ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واقعیت افزوده
علمی

توانایی شنوایی فرا انسانی؛ پروژه جدید فیسبوک برای عینک واقعیت افزوده

با عینک‌های واقعیت افزوده، بسیاری از اشیا اطراف، به طور مجازی ایجاد می‌شوند و به همین دلیل با آنها، آینده شبیه به فیلم‌های علمی-تخیلی به نظر می‌رسد. فیسبوک قصد دارد تجربه استفاده از این گجت‌های ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۰

با عینک‌های واقعیت افزوده، بسیاری از اشیا اطراف، به طور مجازی ایجاد می‌شوند و به همین دلیل با آنها، آینده شبیه به فیلم‌های علمی-تخیلی به نظر می‌رسد. فیسبوک قصد دارد تجربه استفاده از این گجت‌های پوشیدنی را به سطح بالاتری ارتقا دهد و توانایی شنوایی فرا انسانی را به آنها اضافه کند.

تیم تحقیقات آزمایشگاه‌های واقعیت فیسبوک دو هدف اصلی را دنبال می‌کند؛ هدف اول تولید صداهای مجازی به گونه‌ای است که تشخیص آنها از واقعیت ممکن نباشد. در حالی که دستیابی به نتایج عالی در این حوزه نیاز به تجهیزات پیشرفته و اتاقی با طراحی ویژه دارد اما محققان فیسبوک ادعا می‌کنند که به سطحی از تکنولوژی دست یافته‌اند که با کمک آن افراد معمولا قادر به تشخیص واقعی یا مصنوعی بودن صدای شنیده شده در هدفون نیستند.

هدف دوم محققان فیسبوک که بلندپروازانه هم به نظر می‌رسد بهبود شنوایی انسان است. محققان برای دستیابی به هدف دوم، نحوه تشخیص جهت صدا توسط مغز را بر اساس فاکتورهای متنوعی تحلیل کرده‌اند. فاکتورها شامل مواردی از جمله شکل هندسی اتاق، شکل گوش انسان‌ها و نیز تفاوت حجم صدا در هر گوش بوده‌اند. مورد دیگری که در نظر گرفته شده، تفاوت سرعت شنوایی در گوش‌ها است و در واقع بسته به جهت سر، همیشه یک گوش زودتر از دیگری صدا را می‌شنود.

واقعیت افزوده

برای این که محققان بتوانند قدرت شنوایی فرا انسانی را ایجاد کنند فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که امکان شنوایی در محیط‌های پر نویز را فراهم می‌کند و می‌توان صدای دلخواه (از جمله صدای صحبت یک فرد در یک اتاق شلوغ) را تقویت و بقیه صداها را تضعیف کرد. تصور کنید به لطف این تکنولوژی کافی‌ست با نگاه کردن به یک نفر در بین جمعیت حاضر در یک اتاق، صدای او را بهتر از بقیه بشنوید.

محققان فیسبوک به این منظور، صدای اطراف کاربر را با استفاده از چند میکروفن دریافت می‌کنند و در عین حال الگوی حرکت سر و چشمان را زیر نظر می‌گیرند تا متوجه شوند که علاقه فرد به شنیدن کدام صدا بیشتر است.

فیسبوک از سال ۲۰۱۷ در حال کار روی عینک واقعیت افزوده خود است و شاید در نهایت پای تمامی این تکنولوژی‌ها به این گجت باز شود. البته احتمالا این عینک تا چند سال دیگر هم روانه بازارها نخواهد شد اما در صورت عرضه به بازار احتمالا تاثیری بیش از عینک گوگل خواهد داشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohsen Asadi
    Mohsen Asadi | ۱۵ شهریور ۱۳۹۹

    سمعک های پیشرفته همینکارو میکنن فوکوس خودکار روی صدا دارن، اینا میخوان چرخو دوباره اختراع کنن، خب همونا بهبود بدن

مطالب پیشنهادی