ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایستگاه فضایی
تکنولوژی

چین و روسیه با هم روی سطح یا در مدار ماه ایستگاه فضایی می‌سازند

روسیه و چین دیروز در خبری اعلام کردند که می‌خواهند با همکاری یکدیگر یک ایستگاه فضایی مشترک بسازند. روسیه در پی بازگشت به دوران شکوه خود در دوره شوروی است، و چین هم می‌خواهد اهداف ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۷:۴۵

روسیه و چین دیروز در خبری اعلام کردند که می‌خواهند با همکاری یکدیگر یک ایستگاه فضایی مشترک بسازند. روسیه در پی بازگشت به دوران شکوه خود در دوره شوروی است، و چین هم می‌خواهد اهداف بلندپروازانه دیگری را دنبال کند.

اگرچه مسکو زمانی از کشورهای پیشگام در زمینه کاوش‌های فضایی به حساب می‌آمد و اولین کشوری بود که انسان را به فضا فرستاد، ولی جاه‌طلبی‌های فضایی این کشور رفته‌رفته رنگ باخت و جای خود را به چین و آمریکا داد. این دو کشور حالا اصلی‌ترین رقیبان یکدیگر در حوزه برنامه‌های فضایی هستند.

آژانس فضایی روسیه موسوم به «روسکوسموس» در بیانیه‌ای می‌گوید با «اداره ملی فضایی چین» (CNSA) به توافق رسیده تا بر سطح یا در مدار ماه مجموعه‌ای از مراکز تحقیقاتی بسازد. این کشور حالا می‌خواهد دوباره به سطح اول رقابت‌های فضایی برگردد. روسیه امسال شصتمین سالگرد اولین ماموریت انسانی فضا را جشن می‌گیرد؛ ماموریتی که در ماه آوریل ۱۹۶۱ انجام گرفت و طی آن «یوری گاگارین» برای نخستین بار به فضا رفت. ناسا اولین انسان را یک ماه بعد از این تاریخ در ماه مه ۱۹۶۱ به فضا فرستاد.

با این حال، چین که روابط نزدیکی با مسکو دارد، هر سال برنامه‌های فضایی جدیدی را دنبال کرده است. این کشور در سال ۲۰۲۰ کاوشگر «تیان‌ون-۱» را به مریخ فرستاد. این کاوشگر حالا در مدار سیاره سرخ حرکت می‌کند. آن‌ها در ماه دسامبر نیز برای اولین بار در ۴۰ سال اخیر با موفقیت نمونه‌ای از خاک و سنگ ماه را به زمین آوردند.

«چن لن» (Chen Lan) تحلیل‌گر مستقل برنامه‌های فضایی چین می‌گوید برنامه مشترک این دو کشور برای راه‌اندازی ایستگاه فضایی «توافق بزرگی» است. او افزود: «این توافق بزرگ‌ترین پروژه همکاری فضایی بین‌المللی برای چین به حساب می‌آید، بنابراین اتفاق مهمی است.»

«دمیتری روگوزین» (Dmitry Rogozin) مدیر روسکوسموس در صفحه توییتر خود گفت از رئیس CNSA دعوت کرده تا اول اکتبر ۲۰۲۱ به مراسم پرتاب اولین ماه‌نشین مدرن روسیه موسوم به Luna 25 بیاید. این کاوشگر اولین ماه‌نشینی است که از سال ۱۹۷۶ توسط روسیه به سمت ماه فرستاده می‌شود.

با آغاز فعالیت‌های مریخ‌نورد «استقامت» بر سطح سیاره سرخ، ناسا در نهایت می‌خواهد به مریخ انسان بفرستد. مسکو و واشنگتن در زمینه ماموریت‌های فضایی همکاری‌هایی با یکدیگر دارند، ولی روسیه پارسال «پیمان آرتمیس» را امضا نکرد. این پیمان که با رهبری آمریکا پیش می‌رود برنامه‌ای مشترک برای همکاری چند کشور در کاوش‌های مریخ محسوب می‌شود. ناسا به عنوان بخشی از برنامه آرتمیس قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ دوباره پای انسان‌ها را به ماه باز کند.

روسیه تا پارسال تنها کشوری بود که انسان‌ها را به انسان فضایی بین‌المللی منتقل می‌کرد، ولی این انحصار نیز به دست شرکت اسپیس ایکس شکسته شد. این شرکت حالا قرار است نقش مهمی در کاوش‌های فضایی ایفا کند و می‌خواهد تا سال ۲۰۲۳ مردم عادی را با کمک یک میلیونر ژاپنی به ماه بفرستد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی