ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پری‌الیکایی والا
علمی

محققان: تکامل احتمالا با سرعتی 4 برابر انتظارات قبلی در حال وقوع است

مطالعه بزرگی که با بررسی 19 گروه مختلف از حیوانات در سراسر دنیا انجام شده حاکی از آن است که تکامل داروینی احتمالا با سرعتی چهار برابر آن‌چه پیش‌تر تصور می‌شد در حال وقوع است. ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

مطالعه بزرگی که با بررسی 19 گروه مختلف از حیوانات در سراسر دنیا انجام شده حاکی از آن است که تکامل داروینی احتمالا با سرعتی چهار برابر آن‌چه پیش‌تر تصور می‌شد در حال وقوع است. محققان می‌گویند سوخت تکامل یا فرگشت فراوان‌تر از انتظارات گذشته در دسترس وجود دارد و به همین خاطر سرعت این فرآیند را بالاتر برده است.

پژوهشگران می‌گویند هرچه تفاوت‌های ژنتیکی در یک گونه بیشتر باشد، تکامل با سرعت بیشتری رخ می‌دهد؛ یعنی برخی خصوصیات از بین می‌روند و جای خود را به خصوصیات قوی‌تر می‌دهند. محققان از این تفاوت‌ها به عنوان سوخت تکامل نام برده‌اند و مدعی‌اند فراوانی آن باعث شده حیوانات با سرعت بیشتری تغییر کنند. نتایج این تحقیق در مجله Science منتشر شده است.

از جمله حیواناتی که در این مطالعه بررسی شدند، پری‌الیکایی والا در استرالیا، کفتار خال‌دار در تانزانیا، گنجشک آوازخوان در کانادا و گوزن سرخ در اسکاتلند بودند. میانگین زمان مطالعه حدود 30 سال بود و اطلاعاتی مثل زمان تولد، مرگ، جفت‌گیری و زاد و ولد ثبت شد. حد پایین و بالای بررسی‌ها به ترتیب 11 و 63 سال بود. بر همین اساس، محققان 2.6 میلیون ساعت داده در اختیار داشتند.

شاپرک فلفلی

تکامل برخلاف نظر داروین چندان آهسته رخ نمی‌دهد

دانشمندان در طول سه سال بررسی متوجه شدند که چه مقدار از تغییرات جانوران تحت تاثیر ژنتیک و انتخاب طبیعی بوده است. اگرچه چارلز داروین باور داشت که فرگشت یک فرآیند بسیار آهسته است، برخی مطالعات در گذشته نشان داده بود که این اتفاق در برخی از گونه‌های جانوری می‌تواند ظرف مدت چند سال رخ دهد.

«تیموتی بانت»، بوم‌شناس فرگشتی دانشگاه ملی استرالیا می‌گوید: «یکی از نمونه‌های متداول تکامل سریع شاپرک فلفلی است که پیش از انقلاب صنعتی در بریتانیا غالبا به رنگ سفید بود. ولی با آلودگی‌هایی که به رنگ سیاه روی درختان و ساختمان‌ها به وجود آمد، شاپرک‌های سیاه شانس بیشتری برای بقا پیدا کردند چون پیدا کردن آن‌ها برای پرندگان دشوارتر بود.»

با توجه به این که تاکنون مطالعه‌ای با این ابعاد صورت نگرفته، مدارک کافی وجود ندارد که نشان دهد حیوانات با سرعت بیشتری در حال تکامل هستند. ولی واضح است که سوخت تکامل بیشتر از آن‌چه قبلا انتظار داشتیم، در طبیعت موجود است. با توجه به تغییرات اقلیمی، حالا باید در نظر داشت که تکامل تا چه اندازه می‌تواند به بقای برخی از گونه‌های جانوری کمک کند. البته اگر این تغییرات به گونه‌ها فرصت کافی برای فرگشت را بدهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • msbmsb
    msbmsb | ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

    از لحاظ تکامل های این گونه کوچک بنظر درست است ولی تا به حال فسیل های میانه برای تبدیل موجودات به یکدیگر یافت نشده یعنی خود داروین هم داخل کتابش یه فصل ایرادات داره تازه اخر این مطالعه گفته میشه مطالعه سنگینی نشده .

  • علی مخبری
    علی مخبری | ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

    اگه قرار باشه اسم این تکامل داروینی باشه اینگونه یک مغلطه در میاد.این خرد تکامل درواقع در اثر جهش ژنتیکی و وقف دادن با محیط هست که نتیجش تولید نژاد های گوناگون...اما هیچ مدرکی برای تبدیل یک موجود به یک موجود دیگر (تکامل داروین)وجود نداره.خوش حال میشیم اینم اشاره کنید

    • Mojib Mozaffary
      Mojib Mozaffary | ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

      وقتی تغییرات ژنتیکی در یک گونه رخ بده باعث میشه که در طی اثر گذر زمان بخشی و یا حتی کل افراد یک گونه از جمعیت گونه قبلی مجزا و مستقل بشوند و یک گونه جدید رو بوجود بیاورن به همچین پدیده ای گونه زایی میگن مثلا گونه خرس قطبی از زمین تا اسمون با خرس قهوه ای متفاوته ولی خب در هزاران هزار سال پیش افرادی از خرس های قهوه به قطب های شمالی مهاجرت کردند و در طی فرگشت خصوصیات ژنتیکی متفاوتی رو کسب کردند بطوری که یک گونه مستقل و مجزا رو به نسبت خرس های اروپایی و جنگل های تایگا بدست اوردند

  • majidashouri
    majidashouri | ۹ خرداد ۱۴۰۱

    این تکامل به درستی خیلی چیزا رو زیر سوال میبره😏

    • Mojib Mozaffary
      Mojib Mozaffary | ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

      اساس سرشت ابزار علم همینه دوست من یعنی تفکر و اندیشه نقادانه داشته باش و به تمامی پدیده ها و چیز ها شکاک و متردد باش علم فقط مسیری برای تقرب به حقیقت است !

    • علیرضا عزیزی
      علیرضا عزیزی | ۱۳ خرداد ۱۴۰۱

      متاسفانه خیلی وقته که افراد بدون تخصص برای کلمات معادل سازی میکنند.دراصل این فزایند ارتقائ دراثرتطبیق هست نه تکامل چون تکامل فقط میتونه با اضافه کردن به یک ناقص تکمیل بشه مثل تغییرساختار وتعدادکرومزمها که این مثله هنور مدرکی براش نیست

مطالب پیشنهادی