ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پزشک آمریکایی: آسیب کووید-۱۹ به ریه‌ها از سیگار کشیدن شدید هم بیشتر است

یک پزشک آمریکایی با سابقه درمان هزاران بیمار مبتلا به کووید-۱۹ می‌گوید وضعیت ریه‌های بهبویافتگان این بیماری از ریه‌های معتادترین افراد به سیگار هم بدتر است. «بریتنی بنک‌هد-کندال» (Brittany Bankhead-Kendall)، جراح صدمات فیزیکی (تروما) می‌گوید ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۹ دی ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۰

یک پزشک آمریکایی با سابقه درمان هزاران بیمار مبتلا به کووید-۱۹ می‌گوید وضعیت ریه‌های بهبویافتگان این بیماری از ریه‌های معتادترین افراد به سیگار هم بدتر است.

«بریتنی بنک‌هد-کندال» (Brittany Bankhead-Kendall)، جراح صدمات فیزیکی (تروما) می‌گوید وضعیت ریه‌های بهبودیافتگان کووید-۱۹ «بدتر از وضعیت ریه‌های معتادترین افراد به سیگار» است. به گفته او در ریه بهبودیافتگان آثار لختگی شدید دیده شده و تنگی نفس تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت. او می‌افزاید اسکن اشعه ایکس تقریباً تمام بیماران کووید-۱۹ که او با آنها سر و کار داشته آثار زخم شدید را نشان داده اند.

بنک‌هد-کندال استادیار جراحی از دانشگاه صنعتی تگزاس بوده و از زمان آغاز همه گیری کرونا هزاران بیمار را درمان کرده است. او می‌گوید اسکن اشعه ایکس بیمارانی که علایم کووید-۱۹ را داشته‌اند، «همیشه» آثاری از آسیب جدی به سینه را نشان می‌دهد و اسکن بیماران بدون علامت در ۷۰ تا ۸۰ درصد مواقع از آسیب جدی ریوی خبر می‌دهد.

اسکن اشعه ایکس فرد مبتلا به کووید-۱۹ (راست) در مقایسه با تصویر ریه فرد سیگاری (وسط) و سالم.

پزشک یاد شده می‌افزاید اگر تصاویر قفسه سینه فرد سالم، سیگاری و مبتلا به کووید-۱۹ را مقایسه کنیم، تصویر مربوط به فرد سالم که دارای ریه‌های سالم است نقاط سیاه رنگ بسیاری به چشم می‌خورند که عمدتاً نشان‌دهنده هوا هستند. در تصویر مربوط به فرد سیگاری، خطوط سفید نشان‌دهنده زخم شدگی (اِسکار) و لخته شدن خون را نشان می‌دهند.

تصویر قفسه سینه فرد مبتلا به کووید-۱۹ اما مملو از خطوط سفید است که از آسیب فراوان به ریه‌ها حکایت می‌کند. بنک‌هد-کندال در این مورد می‌گوید: «حتی اگر شما الان هم مشکلی را حس نکنید در آینده احتمالاً دچار مشکل خواهید شد.»

«Amesh Adalja»، متخصص بیماری‌های واگیردار و پژوهشگر ارشد از دانشکده سلامت عمومی دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید برخی از بیماران مبتلا به نوع شدید کووید-۱۹ تا سال‌ها با اثرات آسیب به ریه‌ها دست و پنجه نرم خواهند کرد: «وقتی بیمار از پنومونی (باکتریایی یا ویروسی) بهبود پیدا می‌کند، بهتر شدن وضعیت ریه‌ها طول می‌کشد. ممکن است الان حس کنید خوب شده‌اید ولی تصویر اشعه ایکس همچنان آثار آسیب را نشان می‌دهد. ما می‌دانیم که بیماران کووید-۱۹ می‌توانند به نوع شدید سینه‌پهلو مبتلا شوند که در برخی از آنها این سینه‌پهلو می‌تواند آسیبی به ریه‌ها بزند که خوب شدن آن مدت‌ها طول می‌کشد و در برخی افراد برای همیشه می‌ماند.»

Adalja می‌گوید عوارض طولانی مدت بالقوه کووید-۱۹ دلیل دیگری است که نشان می‌دهد مردم باید هشدارها در مورد این بیماری را جدی بگیرند: «کووید-۱۹ بیماری نیست که بتوانید به راحتی از شر آن خلاص شوید و نباید به آن مبتلا شد، چون حتی اگر زنده بمانید همچنان با برخی عوارض شدید آن دست و پنجه نرم خواهید کرد که بازگشت شما به شرایط عادی را بسیار سخت می‌کند.»

بنک‌هد-کندال می‌گوید بهبویدیافتگان کووید-۱۹ در صورت احساس تنگی نفس باید به پزشک مراجعه کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • herogame
    herogame | ۱ بهمن ۱۳۹۹

    لعنت به کشور سازنده این ویروس یعنی چین که کل دنیارو بهم ریخت، عزیز های خیلیا دیگه پیششون نیستن لعنت به چین

  • molavy
    molavy | ۲۹ دی ۱۳۹۹

    سیگار شدید یعنی اونوقت

  • آریا
    آریا | ۲۹ دی ۱۳۹۹

    لعنت به چین

  • Rayanlap
    Rayanlap | ۲۹ دی ۱۳۹۹

    دهن سازندش رو س*ویس

مطالب پیشنهادی