ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جنگنده هوایی
علمی

چین شانه‌به‌شانه آمریکا؛ توسعه جنگنده‌های نسل ششم با قابلیت‌های مشابه رقیب غربی

یک مقام آمریکایی مدعی شده که چین در حال کار روی برنامه‌ای برای توسعه جنگنده‌های نسل ششمی است که شباهت زیادی به برنامه آمریکا است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۰ مهر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

چین مشغول توسعه نسخه مخصوص خودش از جنگنده‌های نسل ششم است و طرحی که برای این برنامه در نظر گرفته، شباهت جالبی به برنامه برنامه نسل بعدی برتری هوایی آمریکا (NGAD) دارد.

به گزارش وب‌سایت The Drive، ژنرال «مارک دی. کلی»، رئیس فرماندهی نبردهای هوایی ارتش آمریکا اخیرا در یک نشست مطبوعاتی به برنامه چین برای ساخت نسل بعدی جنگنده‌ها پرداخته و آن را شبیه برنامه آمریکا به منظور افزایش توان و قابلیت‌های این هواپیماها دانسته است.

جنگنده‌های نسل ششم

جنگنده‌های نسل ششم هنوز در حد یک ایده هستند و نمی‌دانیم که دقیقا چه قابلیت‌هایی خواهند داشت. این هواپیماها احتمالا تا پایان دهه جاری میلادی عرضه می‌شوند.

پکن برای دستیابی به این هدف، باید رویکردی را در پیش بگیرد تا به‌سرعت فاصله بین فناوری‌های موجود و مدنظرش را کم کند. این رویکرد قبلا به خوبی در زمینه جنگنده‌های Flanker که در اصل متعلق به شوروی هستند، پیاده‌سازی شد. چین اولین بار جنگنده Su-27 را در سال 1992 وارد این کشور کرد و تا هشت سال آن‌ها را تحت لیسانس با نام J-11 و J-11A تولید نمود.

جنگنده‌های هوایی

مارک کلی می‌گوید تصمیم چین برای خرید تعدادی Su-35s هم اقدام مشابهی برای دستیابی به فناوری جنگنده‌های نسل پنجم بوده است. توانمندی‌های این کشور در این حوزه می‌تواند به شکل قابل توجهی سرعت توسعه جنگنده‌های نسل ششم را افزایش دهد.

با این حال، نظرات کلی در نقطه مقابل ژنرال «کنت ویلزباک»، رئیس نیروهای هوایی آمریکا در اقیانوس آرام قرار می‌گیرد که دیدگاه متفاوتی نسبت به جنگنده جدید J-20 چین داشت. او مدعی بود که این هواپیما اگرچه از نسل پنجم بوده، اما مایه نگرانی نیست چون از همان مشکلات همیشگی محصولات بومی چین رنج می‌برد. گفتنی است که این هواپیما قابلیت‌های پنهانکاری مدرن، مانورپذیری بالا، تجهیزات هوانوردی و حسگرهای پیشرفته، ردیاب‌های راداری و سلاح‌های خطرناکی دارد.

چین همچنین در حال توسعه بمب‌افکن H-20 و یک هواپیمای بدون سرنشین جنگی است. بنابراین توسعه یک جنگنده نسل ششمی چندان دور از ذهن نخواهد بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • samanparsi
    samanparsi | ۱۰ مهر ۱۴۰۱

    همون طور که روسیه نمیتونه از جنگنده های نسل 5 ام خودش استفاده کنه چون توان عملیاتی تعمیر و نگه داری و تسلیحاتی لازم رو نداره ، چین هم یه مدل خوب میتونه بسازه ولی در عمل نمیتونه با تولید انبوه اون رو عملیاتی کنه و بیشتر شبیه یه اسباب بازی گرون قیمت خواهد بود در دست ارتش چین

مطالب پیشنهادی