ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

هرآنچه باید درباره سیستم عامل هارمونی هواوی بدانید

هواوی اخیر از سیستم عامل هارمونی ۲.۰ برای گوشی‌های هوشمند رونمایی کرده و آن را برای شمار بالایی از محصولاتش منتشر می‌کند. اما هارمونی چیست و چه قابلیت‌هایی دارد؟ داستان از آنجایی شروع شد که دولت ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

هواوی اخیر از سیستم عامل هارمونی ۲.۰ برای گوشی‌های هوشمند رونمایی کرده و آن را برای شمار بالایی از محصولاتش منتشر می‌کند. اما هارمونی چیست و چه قابلیت‌هایی دارد؟

داستان از آنجایی شروع شد که دولت پیشین ایالات متحده آمریکا با ریاست جمهوری دونالد ترامپ تصمیم گرفت در طی جنگ تجاری با چین، یکی از بزرگترین غول‌های فناوری جهان یعنی هواوی را تحریم کند و مانع از همکاری آن با شرکت‌های آمریکایی شود. همین موضوع باعث شد هواوی به سراغ سیستم عامل اختصاصی‌اش برود تا دیگر وابستگی به گوگل و اندرویدش نداشته باشد.

هواوی در سال ۲۰۱۹ از سیستم عامل هارمونی یا همان هانگ‌منگ (Hongmeng) رونمایی کرد و در سال ۲۰۲۰ شاهد معرفی نسخه دومش بودیم، با این حال بطور کامل ویژگی‌هایش در همان سال مشخص نشدند تا اینکه چینی‌ها در همین ماه آن کامل معرفی کردند و ما می‌خواهیم در این مقاله نگاه دقیق‌تری به سیستم عامل هواوی داشته باشیم. تا پایان همراه دیجیاتو باشید.

سیستم عامل هارمونی چیست؟

هارمونی یک سیستم عامل است که هواوی می‌خواهد با استفاده از آن تجربه جدیدی برای کاربران به ارمغان بیاورد. مدیرعامل بخش مصرفی هواوی، «ریچارد یو» هارمونی را کاملا متفاوت از اندروید و iOS می‌داند:

«سیستم عامل هارمونی کاملا متفاوت از اندروید و iOS است. هارمونی یک سیستم عامل مبتنی بر میکروکرنل محسوب می‌شود که در تمام شرایط، تجربه روانی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. HarmonyOS معماری امن و قابل اعتمادی دارد و از ارتباط میان دستگاه‌های مختلف پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید اپ‌ها را یکبار توسعه دهید و آن‌ها در محصولات مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند.»

به گفته هواوی، سیستم عامل هارمونی روی چهار اصل فنی زیر بنا شده:

۱. تجربه یکپارچه

با استفاده از معماری توزیع شده و Bus مجازی، سیستم عامل هارمونی یک پلتفرم ارتباط مشترک، مدیریت داده توزیع شده و برنامه‌ریزی کاری توزیع‌ شده ارائه می‌کند. در هارمونی، توسعه‌دهندگان مجبور به سروکار داشتن با فناوری‌های اساسی برنامه‌ها نیستند و می‌توانند روی منطق سرویس خودشان تمرکز کنند. بنابراین توسعه‌دهندگانی که یک اپ را برای هارمونی توسعه می‌دهند، می‌توانند آن را برای دستگاه‌های مختلفی منتشر کنند و تجربه یکپارچه‌ای در اختیار کاربران قرار دهند.

۲. عملکرد روان

هارمونی چالش‌ها و تاخیرهای عملکردی را از بین می‌برد. منابع برای اجرای وظایف مهم اولویت‌بندی می‌شوند و میزان تاخیر پاسخگویی اپ‌ها را ۲۵ درصد کاهش می‌دهند. میکروکرنل هارمونی عملکرد IPC را تا ۵ برابر بهینه‌تر از سیستم‌های کنونی می‌کند.

۳. امنیت بالاتر

این سیستم عامل از طراحی میکروکرنل جدیدی بهره می‌برد که باعث افزایش امنیت و کاهش تاخیر می‌شود. این میکروکرنل به گونه‌ای طراحی شده تا عملکردهای کرنل را ساده‌سازی کند و تا جای ممکن خدمات سیستم در حالت کاربر و خارج از کرنل پیاده‌سازی شود. همچنین امنیت متقابل را اضافه می‌کند. خود میکروکرنل فقط اساسی‌ترین سرویس‌ها مانند زمان‌بندی رشته و IPC را ارائه می‌کند. این سیستم عامل از «محیط اجرای قابل اطمینان» (TEE) هم بهره می‌برد.

۴. آل این وان

هارمونی با استفاده از IDE چند دستگاهی، تلفیق یکپارچه چند زبانه و کیت معماری توزیع شده می‌تواند بطور خودکار با کنترل‌ها و تعاملات نمایشگرها با ابعاد مختلف سازگار شود. علاوه بر این، از کنترل درگ اند دراپ و از برنامه‌نویسی پیش‌نمایش‌گرا پشتیبانی می‌کند.

