سقوط بقایای راکت فالکون ۹ به اندازه کیسه بوکس در یک مزرعه
سقوط مخزن فشار یکی از راکتهای فالکون ۹ اسپیس ایکس روی یک مزرعه حفرهای به عمق ۱۰ سانتیمتر ایجاد کرده است. معمولا باقیماندههای راکتها یا برای سالها در مدار میمانند یا در اتمسفر میسوزند و ...
سقوط مخزن فشار یکی از راکتهای فالکون ۹ اسپیس ایکس روی یک مزرعه حفرهای به عمق ۱۰ سانتیمتر ایجاد کرده است. معمولا باقیماندههای راکتها یا برای سالها در مدار میمانند یا در اتمسفر میسوزند و یا روی اقیانویس فرود میآیند. اما این مخزن، هم به زمین رسیده و هم صدها کیلومتر از ساحل فاصله دارد.
به گفته مقامات محلی این مخزن تحت فشار که برای مقاومت بالا در برابر فشار داخلی، با لایههای کامپوزیت مشکی رنگ پوشانده شده بود از بقایای مرحله دوم راکت فالکون ۹ است که در واشنگتن و اورگان در روز ۶ فروردین ماه سقوط کرده است. پیش از ویدیوهای زیبا و البته ترسناکی از سقوط باقیماندههای همین راکت منتشر شده بود و به نظر میرسد این مخزن، باقی مانده مرحله دوم همان راکت باشد. این راکت فالکون ۹ با موفقیت تعدادی ماهواره استارلینک را به فضا برد. ماهوارهها در مدار قرار گرفتند اما بخش دوم راکت به اتمسفر وارد و تکه تکه شد. بیشتر بخشهای راکت در اتمسفر سوخت اما این مخزن جان سالم به در برده و به زمین رسیده است.
به گفته مالک مزرعهای که مخزن در آن سقوط کرده، این جسم ابعادی به اندازه یک کیسه بوکس سنگین داشته. پس از مشاهده این جسم، پلیس محلی با اسپیس ایکس تماس گرفته و این شرکت تایید کرده که ظاهرا مخزن متعلق به اسپیس ایکس است. پس از آن تعدادی از کارمندان این شرکت برای تحویل گرفتن مخزن به محل مراجعه کردهاند. اسپیس ایکس البته پاسخ رسمی به این موضوع نداده است.
این مخزن تحت فشار، حاوی هلیوم با فشار نزدیک به ۶ هزار psi است و برای وارد کردن فشار به مخزن پیشرانه مرحله دوم راکت کاربرد دارد. در حالی که معمولا بخش مرحله دوم راکتها وارد مدار زمین شده و برای سالها در آنجا باقی میمانند، برخی دیگر مجددا به زمین بازگشته و در اقیانوسها سقوط میکنند. اما این بار این بخش راکت در آسمان منطقهای مسکونی در ایالات متحده مشاهده شد و بسیاری را وحشت زده کرد. مکانی که مخزن فشار در آن سقوط کرده صدها کیلومتر از ساحل اقیانوس آرام فاصله دارد.
البته به گفته متخصصان، سقوط باقیماندههای راکتها چندان هم نادر نیست و هر چند هفته یک بار اتفاق میافتد اما موضوعی که اتفاق اخیر را متمایز میکند سقوط این جسم در منطقه پر جمعیت است؛ چرا که مناطق مسکونی، تنها بخش کوچکی از زمین را تشکیل میدهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام
اینترنت اگر کوانتولیزری باشد [که امکان ساختش هست] نیازی به اشغال فضا با آشغال نیست
با فرستندۀ زمینی و رلۀ ماهی حلّه
پوشش نقاط دور/کور هم با دکل و بالن
و السلام