط با Deep Social را تکذیب کرد، از این رخنه اطلاعاتی باخبر بوده و توانسته با استفاده از پسورد از آن‌ها حفاظت کند.

در ایمیلی که Social Date برای دیاچنکو ارسال کرده، این شرکت سعی کرده از اقدامات خود دفاع کند و همچنین به این موضوع اشاره کند که اطلاعات مورد حمله سایبری قرار نگرفته‌اند:

«اطلاعات هک نشده‌اند و افراد می‌توانند آزادانه به آن‌ها دسترسی پیدا کنند که باهم متفاوت هستند. هرکسی می‌تواند به افرادی که ایمیل و اطلاعات تماس خود را در شبکه‌های اجتماعی قرار می‌‌دهند، دسترسی پیدا کنند و وجود این دیتابیس باعث چنین موضوعی نمی‌شود. شبکه‌های اجتماعی اطلاعات کاربران را در معرض خطر قرار می‌دهند. افرادی که نمی‌خواهند اطلاعات خود را در اختیار دیگران قرار دهند، باید آن‌ها را پرایوت کنند.»

دیاچنکو و تیم وی سه کپی یکسان از این دیتابیس را در سه آدرس جداگانه IPV6 شناسایی کرده‌اند. از میان نزدیک به ۲۳۵ میلیون پروفایل این سرویس‌ها، ۱۹۱ میلیون آن مربوط به اینستاگرام، ۴۲ میلیون مربوط به تیک تاک و ۴ میلیون مربوط به یوتیوب بوده است. این اطلاعات شامل نام پروفایل، نام واقعی، عکس پروفایل، سن، جنسیت و وضعیت نامزدی می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • محمد
    محمد | ۳ شهریور ۱۳۹۹

    شرکت ها سالهاست اطلاعات کاربرهارو رو میفروشن ، من خودم دنبال ی اطلاعات از ی هندزفری بلوتوث خاص و ی هارد میگشتم ،الان تو خیلی از سایت ها تبلیغ فروش اون هندزفری خیلی خاص و هارد اکسترنال مد نظرم نمایش داده میشه و من مطمئنم این تبلیغات هدفمنده و با یک دستگاه دیگه رفتم اون سایت ها و تبلیغاتش فرق داشت نتیجه گرفتم اطلاعاتی که سرچ کردم فروخته شده بود و منو بطور اختصاصی هدف قرار دادن تا اون محصولی ک دنبالش میگشتمو از اونجا بخرم

  • Hosi
    Hosi | ۱ شهریور ۱۳۹۹

    اینقدر هر روز از این اخبار میگن تا حساسیت مردم نسبت به حریم خصوصی و اطلاعات شخصیشون کمتر و کمتر بشه. این شرکت ها خدای روانشناسی ن چون عادات و سلایق مردم سالهاس دستشونه، میدونن چکار کنن?

مطالب پیشنهادی