ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

پایان غیبت «جک ما» پس از سه ماه، ارزش سهام علی‌بابا را ۸ درصد افزایش داد

«جک ما» میلیاردر و کارآفرین حاشیه‌ساز چین پس از حدود سه ماه غیبت در یک تماس ویدیویی ظاهر شد. پس از انتشار این خبر ارزش سهام شرکت تجارت الکترونیک او یعنی «علی‌بابا» بیش از ۸ ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۰

«جک ما» میلیاردر و کارآفرین حاشیه‌ساز چین پس از حدود سه ماه غیبت در یک تماس ویدیویی ظاهر شد. پس از انتشار این خبر ارزش سهام شرکت تجارت الکترونیک او یعنی «علی‌بابا» بیش از ۸ درصد افزایش یافت.

ما از طریق تماس ویدیویی با معلمان روستایی در چین صحبت کرد. فیلم این تماس ویدیویی اولین بار توسط خبرگزاری Zjol وابسته به دولت استان «چجیانگ» منتشر شد که مقر شرکت علی‌بابا نیز در آن قرار دارد. سخنگوی علی‌بابا صحت ویدیو را تأیید کرده است.

ما در این کلیپ ۵۰ ثانیه‌ای ۱۰۰ معلم روستایی را که به خاطر فعالیت‌های درخشان از بنیاد او جایزه گرفته‌اند خطاب قرار می‌دهد و به نظر می‌رسد آرام و راضی است. در بخشی از ویدیو او در حال بازدید از مدرسه‌ای در استان چجیانگ در ۱۰ روز قبل (۱۰ ژانویه) به تصویر کشیده می‌شود.

اواسط دی ماه شایعاتی پیرامون ناپدید شدن جک ما به خاطر انتقاد از دولت چین مطرح شد. دو شرکت معظم او یعنی Ant Group و علی بابا در ماه‌های اخیر هدف سختگیری شدید دولت چین قرار گرفته‌اند چون ما در یک کنفرانس خبری که چند ماه قبل برگزار شد از سیستم رگولاتوری مالی چین در برابر مقامات بلندپایه این کشور انتقاد کرد. این انتقاد سبب شد تا دولت چین مانع از عرضه اولیه سهام گروه Ant شوند؛ اتفاقی که می‌توانست بزرگ‌ترین IPO تاریخ را رقم بزند.

گروه Ant پس از این اتفاق ناگوار مجبور شد تا خود را با قوانین مالی جدید چین تطبیق دهد و در حال پشت سر گذاشتن اصلاحات است. بزرگ‌ترین پلتفرم تجارت الکترونیک چین یعنی علی بابا نیز از خشم دولت چین در امان نماند و پرونده‌ای علیه آن برای بررسی احتمال اتخاذ سیاست‌های انحصارطلبانه باز شد.

برخی کارشناسان معتقدند سختگیری دولت چین بر امپراتوری اینترنتی ما به خاطر نگرانی پکن از قوی‌تر شدن کارآفرینان و ثروتمندان‌بخش خصوصی است. نیویورک تایمز در این رابطه می‌نویسد: «حالا علی بابا و رقیب شماره یک آن یعنی تنسنت بیشتر از گوگل، فیسبوک و دیگر شرکت‌های فناوری آمریکایی داده‌های شخصی را کنترل کرده و با زندگی روزانه مردم چین گره خورده‌اند. این غول‌ها درست مثل رقبای آمریکایی خود برخی اوقات برای شرکت‌های کوچکتر قلدری کرده و نوآوری را از بین می‌برند.»

ما اواسط سال ۲۰۱۹ رسماً از سمت رییس هیئت مدیره علی بابا کناره گیری و بازنشستگی خود را اعلام کرد. او کارش را با تدریس زبان انگلیسی شروع کرد و در پروفایلش در شبکه Weibo خود را «سفیر معلمان روستایی» معرفی کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Alireza?
    Alireza? | ۱ بهمن ۱۳۹۹

    اونایی که میگفتن جک ما رو سر به نیست کردن کجان؟!

    • dr x dr xx
      dr x dr xx | ۱ بهمن ۱۳۹۹

      این قصه سر دراز داره

    • Rayanlap
      Rayanlap | ۳ بهمن ۱۳۹۹

      سربه نیست کردن فقط کشتنه؟همین که جلوی عرضه سهامش رو نگرفتن و کلی ضرر زدن بهش خودش کافیه

مطالب پیشنهادی