ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ذرات میکروپلاستیک
علمی

آثار میکروپلاستیک‌ها در عمیق‌ترین نقاط ریه انسان‌ مشاهده شد

میکروپلاستیک‌ها یکی از جدیدترین معضلات بشریت محسوب می‌شوند. به‌تازگی دانشمندان آزمایشاتی را انجام داده‌اند که طی آن، مشخص شده تحتانی‌ترین نقاط ریه انسان‌ از ذرات میکروپلاستیک در امان نیستند و این می‌تواند تهدید بزرگی برای ...

نیما جلالی
نوشته شده توسط نیما جلالی | ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۸

میکروپلاستیک‌ها یکی از جدیدترین معضلات بشریت محسوب می‌شوند. به‌تازگی دانشمندان آزمایشاتی را انجام داده‌اند که طی آن، مشخص شده تحتانی‌ترین نقاط ریه انسان‌ از ذرات میکروپلاستیک در امان نیستند و این می‌تواند تهدید بزرگی برای سلامتی باشد.

مدتی پیش اعلام شده بود که ذرات میکروپلاستیک در جریان خون برخی از داوطلبان یک آزمایش پیدا شده است و محققان اعلام کرده بودند که انسان‌ها هر ساله حدود 74 هزار ذره میکروپلاستیک را مصرف می‌کنند اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست که این ذرات چه تاثیراتی روی سلامتی ما دارند.

حالا دانشمندان با انجام آزمایشات جدیدی اعلام کرده‌اند که این ذرات نه تنها در جریان خون، بلکه در نقاط عمیق ریه انسان‌ها نیز یافت می‌شوند. طی این تحقیقات، 39 ذره میکروپلاستیکی در ریه داوطلبان پیدا شده است که شامل حال 11 نمونه از مجموع 13 نمونه زنده می‌شود.

چه نوعی از میکروپلاستیک وارد قسمت‌های عمیق ریه انسان‌ها شده است؟

میکروپلاستیک
نمونه‌هایی از حضور میکروپلاستیک‌ها در ریه نمونه‌های بررسی شده

از میان انواع پلیمرهای مربوط ذرات میکروپلاستیک پیدا شده در ریه نمونه‌های مذکور، می‌توان به ده‌ها نوع اشاره کرد؛ از جمله پلی اتیلن که در ساخت کیسه‌های پلاستیکی و بسته‌بندی‌ها، لاستیک، لباس‌ها و موارد دیگری به کار می‌رود. هرچند مقدار این میکروپلاستیک‌ها ناچیز است، اما در بافت‌های عمیق‌تر ریه افزایش پیدا می‌کند. در مجموع می‌توان گفت که میزان آلودگی نقاط تحتانی ریه نسبت به نقاط بالاتر بیشتر است.

یکی از متخصصان این پروژه از کشفیات جدید تیم خود حیرت‌زده است. او می‌گوید که این اتفاق شگفت‌آوری به شمار می‌آید، چرا که راه‌های هوایی به نقاط عمیق ریه کوچک‌تر هستند و دسترسی به آن‌ها سخت‌تر خواهد بود. بنابراین انتظار می‌رفت که ذرات کشف شده در این نقاط توسط فیلترهای ریه به دام بیفتند؛ اما چنین چیزی رخ نداده است.

هنوز مشخص نشده که وجود ذرات میکروپلاستیک در این نواحی ریه می‌تواند تا چه حد برای بدن ما خطرناک باشند. در هر صورت کاملا مشخص است که حضور آن‌ها در سطحی‌ترین لایه‌ها ریه نیز خوب به نظر نمی‌رسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی