ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

IBM موفق به ساخت اولین تراشه ۲ نانومتری جهان شد

شرکت IBM با توسعه نخستین تراشه ۲ نانومتری جهان،‌ در پیشرفت فناوری مربوط به چیپ‌ها گام بزرگی برداشت. براساس اعلام شرکت، محققان IBM موفق شده‌اند ۵۰ میلیارد ترانزیستور را در تراشه‌ای به اندازه یک ناخن ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۹:۳۰

شرکت IBM با توسعه نخستین تراشه ۲ نانومتری جهان،‌ در پیشرفت فناوری مربوط به چیپ‌ها گام بزرگی برداشت. براساس اعلام شرکت، محققان IBM موفق شده‌اند ۵۰ میلیارد ترانزیستور را در تراشه‌ای به اندازه یک ناخن جای بدهند.

IBM ادعا می‌کند چیپ‌های ۲ نانومتری نسبت به تراشه‌های ۷ نانومتری با وجود عملکرد مشابه از ۷۵ درصد انرژی کمتری استفاده می‌کنند. بسیاری از این تراشه‌های ۲ نانومتری احتمالا به تعادل بین عملکرد و بهره‌وری بهتر کمک خواهند کرد.

طول عمر باتری گوشی‌های موبایلی که از این تراشه‌ها بهره می‌برند می‌تواند چهار برابر بیشتر از پردازنده‌های ۷ نانومتری شود. IBM در این رابطه ادعا می‌کند که با وجود این چیپ‌های جدید، ممکن است لازم باشد گوشی خود را فقط هر چهار روز یکبار شارژ کنید. همچنین این تراشه‌ها منجر به افزایش سرعت لپ‌تاپ‌ها نیز می‌شوند و به خودروهای خودران کمک می‌کنند تا اجسام و موانع را با سرعت بیشتری شناسایی کرده و نسبت به آن‌ها واکنش نشان دهند.

IBM همچنین ادعا می‌کند که این فناوری روی بهره‌وری انرژی مراکز داده، اکتشافات فضایی، هوش مصنوعی، شبکه ۵G و ۶G و محاسبات کوانتومی تاثیر گذار خواهد بود.

به نظر می‌رسد IBM در برابر سایر رقبای خود برای تولید تراشه‌های ۲ نانومتری پیشرفت غیرمنتظره‌ای داشته است. تراشه M1 اپل که پاییز سال گذشته معرفی شد، اولین چیپ است که برپایه‌ چیپ پنج نانومتری TSMC ساخته شده است. سایر تولیدکنندگان مانند کوالکام و AMD از تراشه‌های ۷ نانومتری TSMC استفاده می‌کنند.

اینتل در حال حاضر از تراشه‌های ۱۰ و ۱۴ نانومتری استفاده می‌کند و بسیار بعید به نظر می‌رسد که تا سال ۲۰۲۳ بتواند پردازنده‌های ۷ نانومتری تولید کند. با این وجود تراشه‌های اینتل تراکم ترانزیستوری بیشتری نسبت به رقبا دارد.

ممکن است تا زمانی که تراشه ۲ نانومتری مورد استفاده لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌های موبایل قرار بگیرد چندین سال طول بکشد اما اعلام تولید تراشه‌های کارآمدتر و قدرتمندتر ۲ نانومتری مسئله بزرگ و مهمی است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • J.A.R.V.I.S
    J.A.R.V.I.S | ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    گول نانومتر رو تو چیپست ها نخورید
    نانومتر همون مگاپیکسل تو دوربین هاست
    و همون تعداد هسته تو چیپست ها
    کمپانی ها فهمیدن مشتری ها به چی توجه میکنند روی همون مانور میدن. زمان مقایسه مشخص میشه که این نانومتر یک شعار تبلیغاتی بیش نیست و پارامتر های خیلی بیشتری در یک چیپست دخیل هست

    • Uncle_STULIN
      Uncle_STULIN | ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰

      در مورد مگاپیکسل تقریباً موافقم ولی تو برو با یه پردازنده 1 هسته ای 1 رشته ای با تکنولوژی 250 نانومتری کار کن و فکر کن که با پردازنده 64 هسته ای 128 رشته ای با تکنولوژی 7 نانومتری یکسانه، مطمئنم که یکذره هم درباره پردازنده ها اطلاعات نداری چونکه مزایای نانومتر کمتر خیلی بیشتر از قدرت بیشتره

مطالب پیشنهادی