برنامه زمانی توسعه نسخه‌های هارمونی

هارمونی ۱.۰ اولین نسخه این سیستم عامل بود که چندین سال پیش توسعه‌اش کلید خورد و تا سال ۲۰۲۲ باید منتظر توسعه نسخه‌های مختلفش برای محصولات متنوعی از اسپیکرهای هوشمند گرفته تا عینک‌های واقعیت مجازی باشیم:

  • هارمونی ۱.۰: ۲۰۱۹ برای تلویزیون‌ها
  • هارمونی ۲.۰: ۲۰۲۰ برای گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند، تبلت‌ها
  • هارمونی ۳.۰: ۲۰۲۱ برای اسپیکرهای هوشمند و هدفون‌ها
  • هارمونی ۴.۰: ۲۰۲۲ برای عینک‌های واقعیت مجازی و دیگر محصولات

سیستم عامل هارمونی چگونه کار می‌کند؟

به گفته هواوی، با افزایش دستگاه‌های اینترنت اشیاء به سیستم عاملی نیاز است که عملکرد بهینه‌تری داشته باشد. از آنجایی که این محصولات رم و حافظه کمی دارند، باید از سیستم عامل سبک‌تری استفاده کنند و کدهای کمتری داشته باشد. برای مثال در هارمونی می‌توان ۱۰۰ خط کد اندروید را در یک خط کد قرار دارد.

با وجود چنین موضوعی، این سیستم عامل عملکرد قدرتمندی در دستگاه‌های مختلف دارد. هواوی از رویکرد یک کرنل در میان دستگاه‌ها استفاده کرده که می‌توان یک اکوسیستم با محصولات متنوع ایجاد کرد و در کنار اتصال و ارتباط آن‌ها با یکدیگر، توسعه‌دهندگان زمان کمتری را صرف ساخت برنامه‌ها برای دستگاه‌های مختلف می‌کنند. با این روش، یک اپ در محصولاتی مانند نمایشگر هوشمند خودروها، ساعت‌ها و گوشی‌های هوشمند عملکرد مناسبی از خودش نشان می‌دهد.

ایده هواوی جدید نیست و برای مثال ایده مشابهی را در ویندوز فون دیده بودیم که از کرنل مشترک با ویندوز ۱۰ بهره می‌برد، هرچند در پایان این پروژه شکست خورد. با این حال انتظار می‌رود هارمونی سرنوشت دیگری داشته باشد.

از نظر ظاهری، هارمونی به رابط کاربری EMUI 11 مبتنی بر اندروید شباهت دارد، بنابراین کاربران با سیستم عامل کاملا متفاوتی از نظر ظاهری مواجه نمی‌شوند، با این حال به قابلیت‌های جدیدی مانند سرویس ویجت‌ها دسترسی پیدا می‌کنند که امکان شخصی‌سازی بیشتری دارد.

در حالت کلی سیستم عامل هواوی شامل بخش‌های زیر است:

  • هوم اسکرین
  • ویجت‌ها
  • کنترل پنل
  • سرویس سنتر
  • فولدر هوشمند
  • فونت‌های هارمونی
  • هواوی Share
  • سوپر دیوایس
  • خانه هوشمند
  • تسک سنتر
  • عملکرد بهتر
  • App Guard
  • Collaborative Security

هواوی با سیستم عامل هارمونی به دنبال ایجاد یک اکوسیستم است تا بتواند محصولات مختلف را به یکدیگر متصل کرده و کاربران به سرویس‌های متنوعی دست پیدا کنند. این سیستم عامل در اختیار شرکت‌های دیگر هم قرار می‌گیرد تا در محصولاتشان مانند لوازم خانگی هوشمند هم از آن استفاده کنند.

قابلیت‌ها و عملکرد هارمونی ۲.۰

هارمونی ۲.۰ جدیدترین نسخه‌ای است که در گذشته نه چندان دور کاملا معرفی شد و حتی برای گوشی‌ها در چین منتشر شده است. این سیستم عامل متن باز به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد که به شبیه‌سازها، پکیج‌های SDK و ابزارهای IDE دسترسی داشته باشند.

پروژه متن باز «OpenHarmony» که به بنیاد «OpenAtom» اهدا شده، باعث دسترسی شرکت‌ها به این سیستم عامل می‌شود و هواوی همکاری با کمپانی‌ها را هم استارت زده تا به رشد سریعتر این پلتفرم کمک کند.

هارمونی به عنوان یک سیستم عامل تلویزیون‌های هوشمند کارش را شروع کرد تا قابلیت‌های مختلفی در اختیار کاربران قرار دهد، برای مثال قادر به انتقال تماس تصویری به تلویزیون هوشمندتان از طریق موبایل باشید. یا اینکه تماس‌ها را از یک اسپیکر هوشمند به بلندگوی دیگری منتقل کنید.

