ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

وزیر ارتباطات: انحصارگرایی مخابرات باعث عدم توسعه VDSL در کشور شده است

وزیر ارتباطات تاکید دارد که مخابرات به خاطر انحصارگرایی که انجام می‌دهد باعث شده که VDSL در کشور توسعه پیدا نکند. «محمدجواد آذری جهرمی» در گروه تلگرامی خود به سوالاتی که کاربران از او پرسیده ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۸

وزیر ارتباطات تاکید دارد که مخابرات به خاطر انحصارگرایی که انجام می‌دهد باعث شده که VDSL در کشور توسعه پیدا نکند.

«محمدجواد آذری جهرمی» در گروه تلگرامی خود به سوالاتی که کاربران از او پرسیده بودند پاسخ داد. وزیر ارتباطات که از طریق این کانال مستقیم با مردم صحبت می‌کند درباره موضوعات مختلفی از جمله مخابرات و انحصارگرایی این شرکت و عدم توسعه VDSL در کشور صحبت کرد.

او درباره فیبرنوری و راهکاری که باعث می‌شود بقیه شرکت‌ها غیر از مخابرات نیز بتوانند بر بستر فیبرنوری به مردم اینترنت با کیفیت‌تر و پرسرعت‌تری ارائه کنند گفت: «در سال ۹۶ مصوبه‌ای در کمیسیون تنظیم مقررات تحت عنوان «بیت‌استریم» داشتیم. بر اساس این مصوبه مخابرات موظف است با شرکت‌های دیگر همکاری کند برای اینکه امکان ارائه خدمات به سایر شرکت‌ها فراهم شود. مصوبات قانونی این موضوع وجود دارد و چند ماه قبل بین شرکت مخابرات ایران، آسیاتک و شاتل در تهران، قم، بوشهر و سایر استان‌ها قراردادهایی امضا شد تا این دو شرکت نیز بتوانند خدمات اینترنت بر بستر فیبرنوری که در انحصار مخابرات است را ارائه کنند اما سهامداران مخابرات همواره بر برداشتن انحصار نگاه بدبینانه دارند و دخالت‌های مدیریتی مانع از انجام این کار شده است. متاسفانه ضمانت‌های اجرایی مصوبه هم فعلا به اندازه کافی نیست.»

وی با تاکید بر اینکه مخابرات خیلی سخت در این مسیر حرکت می‌کند افزود: «به خاطر دارم زمانی که قرار بود انحصار نسل سوم و چهارم اینترنت همراه در اپراتور رایتل برداشته شود، همین خصلت مدیران مخابرات ایران در سهامداران رایتل هم وجود داشت و سهامداران تامین اجتماعی و وزارت رفاه پیگیر بودند که این انحصار شکسته نشود. آن زمان نیز من اعلام کردم شکستن این انحصار باعث رشد رایتل خواهد شد و این طور هم شد؛ رایتل پس از شکست انحصار ده برابر رشد کرد چرا عملا بازار بزرگ‌تر شد.»

او درباره برنامه‌ای که کشور برای توسعه ۵ میلیون پورت VDSL تا پایان سال داشته گفت و تاکید کرد مخابرات ایران نتوانست منابع مالی این کار را تامین کند: «از طرفی هم با شرکت های بخش‌خصوصی علی رغم قراردادی که بسته بود (بیت استریم) همکاری نکرد. نتیجه آن شده که حالا در حد ۱ میلیون پورت VDSL  نصب شده داریم و نتوانستیم به دلیل عدم همکاری مخابرات به برنامه اصلی ودر در این زمینه برسیم.»

جهرمی تاکید که آنها دست از کار برنداشتند برای اینکه به برنامه برسیم به جای تمرکز روی VDSL روی ۵G و FWA (راهکاری است که در حوزه بی‌سیم به ‌صورت ثابت خدمات را به مشتریان انبوه و سازمانی ارائه می‌دهد) متمرکز شده‌اند: «اینترنت خانگی ۵G به زودی راه‌اندازی می‌شود اولین شرکتی که این کار را انجام می‌دهد مبین‌نت است. این شرکت از دوشنبه آینده (۱۸ اسفند) افتتاح اولین مجموعه کاری خود را در زمینه ۵G خانگی در تهران دارد و در فاز بعدی و به تدریج در سال آینده نقاط بیشتری را پوشش خواهد داد تا از برنامه توسعه اینترنت خانگی خود عقب نمانیم. البته در این بین مذاکرات ما با مخابرات.»

