مایکروسافت بزرگترین کلکسیون موسیقی دنیا را برای آیندگان روی ویفرهای کوارتز ذخیره میکند
همه میدانند که اگر فاجعهای برای کره زمین در راه باشد، باید برخی اقلام را برای نسلهای بعدی حفظ کرد. دانشمندان پیشتر بزرگترین مخزن گونههای گیاهی را در نروژ ذخیره کردهاند و بهزودی قرار است ...
همه میدانند که اگر فاجعهای برای کره زمین در راه باشد، باید برخی اقلام را برای نسلهای بعدی حفظ کرد. دانشمندان پیشتر بزرگترین مخزن گونههای گیاهی را در نروژ ذخیره کردهاند و بهزودی قرار است بزرگترین کلکسیون موسیقی دنیا با همکاری مایکروسافت به این مجموعه اضافه شود. این کلکسیون روی ویفرهای کوارتز ذخیره خواهد شد.
سازمانی که این برنامه را دنبال میکند به سراغ مایکروسافت رفته تا روشی برای ذخیرهسازی بلندمدت اطلاعات داشته باشد. این سازمان قرار است از پروژه سیلیکا مایکروسافت استفاده کند و در حال کار روی یک اثبات مفهومی است تا ببیند که این روش برای ذخیرهسازی موسیقی قابل استفاده خواهد بود یا نه.
چرا اطلاعات را روی کوارتز ذخیره کنیم؟
پروژه Global Music Vault در اطلاعیهای در این باره میگوید اگرچه نوار هنوز روش بهتری برای ذخیرهسازی اطلاعات است، اما تابآوری آن به اندازه سیلیکا نیست. سیلیکا میتواند سختترین شرایط محیطی را تحمل کند و اجازه ندهد که دادهها مخدوش شوند. این ویفرها در نهایت در کوهستانی در نروژ قرار میگیرند که از نظر جغرافیایی و ژئوپولتیک یکی از ایمنترین نقاط زمین به حساب میآید.
هر ویفر کوارتز به اندازه یک زیرلیوانی معادل 75 در 75 میلیمتر و ضخامت 2 میلیمتر است. هر صفحه میتواند 100 گیگابایت اطلاعات نگه دارد و ثبت اطلاعات از طریق لیزر انجام میشود. برای خواندن اطلاعات هم یک نور قطبدار از شیشه عبور پیدا میکند تا با استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشینی دادهها را رمزگشایی کند.
سازمان Elire Group میگوید این اثبات مفهوم اجازه خواهد داد تا دادهها تا چندین هزار سال دوام بیاورند. اولین آهنگهایی که به این صندوق اضافه میشوند مجموعهای از موسیقیهای سراسر دنیا خواهند بود. این آهنگها شامل Beatie Wolfe از بریتانیا، آهنگهای Polar Music Prize از سوئد، Alexander Turnbull Library از نیوزلند و کتابخانه بینالمللی موسیقیهای آفریقایی است.
این گروه انتظار دارد که در ادامه مسیر سالانه دهها پتابایت آهنگ را ذخیره کند و برای اولین بار مجموعهای از این قطعات را در سال 2023 به نروژ بفرستد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
هوش مصنوعی قراره داده رو بخونه ؟ عجیبه