کنترل پنل جدید هارمونی ۲.۰ چنین قابلیت‌هایی را در اختیارتان قرار می‌دهد و شما می‌توانید با کشیدن لوگوی المان‌های مختلف در نمایشگر گوشی هوشمندتان، از دستگاه‌های دیگری استفاده کنید. برای مثال، شما می‌توانید آیکون تلویزیون هوشمند را در کنترل پنل روی آیکون گوشی درگ کنید تا محتوا به تلویزیون با هارمونی منتقل شود.

اگرچه برای استفاده از چنین قابلیتی در کنار موبایل به دستگاه سازگار با آن نیاز دارید، اما اگر منصفانه بخواهیم به قضیه نگاه کنیم، با ایده جذابی روبه‌رو هستیم. اگر تمام محصولات هوشمند خانه‌ای مجهز به HarmonyOS باشند، می‌توان آن‌ها را به یکدیگر متصل و کارها را به آن‌ها منتقل کرد.

یکی دیگر از قابلیت‌های سیستم عامل هارمونی هواوی مربوط به تسک سنتر (Task Center) جدید می‌شود که به شما اجازه می‌دهد بدون اینکه نیازی به نصب اپ‌ها روی تمام دستگاه‌ها باشد، از آن‌ها روی محصولات مختلف استفاده کنید. برای مثال می‌توانید با موبایل خود در حال اجرای یک بازی باشید، اما آن را بدون نیاز به نصب مجدد به تبلت مجهز به سیستم عامل هارمونی منتقل کنید.

به گفته هواوی، توسعه‌دهندگان زیادی روی برنامه‌های هارمونی مشغول به فعالیت هستند و شمار آن به ۴ میلیون نفر می‌رسد. در صورتی که این سیستم عامل به دستگاه‌های برندهای دیگر هم راه پیدا کند، توسعه‌دهندگان بیشتری جذب آن می‌شوند و تعداد اپ‌هایش افزایش چشمگیری پیدا می‌کند، هرچند نباید منتظر رسیدن میزان برنامه‌هایش به گوگل پلی یا اپ استور اپل باشیم.

هواوی اعلام کرده که هارمونی در مقایسه با سیستم عامل‌های دیگر سرعت بیشتری دارد و همچنین باعث بهبود شارژدهی دستگاه‌ها می‌شود، با این حال باید منتظر بررسی دقیق عملکرد آن باشیم تا بتوانیم در این زمینه اظهارنظر قطعی کنیم و گفته چینی‌ها را تایید یا زیرسوال ببریم. البته ویدیوی کوتاهی از مقایسه عملکرد هارمونی و iOS 15 منتشر شده که البته با نسخه بتا و نه نهایی سیستم عامل اپل روبه‌رو هستیم.

زمان انتشار و دستگاه‌های دریافت‌کننده هارمونی

هواوی سیستم عاملش را برای حدود ۱۰۰ دستگاه منتشر می‌کند که لیست کاملش را می‌توانید در این لینک ببینید. همانطور که می‌توان انتظار داشت، هارمونی ابتدا برای گوشی‌های جدیدتر و پرچمدار منتشر می‌شود و البته دستگاه‌های زیر از ۱۲ خرداد آن را دریافت کرده‌اند:

  • سری میت ۴۰
  • سری P40
  • سری میت ۳۰
  • نسل اول تبلت میت‌پد پرو

سایر محصولات هواوی از سه ماهه سوم امسال آن را دریافت می‌کنند و در نهایت محصولات قدیمی‌تر این کمپانی شامل سری میت، پی و نوا در نیمه اول سال ۲۰۲۲ به آن دست می‌یابند. البته تلویزیون‌های هواوی هم از آن بی‌بهره نمی‌مانند.

لنز مایع هواوی

هواوی ساعت‌ هوشمند واچ ۳ و ۳ پرو را به همراه نسل جدید تبلت میت‌پد پرو را با سیستم عامل هارمونی وارد بازار می‌کند. نسل بعدی گوشی‌های هواوی هم با سیستم عامل هارمونی از راه می‌رسند که پرچمدارهای آن‌ها مانند سری P50 و میت ۵۰ را هم شامل می‌شود، البته اگر این کمپانی با توجه به تحریم‌ها و کمبود جهانی تراشه بتواند آن‌ها را تولید و در اختیار کاربرانش قرار دهد. چینی‌ها در مراسم معرفی هارمونی ۲.۰، تصویری از پنل پشتی گوشی P50 منتشر کردند که از طراحی متفاوت ماژول دوربین خبر می‌داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Asoo
    Asoo | ۲۸ خرداد ۱۴۰۰

    huawei 💗

  • MATELF
    MATELF | ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

    با اپدیت گوگل میپره از روی گوشی یا نه؟

  • Babak Gharipur
    Babak Gharipur | ۲۶ خرداد ۱۴۰۰

    واقعا که هواوی عشق است، کسی که باهاش کار کرده باشه میدونه چه رابط کاربریه توپی داره، بدون لگ، سریع، من که اعتیاد دارم به رابط کاربریش! حالا این هارمونی دیگه چیه؟! باید هیولایی باشه واسه خودش

  • Ubinotech
    Ubinotech | ۲۶ خرداد ۱۴۰۰

    هوآوی عشق است❤❤

مطالب پیشنهادی