ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

هلیکوپتر نبوغ در هشتمین پرواز خود ۱۶۰ متر مسافت را با موفقیت در مریخ طی کرد

هلیکوپتر «نبوغ» ناسا هشتمین پرواز خود را بر فراز آسمان مریخ انجام داد تا محققان به ارزیابی شرایط برای استفاده از هواپیما در ماموریت‌های آتی سیاره سرخ ادامه دهند. نبوغ در جدیدترین پرواز خود یک ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲ تیر ۱۴۰۰ | ۱۱:۳۰

هلیکوپتر «نبوغ» ناسا هشتمین پرواز خود را بر فراز آسمان مریخ انجام داد تا محققان به ارزیابی شرایط برای استفاده از هواپیما در ماموریت‌های آتی سیاره سرخ ادامه دهند. نبوغ در جدیدترین پرواز خود یک مسافت ۱۶۰ متری را طی کرد.

آزمایشگاه پیشران جت ناسا که وظیفه نظارت بر ماموریت فعلی مریخ را برعهده دارد، در توییتی اعلام کرد که نبوغ پرواز موفق دیگری را به سرانجام رسانده است. در این توییت تصویری هم به اشتراک گذاشته شده که سایه هلیکوپتر ناسا را بر سطح سیاره سرخ نشان می‌دهد.

ناسا می‌گوید نبوغ در آخرین پرواز خود ۷۷.۴ ثانیه پرواز کرده و پیش از فرود در نقطه‌ای که حدود ۱۳۳ متر با مریخ‌نورد «استقامت» فاصله دارد، ۱۶۰ متر جابه‌جا شده است. البته این پرواز طولانی‌ترین عملیات نبوغ نبود، چون این هلیکوپتر قبلا در تاریخ ۹ اردیبهشت در چهارمین پرواز خود مسافتی ۲۶۶ متری را طی کرد. همچنین، نبوغ از نظر زمانی در ششمین پرواز خود ۱۳۹.۹ ثانیه در هوا معلق ماند تا رکورد بزند.

هلیکوپتر ۱.۸ کیلوگرمی ناسا در بهترین حالت به سرعت ۴ متر بر ثانیه رسیده و تا ارتفاع ۱۰ متری بالا رفته است. ناسا باور دارد که با تجهیز دوربین‌های باکیفیت به یک نسخه پیشرفته‌تر از نبوغ می‌توان از این هلیکوپتر در ماموریت‌های آینده مریخ و سایر سیارات استفاده کرد.

چنین هلیکوپترهایی می‌توانند برای جستجوی مسیرهای امن و بی‌مانع استفاده شوند و به سطح‌نوردهایی نظیر استقامت اجازه دهند تا با سرعت بالاتری در سیارات حرکت کنند. نبوغ و پرنده‌های مشابه آن قادرند از ورود سطح‌نوردها به مناطق خطرناک و پرفراز و نشیب جلوگیری کرده و به انجام آسان‌تر ماموریت‌ها کمک کنند.

هلیکوپتر نبوغ همین حالا هم فراتر از انتظارات عمل کرده است. آزمایشگاه پیشران جت ناسا در مرحله بعدی می‌خواهد دستورالعمل‌های جدیدی را برای نبوغ ارسال کند تا این هلیکوپتر را به ماموریت‌های خطرناک‌تری بفرستد. ناسا می‌خواهد ببیند که نهایت توان و محدودیت‌های نبوغ چقدر است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی