کتابخوان «میبوک» با حمایت پلتفرم طاقچه به بازار عرضه شد
کاربران طاقچه با استفاده از دستگاه کتابخوان میبوک علاوه بر دسترسی به پلتفرم طاقچه، امکان دسترسی به پلتفرمهای دیگر را هم دارند.
دستگاه کتابخوان «می بوک» با حمایت پلتفرم کتابخوانی طاقچه وارد بازار شده است. این کالا یک دستگاه با سیستمعامل اندروید است که امکان نصب کتابخوانهای مختلفی در آن وجود دارد و بنا بر گفته تیم طاقچه، برای تکمیل سبد محصولات این پلتفرم کتاب و کتابخوانی عرضه شده است.
به گزارش دیجیاتو، «می بوک» درحقیقت جدیدترین محصول طاقچه است که بهتازگی در راستای تکمیل محصولات موردنیاز کاربران طاقچه رونمایی شده. کاربران طاقچه با استفاده از دستگاه کتابخوان می بوک علاوه بر دسترسی به پلتفرم طاقچه، امکان دسترسی به پلتفرمهای دیگر را هم دارند. «سیاوش گودرزی» باور دارد عرضه این دستگاه با ضمانت محصول، بزرگترین مزیت رقابتی می بوک نسبت به سایر کتابخوانهای اندرویدی موجود در بازار است: «حالا کاربران می بوک با یک محصولی وارداتی با ارزش افزوده و نیازهای داخلی در حوزه کتاب دیجیتال روبهرو هستند که خدمات پس از فروش کاملی آن را پشتیبانی خواهد کرد.»
امکان دسترسی به بیشتر پلتفرمهای کتاب دیجیتال داخلی و خارجی از نظر طاقچه نهتنها یک مزیت محسوب میشود، بلکه اصل مهمی در راستای ازبینبردن انحصار است. به گفته گودرزی بیتوجهی به این اصل درحقیقت نادیدهگرفتن نیاز اساسی کاربر است.
پذیرش «میبوک» را باید در بازار بررسی کرد
مدیر روابط عمومی طاقچه در پی رونمایی از می بوک، با پاسخ به پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه با توجه به گذشته بازار کتاب ایران، آیا پیشبینیای درباره استقبال کاربران از دستگاه کتابخوان وجود دارد، گفت: «برای پاسخ دقیق باید منتظر واکنش بازار باشیم.»
گودرزی در ادامه توضیحات خود، با اشاره به اینکه استفاده از کتابخوان نیازی است که بههرحال در جامعه وجود دارد، گفت: «آمارها بیانگر آن است که تمایل به استفاده از کتابخوان بین مطالعهکنندگان محتوای فارسی در ایران وجود دارد. هرچند تا امروز این نیاز پاسخ درخوری نگرفته است.»
او با اشاره به دلایل عدم پاسخگویی به نیاز کاربران در این حوزه، گفت: «کالاهایی که درحالحاضر در بازار وجود دارند یا خیلی گران هستند یا پشتیبانی مناسب ندارند. یکی از مشکلات این است که از همه پلتفرمهای موجود روی برخی از کتابخوانها نمیتوان استفاده کرد و برخی هم ممکن است کالای قاچاق باشند.»
گودرزی در ادامه توضیحات خود گفت: «ازهمینرو ما در طاقچه تصمیم گرفتیم با برند «میبوک» وارد بازار شویم. اما اینکه میبوک چه پاسخها و بازخوردهایی دریافت کند را باید بعد از بازخورد کاربران مورد بررسی قرار داد.»
انحصار، پاشنه آشیل کسبوکار و محصول
مدیر روابط عمومی طاقچه در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه تجربه فیدیبوک خیلی موفقیتآمیز نبود، حالا با توجه به این تجربه، چطور طاقچه تصمیم گرفت به این حوزه وارد شود، به انحصاریبودن دستگاه کتابخوان در این مورد و صرفاً پشتیبانی از یک پلتفرم اشاره کرد. به گفته او بهطور طبیعی انحصار برای مخاطب مطلوب نیست و محکوم به شکست است و او باور دارد به همین جهت هم دستگاه جدید فیدیبوک دیگر شامل این انحصار نمیشود.
