ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قاضی ChatGPT
تکنولوژی

یک قاضی در کلمبیا برای حکم‌دادن از هوش مصنوعی ChatGPT استفاده کرد

یک قاضی در کلمبیا اعتراف کرده که برای حکم‌دادن درباره پرونده‌ای مربوط به هزینه‌های درمان یک کودک مبتلا به اوتیسم، از ChatGPT استفاده کرده است.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۶

چت‌بات ChatGPT در هفته‌های اخیر سروصدای زیادی بپا کرده و از آن در زمینه‌های مختلفی استفاده شده است. حالا یک قاضی در کلمبیا اعلام کرده که هنگام تصمیم‌گیری درباره این موضوع که آیا بیمه یک کودک مبتلا به اوتیسم باید تمام هزینه‌های درمان او را پوشش دهد یا خیر، از ChatGPT استفاده کرده است. او همچنین از پیشینه احکام قبلی برای حمایت از تصمیم خود بهره برده است.

طبق گزارش‌ها، «خوان مانوئل پادیلا»، قاضی شهر کارتاخنا در کلمبیا، درنهایت به این نتیجه رسید که بیمه باید تمام هزینه‌‌های پزشکی و هزینه‌های حمل‌ونقل این کودک مبتلا به اوتیسم را پوشش دهد؛ چرا که خانواده‌اش توانایی پرداخت این هزینه‌ها را ندارند. درحالی‌که این حکم به خودی‌خود سروصدای زیادی بپا نکرد، استفاده پادیلا از ChatGPT برای دادن حکم، جنجال‌برانگیز شده است.

استفاده از ChatGPT برای حکم‌دادن درباره پرونده حقوقی

طبق اسناد قانونی، در میان درخواست‌های پادیلا از ChatGPT، این قاضی از هوش مصنوعی OpenAI درباره پرونده‌ای که در دست داشت، چنین سؤالی را پرسیده بود: «آیا یک کودک مبتلا به اوتیسم از پرداخت هزینه‌های درمانش معاف می‌شود؟» ChatGPT به این سؤال پاسخی داده بود که با حکم نهایی قاضی مطابقت داشت:

«بله، این درست است. طبق مقررات در کلمبیا، کودکان مبتلا به اوتیسم از پرداخت هزینه برای درمان خود معاف هستند.»

قاضی خوان مانوئل پادیلا
قاضی خوان مانوئل پادیلا

این پرونده باعث شده است تا بحث‌ها درباره استفاده از هوش مصنوعی در کارهای حقوقی بالا بگیرد و حتی تعدادی از همتایان پادیلا از او برای چنین کاری، انتقاد کرده‌اند. بااین‌وجود، پادیلا از اقدام خود دفاع کرده و پیشنهاد داده است که این فناوری می‌تواند سیستم حقوقی کلمبیا را کارآمدتر و بهینه‌تر کند.

به گفته پادیلا، ChatGPT و برنامه‌های مشابه می‌توانند برای تسهیل پیش‌نویس‌کردن متون مورد استفاده قرار بگیرند، اما نه با هدف جایگزین‌شدن با قضات. پادیلا همچنین گفته است که با پرسیدن سؤال از چنین برنامه‌هایی، دست از قضاوت و تفکرکردن برنمی‌داریم.

این قاضی کلمبیایی همچنین ادعا کرده است که ChatGPT خدماتی را ارائه می‌دهد که قبلاً توسط یک منشی انجام شده بود و این‌ کار به شیوه‌ای سازمان‌یافته و ساده انجام داده شده است که می‌تواند زمان پاسخ در سیستم قضایی را بهبود ببخشد؛ البته همه با نظر پادیلا موافق نیستند.

برای مثال، یک قاضی در دادگاه عالی کلمبیا به نام «اکتاویو تجیرو» معتقد است که قضات نباید برای حکم‌دادن در پرونده‌های حقوقی از ChatGPT استفاده کنند و نباید این ابزار جایگزین دانش، تخصص و دانش قضاوت یک قاضی انسانی شود. البته تجیرو گفته است که احتمالاً در آینده ChatGPT را امتحان خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • print("amir")
    print("amir") | ۱۶ بهمن ۱۴۰۱

    عالی بود

مطالب پیشنهادی