ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

رکورد‌شکنی خورشید مصنوعی کره‌جنوبی با ایجاد دمای ۱۰۰ میلیون درجه برای ۲۰ ثانیه

محققان «مرکز تحقیقات پیشرفته توکامک ابررسانا کره جنوبی» (KSTAR) که به عنوان خورشید مصنوعی هم شناخته می‌شود، موفق به کنترل دمای خیره کننده ۱۰۰ میلیون درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ ثانیه شدند. در این پروژه ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۶ دی ۱۳۹۹ | ۰۰:۰۱

محققان «مرکز تحقیقات پیشرفته توکامک ابررسانا کره جنوبی» (KSTAR) که به عنوان خورشید مصنوعی هم شناخته می‌شود، موفق به کنترل دمای خیره کننده ۱۰۰ میلیون درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ ثانیه شدند.

در این پروژه مرکز تحقیقات KSTAR با همکاری «دانشگاه ملی سئول» و «دانشگاه کلمبیا» آمریکا توانسته برای نخستین بار در دنیا از طریق همجوشی هسته‌ای پلاسمای فوق داغ را در دمای یونی بالاتر از ۱۰۰ میلیون درجه برای ۲۰ ثانیه حفظ کند. این در حالی است که دمای هسته خورشید حدود ۱۵ میلیون درجه سانتیگراد تخمین زده شده است.

برای آغاز فرآیند همجوشی هسته‌ای شبیه آنچه در خورشید رخ می‌دهد، ایزوتوپ‌های هیدروژن باید درون محفظه خاصی قرار گفته و با رسیدن به دمای ۱۰۰ میلیون درجه انرژی لازم برای شروع فرآیند زنجیره‌ای تأمین شود. از آنجا که هیچ ماده جامدی یارای مقاومت در برابر این دما را ندارد، این عمل در دستگاهی به نام توکامک انجام می‌شود که برای مهار واکنش، از محصور کننده مغناطیسی با دمای فوق سرد بهره می‌برد.

مراکز معدود دیگری هم به دمای ۱۰۰ میلیون درجه یا بالاتر از آن دست پیدا کرده‌اند اما در هیچکدام از آنها مدت نگهداری پلاسما از ۱۰ ثانیه فراتر نرفته است. دکتر «Si-Woo Yoon» از مرکز  KSTAR دستیابی به رکورد ۲۰ ثانیه‌ای در آزمایش اخیر را نقطه عطف مهمی در رقابت بر سر توسعه راکتورهای همجوشی هسته‌ای تجاری در آینده عنوان کرد.

KSTAR مطالعات و پروژه‌های تحقیقاتی گسترده دیگری را در زمینه انرژی هسته‌ای صورت داده و نتایج آزمایشات خود در سال ۲۰۲۰ را در «کنفرانس انرژی همجوشی سازمان انرژی اتمی» به اشتراک خواهد گذاشت. هدف نهایی این مرکز فعالیت پیوسته دستگاه در دمای ۱۰۰ میلیون درجه برای ۳۰۰ ثانیه است که امیدوارند در سال ۲۰۲۵ به آن دست پیدا کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • linkin park
    linkin park | ۶ دی ۱۳۹۹

    اینهایی که دیسلایک دادند. ژاپن و کره جنوبی هم منابع طبیعی ندارند...

  • saeedshmd
    saeedshmd | ۶ دی ۱۳۹۹

    ما هیچ ما نگاه...
    البته اینا صد سال دیگه م نمیتونن دستگاه کرونا یاب مستعان رو بسازن پش هنوز مونده برسن

  • MasBana
    MasBana | ۶ دی ۱۳۹۹

    خودروها دارن برقی میشن، منابع تجدید پذیر هر ساله در حال پیشرفت هستن و متاسفانه بعضی از کشورهای نفت خیز، همچنان وابسته به درآمد صادرات تک محصولی‌شان!!!

  • ozone
    ozone | ۶ دی ۱۳۹۹

    منبع انرژی آینده خواهد بود

مطالب پیشنهادی