او در پاسخ به این پرسش که آیا اندرویدی و بازبودن سیستمعامل، بهتنهایی مزیت رقابتی بزرگی محسوب میشود، گفت: «این موضوع تنها مزیت رقابتی می بوک نیست. می بوک نسبت به نسخههای دیگر مشخصات فنی بالاتری دارد. همچنین در دو نسخه با دو رنج قیمتی متفاوت عرضه شده است. یکی از نسخهها بلندگو هم دارد که برای گوشدادن به کتاب صوتی مناسب است. از سویی دیگر تأکید میبوک بر این است که از هر پلتفرم داخلی و خارجی میتوان روی آن استفاده کرد.»
او با اشاره به اینکه اندروید باز روی دستگاه کتابخوان حداقل امکانی است که میتوان به کاربر داد، تأکید کرد اگر این امکان را از مخاطب بگیریم و او را محدود کنیم، کمفروشی کردهایم و پایینتر از استانداردهای منطقی خدمات دادهایم.
قیمت محصول و اثر آن بر مخاطب
قیمت دستگاه یکی از نکات مهمی است که بر انتخاب کاربر تأثیر قابلتوجهی دارد. قیمت دستگاه می بوک حداقل پنجمیلیونوپانصد هزار تومان است. حالا با توجه به شرایط اقتصادی، آیا قیمتگذاری میبوک منطقی است و نتیجه مناسبی میدهد؟
گودرزی در پاسخ به این پرسش با تأکید بر اینکه قیمتگذاری این دستگاه با کمترین حاشیه سود ممکن انجام شده است، گفت: «بنابر قیمت ارزی و دیگر هزینههای فروش در ایران، این قیمتگذاری حداقل قیمتی است که میتوان برای میبوک در نظر گرفت.»
طاقچه در عرضه می بوک توسط فروشگاههای اینترنتی، یک سال خدمات رایگان استفاده از کتابخانه این پلتفرم را به خریداران هدیه میدهد و بهاصطلاح، این دستگاهها را بهصورت باندل شده به دست مشتریان میرساند. گودرزی در مورد این موضوع با تأکید بر اینکه طاقچه مسئولیت و وظیفه خود را پاسخ به نیازهای مربوط به کتاب در جهات مختلف میداند، گفت: «پروژه کتابخوان یک لاین جدید محصول برای طاقچه است و برای در دسترس قراردادن آن سرمایهگذاری شده است. پروژه ارائه کتاب چاپی هم همین رویکرد را دارد. بنابراین ما پروژه می بوک را تکمیلکننده خدمات خود به کاربران کتابخوان خود میدانیم.»
او با تأکید بر اینکه هیچیک از کتابخوانهای موجود در ایران، ایرانی نیست و همگی وارداتی هستند، گفت: «ما بنا بر پاسخ به تسهیلگری و پاسخ به نیاز کاربران خود اقدام به واردات کتابخوان کردیم. بنابراین بهروشنی اعلام کردیم که این دستگاه وارداتی است و تلاش کردیم با خدمات و ارزش افزودهای آن را به دست کاربر برسانیم.»
گودرزی با اشاره به اینکه دستگاههای موجود در ایران خدمات ضمانت قابلتوجهی ندارند و بسیاری از این دستگاهها در ایران پشتیبانی نمیشوند، در مورد روند همکاری طاقچه با ویرا گفت: «با توجه به اینکه طاقچه و ویرا هر دو با حصین ارتباط دارند، تصمیم گرفتیم با توجه به سابقه ویرا با این شرکت در راستای ضمانت محصول همکاری کنیم.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.