ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رابط مغزی سنکرون
علمی

سنکرون با انتشار مقاله‌ای، از موفقیت و امن‌بودن رابط مغز و کامپیوتر خود خبر داد

سنکرون در مقاله‌ای که در یک مجله علمی منتشر کرده، توضیح داده است که رابط آن‌ها موسوم به «استنترود» در آزمایش‌های نخست خطری نداشته است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ دی ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۰

شرکت سنکرون با انتشار مقاله‌ای اعلام کرد که دستگاه ثبت داده‌های مغزی این شرکت با نام «استنترود» (Stentrode) در آزمایش‌های اولیه موفق و ایمن ظاهر شده است. این دستگاه برخلاف اکثر رابط‌های بین مغز و کامپیوتر ازجمله رابط نورالینک که رقیب اصلی این شرکت محسوب می‌شود، از طریق سیاهرگ گردن وارد مغز شده و به شکافتن جمجمه نیازی ندارد.

براساس بیانیه خبری سنکرون، دستگاه استنترود که در اولین آزمایش در مغز چهار نفر کار گذاشته شده بود، به‌لحاظ ایمنی بدون مشکل ظاهر شده و به افراد مبتلا به فلج جسمانی اجازه داده است تا با مغز خود از کامپیوتر استفاده کنند. این شرکت پیش‌تر در ماه مارس 2022 داده‌های اولیه این مطالعه را منتشر کرده بود، اما حالا مقاله خود را در مجله JAMA Neurology چاپ کرده است.

محققان سنکرون قبلاً نشان داده بودند که استنترود می‌تواند در حیوانات برای دریافت سیگنال از مغز و ارسال به آن استفاده شود. حالا این مطالعه انسانی که با عنوان مطالعه «استنترود با سوئیچ دیجیتالیِ کنترل فکری» (SWITCH) منتشر شده، برای اولین‌بار این دستگاه را روی انسان‌ها آزمایش کرده و از ایمنی آن خبر داده است.

سنترود سنکرون

سازوکار رابط مغزی سنکرون چگونه است؟

در این مطالعه چهار فرد مبتلا به بیماری ALS حضور داشتند که کنترل اندام‌های فوقانی خود را از دست داده بودند. دانشمندان در این آزمایش استنترود را درون سینوس ساژیتال فوقانی قرار دادند که رگ بزرگی در مغز است و مایع مغزی را به سیاهرگ می‌برد و در مجاورت قشر حرکتی قرار گرفته است.

استنترود شبیه به توری است که 16 الکترود دارد. محققان این دستگاه را از طریق کاتتر به بدن وارد می‌کنند و زمانی که کار به اتمام رسید، استنترود باز می‌شود و به دیواره سینوس می‌چسبد. این دستگاه از طریق یک سیم به دستگاه دیگری روی سینه بیمار وصل می‌شود و به‌صورت بی‌سیم اطلاعات خود را به کامپیوتر می‌فرستد.

سنکرون در مقاله جدید خود اعلام کرده است که داوطلبان این آزمایش بدون مشکل ظرف 48 ساعت پس از کارگذاری این دستگاه از بیمارستان مرخص شده‌اند. فقط یکی از این چهار نفر یک روز اضافه‌تر در بیمارستان حضور داشته و بعد مرخص شده است. ازجمله عوارض جانبی رایج پس از کاشت این رابط می‌توان به سردرد و کبودی در محل برش پوست اشاره کرد. بررسی‌های متعاقب هم نشان داد که اثری از لخته خونی (ترومبوز)، انسداد رگ‌های خونی، جابه‌جایی دستگاه و هیچ عارضه جانبی حاد دیگری نبوده است.

ایمان صاحبی

فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این دنیا برام محسوب می‌شه، اما همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی