اپلیکیشنهای جعلی بانکهای ایرانی از گوگل پلی حذف شدند؛ پلیس فتا قول پیگیری داد
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا از حذف اپلیکیشنهای جعلی هشت بانک ایرانی از بستر گوگلپلی خبر داد. به گفته وی، پلیس فتا به دنبال شناسایی و دستگیری سودجویان این ماجرا است. «رامین پاشایی»، معاون اجتماعی ...
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا از حذف اپلیکیشنهای جعلی هشت بانک ایرانی از بستر گوگلپلی خبر داد. به گفته وی، پلیس فتا به دنبال شناسایی و دستگیری سودجویان این ماجرا است.
«رامین پاشایی»، معاون اجتماعی پلیس فتا هفته گذشته از طراحی و انتشار اپلیکیشنهای جعلی چند بانک ایرانی در گوگل پلی خبر داده بود. موضوعی که با جمعآوری اطلاعات بانکی کاربران میتوانست زمینهساز کلاهبرداری از مردم شود.
از همین روی با ورود پلیس فتا به ماجرا و پیگیریهای انجام شده، نرمافزارهای جعلی هشت بانک ایرانی از گوگل پلی حذف شدند.
معاون اجتماعی پلیس فتای ناجا در گفتگو با ایسنا، درباره دستگیری عاملان طراحی و انتشار این نرمافزارها گفت: «اقدامات پلیس فتا برای شناسایی و دستگیری سودجویان در حال انجام است.»
پاشایی از شهروندان خواست که برای نصب نرم افزارهای مالی و بانکی خود از نرم افزارهای خدماتی داخل استفاده کنند، چرا که پلیس فتا راحتتر می تواند به نرم افزارهای و اپاستورهای ایرانی دسترسی پیدا کند، از این رو برای دور شدن از اینگونه خطرها توصیه میشود مردم از نرمافزارها و اپ استورهای داخلی استفاده کنند:
«همچنین لازم است کاربران برای نصب این نرمافزارها نشانی اینترنتی بانکها را به صورت کامل در مرورگر خود وارد کنند، چرا که این اقدام تا حد زیادی میتواند از ترفندهای سودجویان جلوگیری کند. علاوه بر آن کاربران باید توجه داشته باشند که از نصب نرمافزارهایی که در کانالها و … منتشر میشوند؛ خودداری کنند.»
وی در ادامه به بانکها هشدار داد و گفت: «اولا از بانکها و مدیران عامل بانکها میخواهیم که این فضاها را رصد کرده و در صورت مواجهه با نرم افزارهای جعلی، حتما موضوع را به پلیس اطلاع دهند. ثانیا لازم است بانکهایی که نرم افزارهای جعلی آنها شناسایی شده، مراتب را حتما به مشتریان و کاربران خود اطلاع دهند تا اگر از چنین نرم افزارهایی استفاده کردهاند، آن را پاک کنند.»
پاشایی همچنین از کاربران این بانکها خواست تا رمز عبور و رمز کارت بانکی خود را پس از حذف نرم افزار جعلی تغییر دهند.
اگرچه معاون پلیس فتای ناجا از حذف تمامی اپلیکیشنهای جعلی بانکها در گوگل پلی خبر داده است اما پیگیریهای دیجیاتو نشان میدهد هنوز 2 اپ جعلی بر بستر گوگل پلی فعال بوده و یکی از آنها بیش از 10هزار کاربر دارد.
عدم انتشار اپلیکیشن رسمی بانکهای ایرانی در گوگل پلی این فرصت را در اختیار سودجویان قرار داده است تا با طراحی نسخه جعلی، دست به کلاهبرداری بزنند. کارشناسان این حوزه در گفتگو با دیجیاتو این موضوع را فارغ از بحث تحریمها دانستند. اگرچه به نظر میرسد بانکها به دلیل توصیههای اطلاعاتی و امنیتی اقدام به انتشار اپلیکیشن خود در بستر گوگلپلی نکردهاند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.