TSMC برای فروش چیپ به هواوی از دولت آمریکا مجوز دریافت کرد
با افزایش تحریمها علیه هواوی، شرکت TSMC فروش چیپ به این غول فناوری چینی را متوقف کرد. حالا به نظر میرسد این سازنده تراشه با دریافت مجوز، فروش تراشهها به هواوی را آغاز کند، البته ...
با افزایش تحریمها علیه هواوی، شرکت TSMC فروش چیپ به این غول فناوری چینی را متوقف کرد. حالا به نظر میرسد این سازنده تراشه با دریافت مجوز، فروش تراشهها به هواوی را آغاز کند، البته TSMC نمیتواند برای این کمپانی چیپهای پیشرفته تولید کند.
هواوی برای تامین تراشههای موردنیاز خود با مشکل مواجه شده و احتمالا کرین ۹۰۰۰ که در گوشیهای سری میت ۴۰ مورد استفاده قرار میگیرد، آخرین تلاش آن در این بخش از بازار باشد. در حالی که هواوی به دنبال خرید ۱۵ میلیون تراشه بود، تنها ۸.۸ میلیون چیپ در اختیار آن قرار گرفت.
حالا طبق گزارشی جدید، TSMC نیز مانند چندین شرکت دیگر برای ادامه همکاری با هواوی موفق به دریافت مجوز از وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا شده است، البته در این میان یک مشکل وجود دارد که آن، تولید پردازندههای موردنیاز هواوی با فرایند نود بزرگ است. در حقیقت این نودهای قدیمی دیگر در گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار نمیگیرند.
انتظار میرود TSMC قادر به ساخت تراشههای موردنیاز هواوی با لیتوگرافی ۲۸ نانومتری یا بالاتر باشد و این کمپانی نمیتواند پردازندههای پیشرفته برای این غول فناوری چینی تولید کند. این مجوز مشکلات هواوی را برطرف نخواهد کرد چرا که تراشههای پیشرفته با لیتوگرافی ۱۶، ۱۰، ۷ و ۵ نانومتری به تولید میرسند.
اینتل و AMD با دریافت مجوز میتوانند به همکاری با هواوی ادامه دهند، اما با عدم دسترسی به تراشههای مدرن و لیتوگرافی ۵ نانومتری، کار برای این کمپانی بسیار سخت خواهد شد. TSMC در حال ساخت یک کارخانه در ایالات متحده آمریکا است که از سال ۲۰۲۳ شروع به فعالیت میکند و به اعتقاد برخی کارشناسان، این اقدام برای جلب رضایت دونالد ترامپ صورت گرفته که در مقابل امکان تامین قطعات موردنیاز غول فناوری چینی را فراهم کند.
TSMC اخیرا جدیدترین گزارش مالی خود برای سه ماهه سوم ۲۰۲۰ را منتشر کرده که از درآمد ۷۳.۹ میلیارد دلاری آن خبر میدهد. درآمد این کمپانی نسبت به سه ماهه دوم ۲۰۲۰ رشد ۱۴.۷ درصدی داشته و رشد ۲۱.۶۵ درصدی را نسبت به سال گذشته میلادی از خود نشان میدهد.
با توجه به تحریمهای گسترده و افزایش تنشها میان دولت پکن و واشنگتن، شاید نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا بتواند مشکلات هواوی را برطرف کند، با این حال اگر دونالد ترامپ در انتخابات شکست بخورد هم این غول فناوری چینی به سرعت به چیپهای ۵ نانومتری موردنیاز خود دسترسی پیدا نخواهد کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
هی شل کن سفت کن بینمون اینجوریش دیگه نخواستیم،ما که دیگه دادیم رفت ترو حالا هی بحث بکن،گیج رو الکل شیکوندیم پس برو ? آهنگ خانم سوگند
tsmc رسما هواوی مسخره کرده یکی نیست بگه پردازنده ده سال پیش به چه کار هواوی میاد خود هواوی میتونه از از تراشه ساز وطنیش بگیره
کم کم همشون مجوز میگیرن چون مجبورن وگرنه سرنوشتشون ورشکستگی و نابودیه ،،، همه میدونن هیچ کشوری نمیتونه جای چین رو بگیره از لحاظ تقاضا برای محصولات مختلف
? ? ? ? ?
این شل کن سفت کن ها برای چیه.
برای اینکه آمریکا مجبوره که با چین همکاری کنه برای کسب درآمد
اصلا مجبور نیست.