ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تلسکوپ فضایی وب
علمی

ناسا: تلسکوپ فضایی جیمز وب آسیب ندیده است

ناسا در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که سانحه پردازشی که هنگام آماده‌سازی تلسکوپ برای قرارگیری روی موشک «آریان ۵» رخ داد و باعث ایجاد لرزش در تمام مجموعه تلسکوپ فضایی جیمز وب شد، ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ آذر ۱۴۰۰ | ۲۳:۵۶

ناسا در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که سانحه پردازشی که هنگام آماده‌سازی تلسکوپ برای قرارگیری روی موشک «آریان ۵» رخ داد و باعث ایجاد لرزش در تمام مجموعه تلسکوپ فضایی جیمز وب شد، آسیب محسوسی به رصدخانه آن وارد نکرده است.

ناسا در بیانیه خود توضیح داد:

تیم‌های مهندسی ما با انجام آزمایش‌های اضافی خود تایید کردند که تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا برای پرواز آماده است.

با این وجود، عملیات پرتاب آن می‌تواند در زمان برنامه‌ریزی شده ادامه پیدا کند و اکنون پرتاب آن در روز چهارشنبه ۱ دی (۲۲ دسامبر) و ساعت ۱۵:۵۰ دقیقه به وقت تهران انجام خواهد شد. پرتاب این تلسکوپ فضایی نسل بعدی در ابتدا برای روز شنبه ۲۷ آذر برنامه‌ریزی شده بود، اما حادثه به وجود آمده در تاسیسات آماده‌سازی ماهواره منجر به تاخیر چهار روزه شد. شرکت فرانسوی آریان‌اسپیس این پرتاب را برای ناسا مدیریت می‌کند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب

حادثه مورد بحث زمانی رخ داد که تکنسین‌ها در حال آماده شدن برای نصب تلسکوپ روی آداپتور پرتاب‌کننده بودند. به گفته ناسا، رها شدن ناگهانی و برنامه‌ریزی نشده یک باند که تلسکوپ را به آداپتور پرتاب محکم می‌کند، باعث ایجاد لرزش در سراسر رصدخانه آن شد.

این رویداد به اندازه‌ای نگران‌کننده بود که ناسا تصمیم گرفت یک هیئت بررسی را تشکیل دهد تا مشخص کنند آیا تلسکوپ فضایی جیمز وب در نتیجه لرزش آسیب دیده است یا خیر. تیم مهندسی آزمایشات خود را دو روز قبل به پایان رساندند و هیچ مشکلی در رصدخانه آن کشف نکردند. اکنون عملیات سوخت‌رسانی به رصدخانه از روز گذشته آغاز شده و انتظار می‌رود حدود ۱۰ روز طول بکشد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب، یک پروژه بین‌المللی محسوب می‌شود که به صورت مشترک توسط ناسا، آژانس فضایی کانادا و آژانس فضایی اروپا توسعه داده شده است. وب به عنوان پیچیده‌ترین و قدرتمندترین تلسکوپ فضایی ساخته شده، قرار است مشاهدات بی‌سابقه‌ای از منظومه شمسی، کهکشان راه شیری و کیهان انجام دهد. این پروژه تاکنون با تاخیرهای متعدد و هزینه‌های سرسام‌آوری همراه بود و اکنون به نظر می‌رسد سرانجام در مسیر صحیح بهره‌برداری خود قرار دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی