ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

واکسن کرونا حاوی نانوذرات استنفورد با تزریق یک دوز بدن را مصون می‌کند

تیمی از محققان در حال توسعه نوع جدیدی از واکسن کرونا با نانوذرات حاوی پروتئین یکسان با شاخک ویروس هستند که برای ایمن‌سازی بدن، تنها باید یک دوز از آن تزریق شود. طبق پژوهش جدید ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۷ دی ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۰

تیمی از محققان در حال توسعه نوع جدیدی از واکسن کرونا با نانوذرات حاوی پروتئین یکسان با شاخک ویروس هستند که برای ایمن‌سازی بدن، تنها باید یک دوز از آن تزریق شود.

طبق پژوهش جدید که در ژورنال «Central Science» به چاپ رسیده، این واکسن هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و وارد مراحل آزمایش بالینی نشده. با این وجود می‌تواند به عنوان جایگزین ارزان‌تر واکسن‌های کنونی مورد استفاده قرار بگیرد و بجای دو دوز، برای مصونیت بدن تنها به یک دوز تزریق نیاز دارد.

شاخک‌های ویروس کرونا باعث ورود آن به بدن می‌شوند و جهش‌های اخیر در بریتانیا و آفریقای جنوبی روی همین بخش تاثیر گذاشته و سرعت شیوع آن را افزایش داده است. طبق گفته پژوهشگران استنفورد، شاخک‌های ویروس کرونا احتمالا به عنوان آنتی‌ژن استفاده می‌شوند که وجود آن‌ها در بدن، پاسخ سیستم ایمنی را در پی دارد.

یکی از پژوهشگران استنفورد به نام «پیتر اس.کیم» اعلام کرده:

«هدف ما ساخت یک واکسن کرونا تک دوز است که برای نگهداری و انتقال به زنجیره سرما نیاز نداشته باشد. اگر موفق شویم، یک واکسن ارزان‌تر تولید می‌شود. هدف این واکسن کشورهای با درآمد کم و متوسط خواهد بود.»

واکسن کرونا فایزر

واکسن‌های حاوی نانوذرات منحصر به فرد هستند. واکسن‌هایی که بتوانند آنتی‌ژن‌ها را به همراه ویروس انتقال دهند، معمولا کارایی بیشتری نسبت به واکسن‌هایی دارند که تنها شامل بخش‌های جدا شده از ویروس می‌شوند. با این وجود نمونه اول به زمان بیشتری برای تولید نیاز دارد، اغلب عوارض جانبی ایجاد می‌کند و همچنین به دمای پایین برای نگهداری و ذخیره نیاز دارد.

واکسن‌های «نوکلئیک اسید» مانند واکسن‌های mRNA مانند واکسن‌های تولیدی فایزر و مدرنا که مجوز استفاده اضطراری در آمریکا دریافت کرده‌اند، زودتر از واکسن‌های نانوذرات به تولید می‌رسند، با این حال هزینه ساخت بالایی دارند و باید دو دوز از آن‌ها به افراد تزریق شود.

آزمایش‌های اولیه واکسن کرونا پژوهشگران استنفورد توانسته تنها با تزریق یک دوز به موش‌ها، مصونیت ایجاد کند. این واکسن به گونه‌ای طراحی شده که بتوان به سادگی به آن دسترسی پیدا کرد و انتقال و نگهداری آن ساده‌تر باشد. این واکسن سطح آنتی‌بادی بدن را افزایش می‌دهد و می‌تواند ویروس را خنثی کند.

با وجود تمام این موارد، توسعه آن هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد و در صورتی مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد که آزمایش‌های بالینی را با موفقیت پشت سر بگذارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • ozone
    ozone | ۱۸ دی ۱۳۹۹

    کرونا جهش بزرگی در تولید واکسن در همه جهان به وجود آورد که به نفع آیندگان است.

    • Rayanlap
      Rayanlap | ۲۳ دی ۱۳۹۹

      دقیقا،هر چند خیلیا بهاش رو دادن متافانه و خیلی ها دارن میدن وکادر درمان در سطح جهان داره عذابی وحشتناک میبینه ولی خوب یک آینده ایمن تر رو برای فرزندانمون خواهیم داشت.تراکم جمعیت داره میره بالا،اگه کرونا سی سال دیگه اومده بود کنترلش غیرممکن میشد.در واقع همین کنترلی که الان داریم هم نمی شد انجام شه.

  • آریا
    آریا | ۱۷ دی ۱۳۹۹

    درود بر ایالات متحده

مطالب پیشنهادی