فیسبوک به تبعیض نژادی سیستماتیک در جذب کارمندان خود متهم شد
نهادی که در آمریکا مشغول تحقیق و تفحص پیرامون وجود تبعیض نژادی در استخدام و ترفیع کارمندان فیسبوک است، پرونده خود را با عنوان بررسی تبعیض نژادی «سیستماتیک» مطرح کرده؛ یعنی این نهاد گمان دارد ...
نهادی که در آمریکا مشغول تحقیق و تفحص پیرامون وجود تبعیض نژادی در استخدام و ترفیع کارمندان فیسبوک است، پرونده خود را با عنوان بررسی تبعیض نژادی «سیستماتیک» مطرح کرده؛ یعنی این نهاد گمان دارد که فیسبوک در سطح سیاستهایش به تبعیض و نژادپرستی مشغول است.
«کمیسیون فرصتهای شغلی برابر» (EEOC) معمولا با میانجیگری یا فراهمسازی بستر شکایت از شرکتها این دسته از مشکلات را برطرف میکند. ولی این کمیسیون به ندرت از لفظ «سیستماتیک» برای رویههای شرکتها استفاده میکند. استفاده از این لفظ به EEOC اجازه میدهد تا با کمک متخصصان به تحلیل دادههای فیسبوک بپردازند و پرونده بزرگتری را تنظیم کنند که دربرگیرنده تمامی کارمندان این شرکت باشد.
«اسکار ونزی جونیور»، یکی از مدیران برنامههای عملیاتی فیسبوک، و دو متقاضی شغل در این شرکت ژوئیه ۲۰۲۰ شکایت خود را به EEOC بردند و در ماه دسامبر متقاضی دیگری که توسط فیسبوک رد شده بود به این پرونده ملحق شد. آنها میگویند این کمپانی با ارزیابیهای سلیقهایِ متقاضیان و ترفیع کارمندان بر اساس پیشفرضهای نژادی علیه سیاهپوستها تبعیض اعمال میکند.
با این حال، خود EEOC هنوز اتهامی را علیه فیسبوک طرح نکرده. تحقیقات این کمیسیون در نهایت ممکن است نشاندهنده عدم وجود تبعیض در فیسبوک باشد. یکی از سخنگویان این شرکت به نام «اندی استون» از اظهارنظر درباره استفاده از لفظ تبعیض «سیستماتیک» خودداری کرد اما گفت: «ضروری است که تمامی کارمندان در محیطی محترمانه و ایمن کار کنند. ما هرگونه اتهام مربوط به تبعیض را جدی میگیریم و تکتک پروندهها را بررسی میکنیم.»
«پیتر رومر-فریدمن» وکیل آقای ونزی و متقاضیان کار در فیسبوک میگوید «کمیسیون فرصتهای شغلی برابر» در ماه اوت سال گذشته محققان موضوعات سیستماتیک را به تیم خود اضافه کرد و در چهار ماه گذشته توضیحات کاملی را از هر دو سمت گرفته است.
افزایش تنوع نژادی و جنسیتی چالش مهمی برای شرکتهای بزرگ دنیای فناوری بوده و آنها معمولا نقصان کیفی را عامل رد شدن متقاضیان گروههای کمنماینده میدانند. ولی کارمندان این حوزه اخیرا بهصورت عمومی علیه این ایده به پا خاستهاند و با طرح شکایتهای رسمی سعی دارند نشان دهند که این شکاف در استخدام نیروها تحت تاثیر تبعیض است.
رومر-فریدمن میگوید او و موکلانش ماه گذشته به EEOC اعلام کردند که سیاستهای فعلی فیسبوک موجب اعطای پاداش حداکثر ۵ هزار دلاری به کارمندانی میشود که نیروهای مجرب را به این شرکت میآورند. این نیروها هم معمولا دارای خصوصیاتی مشابه کارمندان فعلی فیسبوک هستند و این سازوکار مانع از جذب متخصصان سیاهپوست میشود.
فیسبوک اعلام کرده بود که تا ماه ژوئن ۲۰۲۰ حدود ۳.۹ درصد از کارمندان آمریکایی آنها سیاهپوست بودهاند. وزارت دادگستری آمریکا دسامبر ۲۰۲۰ فیسبوک را به تبعیض گسترده علیه کارمندان این شرکت متهم کرد و گفت آنها به استخدام نیروهای موقتی از جمله کسانی که ویزای H-1B دارند اولویت بالاتری میدهند.
گوگل ماه گذشته با پرداخت یک جریمه ۳.۸ میلیون دلاری به دولت آمریکا موافقت کرد تا پرونده پرداخت دستمزدهای پایین برای زنان و برخورد غیرمنصفانه با زنان و کاندیداهای آسیایی در هنگام استخدام نیروهای جدید را ببندد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
برو بینیم بابا،خله مگه؟فیسبوک فقط به فکره پوله هر کی واسش پول بسازه رو میاره.