ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

نتیجه تحقیق جدید: مصونیت در برابر کرونا حداقل تا ۸ ماه پس از ابتلا باقی می‌ماند

تحقیقات جدید محققان استرالیایی از مصونیت در برابر کرونا تا هشت ماه پس از ابتلا به این بیماری خبر می‌دهد. تحقیقات اخیر حاکی از آنند که مصونیت در برابر کرونا می‌تواند از هشت ماه تا ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۶ دی ۱۳۹۹ | ۰۹:۳۰

تحقیقات جدید محققان استرالیایی از مصونیت در برابر کرونا تا هشت ماه پس از ابتلا به این بیماری خبر می‌دهد.

تحقیقات اخیر حاکی از آنند که مصونیت در برابر کرونا می‌تواند از هشت ماه تا چند سال پس از ابتلا به این بیماری طول بکشد. حال محققان استرالیایی در تحقیقات خود به نتیجه مشابهی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد پاسخ ایمنی ایجاد شده در خون انسان تا ۸ ماه پس از ابتلا همچنان در بدن باقی می‌ماند.

«Menno van Zelm»، ایمنی‌شناس از دانشگاه «مانش» استرالیا می‌گوید: «ابهامات زیادی در مورد مدت زمان مصونیت ایجاد شده توسط واکسن‌های کرونا وجود دارد، اما این تحقیق باری دیگر این امید را می‌دهد که واکسن‌ها می‌توانند تا مدت زمان طولانی در برابر کرونا مصونیت ایجاد کنند.»

محققان در این تحقیق نمونه خون ۲۵ داوطلب مبتلا به کووید-۱۹ را تحلیل کردند. نمونه‌ها وضعیت سیستم ایمنی بدن را از ۴ روز تا حداکثر ۸ ماه پس از ابتلا به کرونا نشان می‌دادند. محققان همچنین از نمونه خون ۳۶ فرد بدون سابقه ابتلا به کرونا برای مقایسه استفاده کردند.

نمونه خون‌های آلوده به کرونا نشان می‌داد که غلظت آنتی بادی‌های ویروس کرونا (SARS-CoV-2) تنها ۲۰ روز پس از بروز علایم بیماری شروع به کم شدن می‌کند. این مساله طبیعی است ولی سبب نگرانی متخصصین ایمنی‌شناسی از احتمال وقوع موج‌های بعدی ابتلا در سال‌های آینده شده است.

به طور خلاصه آنتی بادی‌ها به سیستم ایمنی کمک می‌کنند تا در صورت ورود دوباره یک عامل بیماری‌زا به بدن (مثل ویروس کرونا)، آمادگی مبارزه با آن را داشته باشد و بدون آن‌ها احتمال ابتلای دوباره به نوع شدید بیماری‌ها وجود دارد.

در کانون تولید آنتی بادی‌ها، نوعی از گلبول‌های سفید خون به نام «سلول‌های B خاطره» (white blood cells) قرار دارند. سلول‌های B خاطره حین ابتلای فرد به بیماری برای تولید آنتی بادی‌های مخصوص آن شکل می‌گیرند و می‌توانند تا چندین دهه پس از نابودی بیماری درون خون باقی مانده و به محض ابتلای دوباره فرد، پادتن‌های جدید را تولید کنند.

محققان به منظور بررسی وجود سلول‌های B خاطره کافی در سیستم ایمنی برای مبارزه دوباره با کرونا، نمونه‌های خون بهبودیافتگان کرونا را به ذرات ویروس SARS-CoV-2 آلوده کردند. آنها دریافتند که در تمام نمونه‌ها پاسخ ایمنی قابل ملاحظه برای مبارزه با ویروس ایجاد شده و مصونیت در برابر این بیماری دستکم تا ۸ ماه باقی می‌ماند.

یافته‌های این تحقیق در ژورنال Science Immunology منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • ali_mot
    ali_mot | ۶ دی ۱۳۹۹

    خیلی تحقیق بیجایی است و من و همسرم برای بار دوم در 3 ماه با علائم مشابه و شدیدتر گرفتیم . این تحقیق ها بیشتر گمراه کنندس تا درست

مطالب پیشنهادی