افراد با سابقه ابتلا به کرونا احتمالا تنها به یک دوز واکسن نیاز دارند
تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده افرادی که به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شدهاند، نسبت به افراد دیگر پس از دریافت دوز اول واکسن تا ۴۵ برابر بیشتر آنتیبادی تولید میکنند و از اینرو احتمالا برای برخوردار ...
تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده افرادی که به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شدهاند، نسبت به افراد دیگر پس از دریافت دوز اول واکسن تا ۴۵ برابر بیشتر آنتیبادی تولید میکنند و از اینرو احتمالا برای برخوردار شدن از ایمنی کافی تنها به یک دوز واکسن کرونا نیاز دارند.
پروسیه واکسیناسیون در دنیا با واکسنهای فایزر و مدرنا و مدلهای چینی و روسی پیش میرود که معمولا در فاصله چند هفته به تزریق دو دوز نیاز دارد. تحقیق گروهی از دانشمندان تایید میکند که تنها تزریق یک دوز واکسن روی افراد با سابقه ابتلا به کرونا ایمنی کافی برای مقابله با ویروس کرونا را فراهم خواهد کرد و به عقیده آنها تزریق دوم تاثیر زیادی نخواهد داشت. دکتر «جیمز هیلدرت» از متخصصان شناخته شده در این رابطه توضیح میدهد:
کسانی که به ویروس کرونا آلوده شدهاند و بهبود پیدا کردهاند، فقط به یک دوز نیاز دارند و این موضوع باعث افزایش مقدار واکسنهای در دسترس میشود.
در حال حاضر دنیا با کمبود واکسن روبرو است اما با توجه به شمار بالای افراد با سابقه ابتلا به کرونا این رویکرد میتواند در دسترسی دیگران به واکسن نقش زیادی داشته باشد. .
تحقیقات جدید تزریق یک دوز را پیشنهاد میکند
هنگامی که فردی به ویروس کرونا مبتلا میشود، در صورت حمله مجدد، سیستم ایمنی بدن فرد ویروس را تشخیص خواهد داد. بنابراین با انجام واکسیناسیون بدن فرد دوباره آنتی بادی تولید خواهد کرد و سیستم ایمنی بدن در مقابل این ویروس قویتر خواهد شد. ۳۲ محقق از مدرسه پزشکی «آیکان» برای بررسی این مساله پژوهشی را ترتیب دادهاند.
این تیم تحقیقاتی با انجام یک پژوهش کوچک متوجه شدند، افرادی که پیش از این مبتلا به ویروس کووید-۱۹ شدهاند، پس از اولین دوز واکسن، در مقایسه با افراد دیگر ۱۰ تا ۴۵ برابر آنتی بادی بیشتر تولید کردهاند.
کسانی که مشکوک به ویروس کرونا هستند اما آزمایش آنها تاکنون مثبت نشده، نیاز به انجام آزمایش آنتی بادی خواهند داشت. با این وجود اگر آزمایش آنتی بادی آنها مثبت شود، تزریق دوز دوم احتمالا لازم نخواهد بود.
تحقیق مقدماتی دیگری که با شرکت متخصصان ایرانی صورت گرفته سطح بالای آنتی بادی کارکنان حوزه بهداشت پیش از دریافت واکسن کرونا را تایید کرده است. دکتر «محمد سجادی» یکی از نویسندگان این مطالعه اعلام کرد که بدن بیماران کووید-۱۹ به طور معمول حدود دو تا سه هفته پس از ابتلای اولیه، آنتیبادی تولید خواهد کرد.
در اواخر ماه فوریه، یک مطالعه دیگر در بریتانیا مشخص کرد که میزان آنتی بادی در میان افرادی که اولین دوز واکسن را دریافت کردهاند و به ویروس کرونا مبتلا نشدهاند در مقایسه با افرادی که به این ویروس مبتلا هستند اما هنوز واکسینه نشدهاند، تقریبا یکسان است و سطح آنتیبادی آنها پس از اولین تزریق تا ۱۴۰ برابر بیشتر از قبل افزایش پیدا میکند. با این حال بیشتر کشورها از جمله ایالات متحده، تزریق یک دوز برای افراد مبتلا را توصیه نمیکنند.
نگرانی در مورد ایمنی طولانی مدت
از آنجایی که دانشمندان وقت زیادی برای بررسی دریافتکنندگان این واکسن نداشتهاند، هنوز در مورد مدت زمان مصونیت ناشی از این واکسن اتفاق نظر وجود ندارد. عدم اطمینان به وجود آمده یکی از دلایلی است که کارشناسان روش دیگری جز تزریق دو دوز واکسن را پیشنهاد نمیکنند.
به عقیده آنها تغییر روش واکسیناسیون میتواند طیف گستردهای از نتایج مختلف در بین افراد واکسینه شده را به وجود بیاورد. «آکیکو ایوازاکی» متخصص ایمنی دانشگاه ییل در این رابطه گفت: «افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شدهاند احتمالا در صورت نیاز به تزریق دوز دوم میتوانند منتظر بمانند و نیازی به انجام سریع این کار نیست.»
دانشمندان همچنین خوشبین هستند که حتی اگر سطح آنتی بادی افراد با گذشت زمان کاهش پیدا کند، سلول لنفوسیت تی میتواند ایمنی افراد مبتلا را برای مدت زیادی تامین کند. سلولهای لنفوسیت تی، مانند آنتی بادیها دارای قدرت بسیار زیادی برای شناسایی و مقابله با ویروس کرونا هستند و میتوانند به سیستم ایمنی بدن کمک کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لعنت به چین