ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

اسپیس ایکس فضاپیمای SPHEREx ناسا را روانه مدار زمین می‌کند

اسپیس ایکس اخیرا توانسته یک قرارداد مهم ناسا برای یک ماموریت اخترفیزیک را بدست آورد و در سال ۲۰۲۴ فضاپیمای «SPHEREx» این آژانس فضایی را در مدار زمین قرار می‌دهد. آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا (JPL) ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۵:۳۰

اسپیس ایکس اخیرا توانسته یک قرارداد مهم ناسا برای یک ماموریت اخترفیزیک را بدست آورد و در سال ۲۰۲۴ فضاپیمای «SPHEREx» این آژانس فضایی را در مدار زمین قرار می‌دهد.

آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا (JPL) اخیرا این خبر را اعلام کرده و اسپیس ایکس را مسئول ارسال این فضاپیما معرفی کرده است. این فضاپیما وزنی نزدیک به ۱۵۰ کیلوگرم دارد و توسط راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس در ژوئن ۲۰۲۴ روانه فضا می‌شود. این ماموریت در مجتمع پرتاب فضایی 4E در «پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ» کالیفرنیا انجام خواهد شد.

JPL فضاپیمای SPHEREx را مدیریت می‌کند و مسئول مدیریت این پروژه، سیستم‌های مهندسی، ادغام، آزمایش و عملیات‌های ماموریت باقی می‌ماند. SPHEREx یک رصدخانه فضایی است و جدیدترین فضاپیمای کلاس متوسط ناسا محسوب می‌شود که تحت برنامه ماموریت‌های اخترفیزیک «اکسپلورر» این آژانس فضایی توسعه پیدا کرده است.

اسپیس ایکس

از سایر ماموریت‌های ناسا که بخشی از این پروژه هستند می‌توان به «TESS» اشاره کرد که در کشف سیاره‌های فراخورشیدی عملکرد بسیار موفقی داشته. یکی دیگر از این ماموریت‌ها، «ICON» نام دارد که برای مطالعه «یونوسفر» زمین طراحی شده. ماموریت جدید که اسپیس ایکس فضاپیمای آن را روانه فضا می‌کند، به مدت دو سال با مادون قرمز به جستجوی آسمان‌ها می‌پردازد و هر شش ماه یکبار، یک بررسی کامل انجام می‌دهد.

رصد با استفاده از نور مادون قرمز به این فضاپیما اجازه می‌دهد که کهکشان‌های دور را مشاهده کند. با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده توسط این فضاپیما، دانشمندان می‌توانند یک بررسی تمام آسمانی برای اندازه‌گیری امضای منحصر به فرد بیش از ۳۰۰ میلیون کهکشان در سراسر جهان و ۱۰۰ میلیون ستاره در کهکشان راه شیری انجام دهند. نتیجه این کار، ایجاد یک نقشه آسمانی منحصر به فرد خواهد بود.

فضاپیمای SPHEREx همچنین به دنبال نشانه‌هایی از آب و مولکول‌های آلی در مناطق شکل‌گیری ستاره‌ها و سیاره‌ها خواهد بود. جستجوی آب و مولکول‌های آلی به دانشمندان در کشف حیات فرازمینی و سیاره‌های قابل سکونت کمک می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Amir_Safari
    Amir_Safari | ۱۹ بهمن ۱۳۹۹

    ۱۵۰ کیلو گرم فقط؟

مطالب پیشنهادی