 

آذری جهرمی به خصوصی سازی مخابرات در سال ۸۸ اشاره کرد و گفت این موضوع دو تاثیر مهم در صنعت ارتباطات کشور داشته است: «اتفاقات سال ۸۸ و خصوصی‌سازی مخابرات دو اثر داشت. رشد بالای اپراتور همراه اول حاکی از این بود که یک مدیریت صحیح در این مجموعه انجام شد و رقابت خوبی بین ایرانسل  و همراه اول شکل گرفته است. بنابراین فضا منطقی رشد کرد اما در اینترنت خانگی و مخابرات پس‌رفت داشتیم و سال هاست سرمایه گذاری در این خصوص انجام نشده است.»

او با اشاره به توضیحات مخابرات درباره درآمد کم این شرکت و خواستار افزایش تعرفه از سوی این شرکت گفت که آنها موافق این صحبت نیستند:

«مخابرات همیشه می‌گوید درآمد من کم است و تعرفه را افزایش دهید، ما هم می‌گوییم سرویس جدید دایر کنید که تعرفه بر آن اساس بالا رود، بالا رفتن تعرفه روی سرویس قدیمی امکان‌پذیر نیست. این یک لوپ (چرخه باطل) است که باید از آن خارج شویم. سهماداران اپراتورها باید بخش اعظمی از هزینه لازم برای سرمایه‌گذاری را بیاورند، چون ما نمی‌توانیم از جیب مردم همه هزینه را تامین کنیم. ما به عنوان دولت اعلام کردیم حاضر هستیم خودمان نیز آورده بیاوریم و ما بقی سهامداران مخابرات هم این را بپذیرند. این شکل از همکاری خوب پیش رفته و امیدواریم به توافق برسیم. زمان زیادی گذاشتیم ولی به نقاط خوبی می‌رسیم که مخابرات از بن‌بست خارج شود و تن به رقابت و سرمایه‌گذاری دهد و ما شاهد رشد توسعه اینترنت خانگی باشیم.»

اذری جهرمی می‌گوید طبیعتا چون مخابرات خصوصی شده است دولت نمی‌تواند سرمایه‌ای به آن تزریق کند: «البته این به جز قدر و سهم ۲۰ درصدی که در مخابرات دارد و به همان اندازه می‌تواند در مخابرات سرمایه‌گذاری کند. ما نمی‌توانیم پولی از بیت المال در مخابرات سرمایه‌گذاری کنیم. تلاش برای حل مشکل ادامه دارد و امیدواریم حل شود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • avvvvab
    avvvvab | ۱۶ اسفند ۱۳۹۹

    سؤال:
    1. چرا وزیر مخابرات در تلگرام هست ولی مردم نباشند؟ اگر گفتی: تلگرام بی صاحاب، عکس و جفنگ زیاد دارد، توئیتر چرا قحطه؟ البته نه برای مسئولین!
    2. خصوصی شدن مخابرات چه ربطی به انحصاری بودنش دارد؟ مالک، شرکت مخابرات را خریده یا کشور ایران را؟ چرا امتیاز VDSL را به یک شرکت خصوصی با عُرضه نمی‌فروشید؟
    و السلام

  • مهدی
    مهدی | ۱۵ اسفند ۱۳۹۹

    ای کاش مدیران این کشور متوجه میشدن که انحصار به کسب و کار خودشون هم ضرر میزنه و این یه بازی دو سر باخت هست

  • محمدی
    محمدی | ۱۵ اسفند ۱۳۹۹

    بنظر خودم میخواد نت رو گرون کنه

مطالب پیشنهادی